تاریخ انتشار: ۱۶:۵۰ - ۰۳ آذر ۱۴۰۳

عربستان سعودی سد راه نجات زمین است؟

عربستان سعودی با اتخاذ رویکردی مقاوم و گاه مخرب در مذاکرات جهانی آب‌وهوا، چالشی جدی برای پیشرفت تعهدات اقلیمی ایجاد کرده است.

عربستان سعودی سد راه نجات زمین است؟

اقتصاد۲۴-تغییرات اقلیمی به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های جهانی تبدیل شده و نیازمند همکاری بین‌المللی برای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی است. در این میان، نقش کشور‌های بزرگ صادرکننده نفت مانند عربستان سعودی در پیشبرد یا جلوگیری از این تحولات بسیار کلیدی است.

اگرچه در نشست‌های گذشته سازمان ملل توافقاتی برای کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی حاصل شده است، اما برخی کشور‌ها از جمله عربستان سعودی با اقداماتی مانع از پیشرفت این اهداف شده‌اند. این گزارش به بررسی نقش عربستان سعودی به عنوان یک بازیگر تاثیرگذار و گاه مخرب در مذاکرات جهانی اقلیمی می‌پردازد.

عربستان سعودی: سنگ‌اندازی در مسیر انتقال انرژی

در حالی که مذاکرات تغییرات اقلیمی سازمان ملل (COP۲۹) در آذربایجان در جریان است، عربستان سعودی، بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان، تلاش کرده از تصویب هرگونه تعهد جدید به کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی جلوگیری کند. به گفته دیپلمات‌ها، عربستان در حداقل پنج نشست سازمان ملل در سال جاری، از جمله اجلاس تنوع زیستی و نشست کشور‌های جزیره‌ای کوچک، با زبانی که به انتقال انرژی و کاهش وابستگی به نفت، گاز و زغال‌سنگ اشاره دارد مخالفت کرده است.

عربستان سعودی، که سال گذشته یکی از امضاکنندگان توافق‌نامه‌ای برای انتقال به انرژی‌های پاک‌تر بود، اکنون می‌کوشد این تعهدات را کمرنگ کند یا مانع از تکرار آنها در بیانیه‌های جدید شود. نمایندگان سعودی با استفاده از تاکتیک‌هایی نظیر سخنرانی‌های طولانی یا مخالفت‌های رویه‌ای، توانسته‌اند بسیاری از مذاکرات را به تعویق بیندازند یا مختل کنند. برای مثال، در یکی از نشست‌های مربوط به کربن‌زدایی، نمایندگان سعودی از حضور در جلسات خودداری کردند و سایر کشور‌ها را به نیت‌های بد متهم کردند.

تلاش‌های عربستان در مجامع بین‌المللی

تلاش عربستان برای جلوگیری از پیشرفت مذاکرات اقلیمی محدود به نشست‌های سازمان ملل نبوده است. این کشور در نشست‌های گروه ۲۰ و همچنین اجلاس هسته‌ای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز مانع از پیشبرد بحث‌های مرتبط با انتقال انرژی شده است. در مواردی، نمایندگان سعودی موفق شدند زبان مرتبط با حذف سوخت‌های فسیلی را از بیانیه‌های نهایی حذف کنند.

برای مثال، در نشست کشور‌های در حال توسعه جزیره‌ای کوچک، بیانیه پایانی تنها به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره داشت و هیچ تعهدی به کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی در آن گنجانده نشد. همچنین، در نشست‌های گروه ۲۰، عربستان سعودی استدلال کرد بحث در مورد انتقال انرژی باید در مکان‌های دیگری مطرح شود، نه در جلسات کنونی. این موضع‌گیری‌ها موجب شد توافق نهایی تنها به «یادآوری» تعهدات قبلی اکتفا کند، بدون آنکه تاکید یا تعهد جدیدی مطرح شود.

دلایل مقاومت عربستان سعودی

عربستان سعودی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت جهان، منافع اقتصادی خود را در تهدید می‌بیند. سوزاندن سوخت‌های فسیلی همچنان یکی از منابع اصلی درآمد این کشور است و کاهش تقاضا برای نفت می‌تواند تاثیرات منفی بر اقتصاد آن داشته باشد. به همین دلیل، مقامات سعودی به جای حمایت از حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی، استراتژی‌هایی را برای حفظ وضعیت موجود پیش گرفته‌اند.

شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان، پیش‌تر اعلام کرده بود کشور‌های جهان تنها به انتخابی میان راهکار‌های مختلف انرژی دست یافته‌اند و تعهدی برای کاهش مصرف نفت و گاز وجود ندارد. این دیدگاه نشان می‌دهد عربستان قصد دارد به هر قیمتی از کاهش وابستگی جهانی به نفت جلوگیری کند.

به گزارش نیویورک‌تایمز، عربستان سعودی با اتخاذ رویکردی مقاوم و گاه مخرب در مذاکرات جهانی آب‌وهوا، چالشی جدی برای پیشرفت تعهدات اقلیمی ایجاد کرده است. اگرچه کشور‌های جهان به توافقاتی برای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی رسیده‌اند، مخالفت‌های سیستماتیک عربستان ممکن است این تلاش‌ها را تضعیف کند.


بیشتر بخوانید:پیدا و پنهان تحرکات اروپا در خلیج فارس؛ رقص موزون عربستان و امارات با غرب روی میادین نفت و گاز


برای رسیدن به اهداف جهانی اقلیمی، ضروری است کشور‌ها راهکار‌هایی برای مقابله با این‌گونه مقاومت‌ها پیدا و توافقات اقلیمی را در سطوح مختلف تایید و تقویت کنند. در غیر این صورت، تغییرات اقلیمی همچنان به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تهدیدات بشری باقی خواهد ماند.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

صحنه‌های تکان دهنده از سومین روز انفجار بندر شهید رجایی

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ استوری خاص الناز شاکردوست برای همدردی با مردم بندرعباس

عکس/ چهره دیده نشده از فوزیه و آخرین پادشاه مصر ۶۰ سال پیش در مراسم تشییع ملک فاروق

عکس/ مراسم عروسی امپراتور و ملکۀ ژاپن ۳۲ سال پیش با لباس‌های متفاوت و تاج سلطنتی

عکس/ پوشش عجیب پادشاه مصر و اردن و رئیس جمهور سوریه و لبنان ۸۳ سال پیش در حال قدم زدن با کلاه های سنتی

عکس/ هاشمی رفسنجانی ۴۴ سال پیش در سفینه فضایی

عکس/ ملاقات صمیمی و دوستانه الهام علی اف و پزشکیان کنار دریا

عکس/ واکنش تند مونا مهرجویی به انتشار تصاویر جانباختگان بندرعباس

عکس/ آسمان مشهد در وسط روز سیاه شد

عکس کمیاب از دکتر شریعتی ۷۴ سال پیش در کنار علمای مشهد با لباس رسمی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کیهان: ترامپ در نقش پلیس خوب و نتانیاهو در نقش پلیس بد!

طوفان کار دست تهرانی‌ها داد

عکس/ لحظه بالا بردن دست آرنولد به عنوان برنده مسترالمپیا ۵۱ سال پیش در اوج جوانی

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

فواید شگفت‌انگیز عسل برای سلامتی

نوشیدنی برای رفع خواب‌آلودگی

عکس/ چهره متفاوت مسعود پزشکیان و همسر مرحومش ۴۴ سال پیش در کنار آبشار

کدام مواد غذایی از سلول های مغز کودکان محافظت می‌کنند؟

عکس/ چهره بامزه بروسلی ۶۰ سال پیش در کنار مادر، برادران و خواهران اش

غذایی که برای از بین بردن چروک صورت باید بخورید

عکس/ ژست خودمانی ناصرالدین شاه در حرمسرا در کنار شمس‌الدوله و عالیه‌خانم با لباس درباری

فیلم/ فرح؛ زنی که تابوهای عربستان را شکست

عکس/ قابی ماندگار از هاشمی رفسنجانی در کنار پسرش مهدی ۲۹ سال پیش در سفر حج

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴/ احتمال کاهش قیمت طلا در روز‌های آینده

انفجار بندر شهید رجایی باعث سکته تجارت ایران شده است/ بازگشت به حالت عادی حداقل ۲ ماه زمان نیاز دارد

پیش بینی قیمت دلار امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴/ فشار دلار افتاد

عکس دیده نشده از مراسم بر تخت نشستن و تاجگذاری رضاخان ۹۹ سال پیش با تاج و لباس خاص

عکس/ چهره خاص رونی کلمن ۴۵ سال پیش در دوران نوجوانی بروی ماشین لوکس

فیلم/ رسولی: محموله‌های تخلیه شده در محل حادثه، مربوط به بخش خصوصی بوده است

افشاگری استقلال در مورد سرمربی فصل بعد

فیلم/ پیام ضرغامی به حمید فرخ‌نژاد روی آنتن صداوسیما

عکس/ فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

رسول قربان‌نژاد مدیرعامل جدید شرکت مهندسی و ساختمانی صبا نفت کیست؟

چرا شهرام دبیری عزل شد؟

نتایج اولیه علل حادثه بندرعباس اعلام شد

برگزاری دور بعدی گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در رم

زمان پایان جنگ غزه اعلام شد

وزیر اطلاعات: توافق در صورت تامین منافع ما در دسترس است

پیشنهاد ایران برای ملاقات با تروئیکای اروپایی

حسن روحانی پیام صادر کرد

عکس/ پاسخ کنایه آمیز خداداد عزیزی به منتقدان

فیلم/ تصویر تازه و شوکه‌کننده از لحظه انفجار بندر شهید رجایی

افزایش شمار جان‌باختگان انفجار بندرعباس

مدارس این شهرها فردا (نهم اردیبهشت) تعطیل شد

چرا تمرین استقلال کنسل شد؟

فیلم/ قران دست‌خط امام رضا؛ برای نخستین بار در تهران

مصاحبه جالب پری صابری با آلفرد هیچکاک

فیلم/ هشدار نارنجی طوفان در پایتخت

فیلم/ طبع شعر پزشکیان در دیدار با علی‌اف

۶ و ۸ حرفه‌ای پرسپولیس و استقلال