تاریخ انتشار: ۱۵:۵۶ - ۱۶ آبان ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد:

جی دی ونس معاون ترامپ کیست؟

جی دی ونس معاون و یار انتخاباتی ترامپ، تفنگدار دریایی پیشین، نویسنده رمان «مرثیه هیلی بیلی» و کسی که روزگاری ترامپ را «احمق» خوانده بود، در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا به عنوان یار انتخاباتی و معاون ریاست‌جمهوری بود و تا امروز پایان این رقابت پا به پای ترامپ پیش آمد تا او بار دیگر رییس‌جمهور امریکا شود.

جی دی ونس معاون و یار انتخاباتی ترامپ کیست؟

اقتصاد۲۴- امروز بار دیگر دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین ایالات متحده آمریکا که بار دیگر درانتخابات ریاست جمهوری هریس را بزند و رییس‌جمهور امریکا شود. او در این رقابت‌ها جی‌دی‌ونس را به عنوان یار انتخاباتی خود معرفی کرد. با معرفی ونس به عنوان نامزد معاونت ریاست جمهوری اینک او در مرکز توجه‌ها قرار گرفته است. اما جیمز دیوید ونس، سناتور ۴۰ ساله جمهوری‌خواه از ایالت اوهایو کیست؟

جی دی ونس کیست؟

کودکی، جوانی و تحصیلات

ونس در اوهایو به دنیا آمد و بزرگ شد. او که چندی پیش خاطراتش را در کتابی با نام «مرثیه هیلی بیلی» منتشر کرده و تبدیل به فیلم هم شده است در فقر زندگی می‌کرد و کودکی دشواری داشت.

جی دی ونس معاون و یار انتخاباتی ترامپ کیست؟ 
مادر ونس با اعتیاد به مواد مخدر درگیر بود و او بخش زیادی از سال‌های کودکی و نوجوانی‌اش را با مادربزرگش گذراند. ونس پس از پایان دبیرستان سال ۲۰۰۳ به تفنگداران دریایی آمریکا پیوست و و در عراق نیز خدمت کرد. اوسال ۲۰۰۹ با لیسانس علوم سیاسی و فلسفه از دانشگاه اوهایو فارغ التحصیل شد و بعد در دانشگاه ییل حقوق خواند.

سال ۲۰۱۶ کتاب مرثیه هیلی بیلی را که بر اساس خاطرات و زندگی پر از بحران خانوادگی‌اش بود، نوشت. این کتاب بلافاصله پرفروش شد و چندین جایزه گرفت. به دنبال موفقیت کتاب و اوایل سال ۲۰۱۷ ونس مدتی شبکه خبری سی‌ان‌ان حضور پیدا می‌کرد. سال ۲۰۲۰ فیلمی بر اساس کتاب ونس و با همان عنوان ساخته شد.

ورود ونس به دنیای سیاست

ونس پس از پایان تحصیل در مدرسه حقوق، مدتی برای سناتور جان کورنین کار کرد. اما فعالیت جدی او به عنوان سیاستمدار سال ۲۰۲۲ و پس از آن آغاز شد که تیم رایان، نماینده پیشین دموکرات‌ها را در انتخابات ۲۰۲۲ سنای آمریکا شکست داد و به سنا راه پیدا کرد. ونس را به عنوان راست جدید می‌شناسند؛ نوعی از محافظه‌کاری که بسیاری از دیدگاه‌های سنتی جمهوری‌خواهان را رد می‌کند. ونس موافق اعمال تعرفه در تجارت و مخالف دخالت آمریکا در جنگ و نزاع‌های خارجی، به ویژه اوکراین و روسیه است. او هم‌چنین از مخالفان سرسخت عضویت اوکراین در ناتو به‌شمار می‌رود و بار‌ها پیروزی اوکراین در برابر روسیه را منتفی دانسته، مانع ارسال کمک‌های مالی-تسلیحاتی به اوکراین شده و از کاخ سفید خواسته است تا اوکراین را برای پذیرش مطالبات روسیه تحت فشار بگذارد.

هنگام بازدید زلنسکی از کنگره، جی‌دی ونس از دیدار با رئیس‌جمهور اوکراین سرباز زد به این بهانه که «حرف جدیدی نخواهد شنید». او تنها نمایندهٔ آمریکا بود که دعوت هیئت اوکراینی برای دیدار در حاشیهٔ آخرین کنفرانس امنیتی در مونیخ را نپذیرفت؛ ونس در آن کنفرانس صراحتاً گفت دولت آمریکا باید در سیاست خود مبنی‌بر ادامهٔ کمک به اوکراین بازنگری کند. وی از کمک مالی به اسراییل در جنگ کنونی میان اسراییل و حماس حمایت می‌کند.

جی دی ونس معاون و یار انتخاباتی ترامپ کیست؟
درمورد ایران، او مخالف حمله نظامی به ایران است. ونس اکتبر ۲۰۰۳ در برنامه «فیس د نیشن (Face the Nation)» در شبکه خبری «سی بی اس» گفته بود از اعمال زور بیش‌تر علیه ایران حمایت نمی‌کند و با آن مخالف است. با این حال پس از اعلام خبر قرار گرفتن نامش به عنوان یار انتخاباتی ترامپ در مصاحبه‌ای به شبکه خبری فاکس گفت که با دکترین ترامپ موافق است. ونس در مورد موضوع حمله نظامی آمریکا به ایران چنین پاسخ داد: «در حال حاضر؟ قطعاً نه. به نظر من باید کوشش کنیم اوضاع را آرام کنیم. البته باید خطوط قرمز داشته باشیم؛ اگر ایرانی‌ها به نیرو‌های آمریکایی حمله کنند… اگر آن‌ها نقش تشدیدکننده‌ای در درگیری داشته باشند، ما باید آماده پاسخ‌گویی باشیم.»

هنگامی‌که در این مصاحبه به او یادآوری شد که برخی گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت حکومت ایران به نیرو‌های آمریکایی حمله کرده‌اند، آقای ونس تصریح کرد: «آن‌ها حمله کرده‌اند، گروه‌های شبه‌نظامی خاصی حمله کرده‌اند، و من فکر می‌کنم ما کار درستی انجام داده‌ایم، یعنی پاسخی متناسب داده‌ایم.»

او همچنین افزود: «اگر آن‌ها به ما ضربه بزنند، ما باید به آن‌ها ضربه بزنیم. اما اگر در مورد حمله به خاک اصلی ایران صحبت می‌کنید، فکر می‌کنم چنین اقدامی در حال حاضر تشدید قابل‌توجه تنش‌ها را درپی خواهد داشت، و این کار اشتباهی خواهد بود.»

اندکی پس از این گفتگو؛ نگرانی‌های زیادی در مورد پراکندگی بیش از حد نیرو‌های نظامی ایالات متحده در نقاط مختلف جهان ابراز کرده و از تمرکز بر بازسازی قابلیت‌های دفاعی آمریکا و اولویت دادن به منافع امنیت ملی حمایت کرده است. او به‌ویژه از شکست‌های سیاست خارجی ایالات متحده در گذشته، به‌ویژه جنگ عراق، به‌عنوان «درس عبرتی» در مورد مشکلات سیاست‌های مداخله‌جویانه سخن گفته است.

به دنبال حمله موشکی ایران به اسراییل در فروردین امسال، ونس هشدار داده بود که ترس واقعی از تشدید تنش در منطقه وجود دارد و ایالات متحده باید برای مهار این درگیری تلاش کند. او در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی‌ان‌ان درباره این حمله چنین گفت: «فکر می‌کنم مهم‌ترین چیز برای ایالات متحده در این‌جا این است که ابتدا از تبدیل شدن این درگیری به یک درگیری منطقه‌ای گسترده‌تر جلوگیری کند، زیرا ما در حال حاضر بسیار تحت فشار هستیم، و دوم این‌که از متحدان اسرائیلی خود حمایت کنیم.»

ونس همچنین گفت که ترس از تشدید تنش وجود دارد، زیرا «جهان، ایالات متحده‌ای را می‌بیند که بسیار تحت فشار است».


بیشتر بخوانید: فتح‌الله گولن کیست و چرا منتقد سرسخت اردوغان در ترکیه بود؟


او از مقامات کشورش خواست تا با افزایش تولید تسلیحات، وضعیت بازدارندگی در مورد تهدید‌ها علیه منافع آمریکا را دوباره برقرار کنند. جی‌دی ونس در سخنرانی خرداد امسال در مؤسسه کوئینسی باز هم ادعا کرد که آمریکا با حمله به عراق در سال ۲۰۰۳، از آن کشور «یک گروه نیابتی جمهوری اسلامی در خاورمیانه» به‌وجود آورده است.

در زمینه سیاست داخلی او مخالف کاهش مزایای «تأمین اجتماعی» (برنامه فدرال بیمه سالمندان و افراد از کار افتاده) است. با این وجود در برخی موارد مواضع ونس نزدیک و یا منطبق بر مواضع جمهوری خواهان سنتیست. ونس مخالف پایان دادن خودخواسته به بارداری است و در مواردی تلویحاً گفته است که از ممنوعیت فدرال برای «بعد از ۱۵ هفته بارداری» حمایت می‌کند، اما او هم‌چنین باور دارد قوانین در این مورد باید به عهده هر ایالت باشد.

او مخالف مجاز دانستن ازدواج همجنس‌گرایان در سطح فدرال است و با اختصاص یارانه یا بودجه به عمل‌های تغییر جنسیت هم موافق نیست.

جی دی ونس معاون و یار انتخاباتی ترامپ کیست؟

ازدواج جی دی ونس 

اوشا ونس، همسر ونس که او هم تحصیلات حقوقی دارد، آمریکایی هندی تبار است. ونس با همسرش در دانشگاه ییل آشنا شد و یک سال پس از فارغ‌التحصیلی ازدواج کردند. ونس و همسرش سه فرزند دارند.

جی دی ونس معاون و یار انتخاباتی ترامپ کیست؟

جی دی ونس معاون و یار انتخاباتی ترامپ کیست؟

ونس و ترامپ

ونسی که امروز دست راست ترامپ است در سال ۲۰۱۶ جزو مخالفین او بود و آشکارا از او انتقاد می‌کرد. او حتی ترامپ را احمق و «هیتلر آمریکایی» نامیده بود که زیان‌بار است و او را با «هروئین» مقایسه کرده بود و گفته بود برای طبقه کارگر سفید آمریکایی، «هروئین فرهنگی» است.

در هر صورت امروز لحن و عقیده ونس نسبت به آن زمان تغییر کرده است. هنگامی‌که ونس برای ورود به سنا سال ۲۰۲۲ رقابت می‌کرد تمام توییت‌های بحث برانگیزش را پاک کرد و از کار‌هایی که ترامپ در زمان ریاست جمهوری اش انجام داده، تعریف کرد. او توانست حمایت ترامپ را در رقابت‌های انتخاباتی سنا جلب کند و اکنون یکی از وفادارترین متحدان ترامپ است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تاثیر فناوری‌ های نوین بر مدل های کسب و کار آینده چیست؟

عکس/ برگزاری نشست سران قوا در نهاد ریاست جمهوری

آشنایی با زیبایی‌های کاخ کرملین روسیه + عکس

عکس/ نمایی بی نظیر از شهر منجیل گیلان ۱۳۳ سال پیش

باید‌ها و نباید‌های مهم در دوران بارداری

فیلم/ مقیسه قاضی چه پرونده‌هایی بود؟

راز شگفت انگیز طول عمر ژاپنی‌ها چیست؟

فیلم/ بارش زیبای برف هم‌اکنون در فرحزاد تهران

عکس/ چهره خاص و دیدنی گوگوشِ در کنار پدرش ۶۴ سال پیش

انجمن کم درآمدان گمنام چیست؟

فوری؛ مدارس این استان یکشنبه ۳۰ دی تعطیل شد

عکس/ بازتاب حادثه تروریستی تهران در الجزیره انگلیسی

عکس/ ترافیک شدید در بزرگراه‌های تهران

عکس/ استقبال قاضیِ مقیسه از حمید نوری

فیلم/ بارش شدید برف سعادت آباد را سفید پوش کرد

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

قاضی علی رازینی کیست؟/ از چهره‌های مهم قضایی که امروز ترور شد

گاندو دوباره به تلوزیون می‌آید

فیلم/ سخنان ۲۵ روز پیش قاضی مقیسه چه بود؟

فیلم/ علی رازینی درباره ترورش چه گفته بود؟

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/ زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا