تاریخ انتشار: ۰۹:۵۷ - ۱۸ آذر ۱۴۰۳

حرف بی خریدار رییس جمهور؛ مازوت سوزی با قدرت ادامه پیدا کرد/ آمار فاجعه‌بار سرطان در اراک اعلام نمی‌شود

یک فعال محیط‌زیست در اراک می‌گوید: «مازوت سوزی در اراک از روز جمعه آغاز شده و بر اساس مستنداتی که ضبط شده و همچنین شواهد ظاهری و خروجی‌هایی که از اگزوزهای نیروگاه بیرون می‌آید شاهد این هستیم که نیروگاه مجددا بر خلاف قولی که دولت در خصوص توقف مازوت سوزی در نیروگاه شازند داده، در حال کار است.»

حرف رییس جمهور خریدار نداشت

اقتصاد۲۴-ماه گذشته بود که رئیس‌جمهور دستور توقف فوری استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه‌های سه استان اراک، اصفهان و البرز را صادر کرد. این تصمیم در پی افزایش نگرانی‌های عمومی درباره آلودگی شدید هوا و تبعات آن بر سلامت شهروندان این مناطق گرفته شد.

بر اساس گزارش‌های متعدد، مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها عامل اصلی افزایش آلودگی هوا در این شهر‌ها بود. سوخت مازوت، به دلیل تولید مقادیر بالای آلاینده‌هایی همچون گوگرد و ذرات معلق، تهدیدی جدی برای سلامت شهروندان و محیط زیست به شمار می‌آید. طبق آمارها، استان مرکزی و شهر اراک با بیشترین میزان آلودگی ناشی از این سوخت رو‌به‌رو بوده‌اند که تأثیرات مخرب آن بر شیوع بیماری‌های غیرواگیر و سرطان‌ها نیز غیرقابل انکار است. رئیس‌جمهور در این دستور تأکید کرد که استفاده از مازوت باید به‌طور کامل متوقف شود و نیروگاه‌ها ملزم به استفاده از سوخت‌های پاک‌تر همچون گاز طبیعی شوند.

اما عمر این دستور رییس دولت کوتاه بود. از روز جمعه گفته شد، مازوت سوزی در نیروگاه‌هایی که مازوت‌سوزی در آنها ممنوع شده بود، از سر گرفته شده و سرپرست معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست هم از انجام اقدام قضایی علیه وزارتخانه‌های متخلف خبر داد.

صدیقه ترابی به ایسنا گفته مازوت سوزی را در دومین کارگروه ملی آلودگی هوا را با حضور آقای قائم‌پناه – معاون اجرایی رییس جمهوری- بررسی کردیم و مصوب شد در مرحله اول مازوت سوزی در سه نیروگاه شامل نیروگاه‌های شازند اراک، منتظر قائم کرج و شهیدمنتظری اصفهان متوقف شود.

او درباره علت اتخاذ این تصمیم توضیح می‌دهد: منابع ثابت آلاینده در این سه شهر تاثیر زیادی بر آلودگی هوا می‌گذارند که نیروگاه‌ها در این زمینه سهم قابل توجهی دارد، به‌ویژه در نیروگاه شازند اراک که کاملا مشخص شد، دی اکسید گوگرد موجود در هوا ناشی از سوختن مازوت است بنابراین مصوب شد که این سه نیروگاه که خیلی نزدیک به مراکز جمعیتی هستند، امسال مازوت نسوزانند

ترابی همچنین به برخی کم کاری وزارت‌خانه‌های مسئول در این حوزه هم اشاره می‌کند و می‌گوید: وزارت نفت می‌توانست گوگردزدایی کند و سال‌هاست که قرار است این کار را اجرایی کند. وزارت نفت باید سوخت مازوت کم‌سولفور را در اختیار نیروگاه‌ها قرار دهد. وزارت نیرو هم موظف است که دودکش‌ها را به انواع فیلتر‌ها مجهز کند که باعث کاهش این آلاینده در هوا شود. هیچکدام از این دو وزارتخانه وظایف خود را انجام ندادند و متاسفانه بر استفاده از سوخت مازوت در این سه نیروگاه اصرار دارند.


بیشتر بخوانید:یوز، نماد آخرین تلاش‌ها برای بقا/ ۱۱ هزار و ۴۰۰ گونه مهره‌­دار ایرانی در معرض تهدید انقراض


کورش بختیاری فعال محیط‌زیست در اراک یکی از کسانی است که سال‌هاست برای توقف مازوت‌سوزی در این شهر تلاش می‌کند.
او به خبرآنلاین می‌گوید: مازوت سوزی در اراک از روز جمعه آغاز شده و بر اساس مستنداتی که ضبط شده و همچنین شواهد ظاهری و خروجی‌هایی که از اگزوز‌های نیروگاه بیرون می‌آید شاهد این هستیم که نیروگاه مجددا بر خلاف قولی که دولت در خصوص توقف مازوت سوزی در نیروگاه شازند داده، در حال کار است.

بر اساس دستور رییس جمهور مازوت سوزی باید در شهر‌های اراک، اصفهان و البرزمتوقف می‌شد ولی ما شاهد این هستیم که مجددا در این شهر‌ها با قدرت مازوت سوزی شروع شده و نه تنها زیر قول خودشان زدند بلکه آلودگی این سوخت بسیار شدیدتر از گذشته است و انگار جان مردم برایشان اهمیتی ندارد.

نمایندگان مجلس و دولت مدعی‌اند که به دلیل کمبود انرژی و احتمال قطعی برق، چاره‌ای جز این ندارند، اما بر اساس مستندات و آمار‌ها چنین بحرانی وجود ندارد. آنها بدون توجه به سلامت مردم و در تناقض با وعده‌های ریاست‌جمهوری، مازوت‌سوزی را مجدداً آغاز کرده‌اند.

تأثیر این اقدام فاجعه‌بار است. اراک یکی از آلوده‌ترین شهر‌های ایران است و بیماری‌های غیرواگیر، به‌ویژه انواع سرطان‌ها، در این شهر بسیار بالاست. آمار‌ها نشان می‌دهد سالانه حدود ۹۰۰ نفر در اراک به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند. این در حالی است که دولت آمار دقیق این بیماری‌ها را محرمانه و امنیتی کرده و اجازه انتشار آن را نمی‌دهد. در حالی که این آمار فاجعه بار است.

او در خصوص این که دستور رییس جمهور ضمانت اجرایی نداشت که امکان دوباره مازوت سوزی فراهم شد هم می‌گوید:این که چطور این دستور رییس جمهور نادیده گرفته شد، مشخص نیست، خصوصا که با مجوز شورای عالی امنیت بوده و دولت نباید زیر بار آن می‌رفت، مسئولان می‌توانستند استعفا بدهند تا این اتفاق نیفتد.

بختیاری در خصوص این که مازوت‌سوزی دقیقاً چه تأثیری بر شاخص‌های آلودگی اراک داشته توضیح می‌دهد: مازوت یکی از آلوده‌ترین سوخت‌هاست و استفاده از آن آلودگی هوا را تا هفت برابر حد استاندارد افزایش می‌دهد. گوگرد و سایر گاز‌های سمی ناشی از این سوخت به‌وضوح قابل مشاهده‌اند. از روز جمعه که مازوت‌سوزی آغاز شده، آسمان اراک تیره‌تر و آلوده‌تر شده است. نیروگاه شازند به دلیل جانمایی اشتباه، در مسیر باد‌هایی قرار دارد که مستقیماً دود را به سمت شهر اراک می‌آورند و وارونگی دما هم باعث می‌شود این آلودگی در سطح شهر باقی بماند.

او ادامه می‌دهد: مردم اراک طی سال‌های گذشته تلاش‌های زیادی کرده‌اند. از امضای طومار گرفته تا شکایت علیه نیروگاه و تجمعات اعتراضی. سال گذشته بیش از ۲ هزار نفر از مردم در مرکز شهر اراک تجمع کردند و خواستار توقف مازوت‌سوزی شدند. حتی جلسات متعددی با مسئولان محلی، استاندار، نمایندگان مجلس و مدیرکل محیط‌زیست برگزار شده است. با این حال، امسال باز هم مازوت‌سوزی آغاز شد.

بختیاری معتقد است: مردم اراک امسال جدی‌تر و قوی‌تر از گذشته وارد میدان شوند. اعتراضات آنها قطعاً به گوش مسئولان خواهد رسید و تبعاتی برای نمایندگان مجلس و دولت به همراه خواهد داشت. مردم دیگر نمی‌توانند در برابر چنین بی‌توجهی‌هایی به سلامتشان سکوت کنند.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

موسیمانه: الان بازیکنان را بهتر می‌شناسم

تنش میان پرسپولیسی‌ها و ملوانی‌ها برای انتشار یک ویدیو

شناسایی یک شبکه ضد امنیت ملی در قزوین

هشدار پلیس‌راه به مسافران شمال

دیدار مقامات ارشد ترکیه و قطر با الجولانی

سامره: نمی‌دانم چرا بازی باید تحت هر شرایطی برگزار می‌شد!

فیلم/ خلاصه بازی استقلال ۱ - ۰ مس کرمان

صعود استقلال به یک هشتم با عبور از مس

عکس/ مستانه مهاجر و دخترش در جشنواره کلکته

فیلم/ گزارش جالب نفیسه کوهنورد از بخش زنانه حرم حضرت زینب(س)

عکس جدید محمدرضا گلزار

فیلم/ اعلام جدول خاموشی‌های برق از شنبه

عکس/ اورونوف و فرزند یک ساله‌اش در یک قاب

احتمال افزایش یک سهمیه خارجی برای استقلال

مدودف: روسیه از دولت اسد حمایت می‌کرد

عجیب اما واقعی/ زمین تمرین پرسپولیس را کرایه می‌دهند؟

موافقت ایران با نظارت بیش‌تر در فردو

مخاطبان میلیونی کیهان کلهر در رقابت با ستاره‌های پاپ

عکس/ نمایی از آلودگی حاکم بر ورزشگاه شهر قدس محل برگزاری دیدار استقلال و مس کرمان

فیلم/ جولان آلودگی هوا در کرج

فیلم/ عکس صدام در دست تروریست‌های سوری

اینفوگرافی/ مصرف گاز ایران و کشورهای منطقه

اینفوگرافی/ ۱۰ خودروی پر فروش جهان در سال ۲۰۲۴

عکس/ نامزدی عجیب سلنا گومز در یک پیک‌نیک

قیمت روز زعفران + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر + جدول

آغاز پیش فروش سایپا از ۲۵ آذر + جزئیات و لینک

گردوی خارجی یا ایرانی کدام گردو چرب‌تر و خوشمزه‌تر است؟

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

اینفوگرافی/ درآمد ترکیه از سریال سازی

عکس/ مهدی فخیم زاده و ماهچهره خلیلی در یک قاب ۲۰ سال پیش

خزر آب می‌رود؛ کاهش حداقل ۲ متر از سطح دریای خزر/ چه شد که بزرگترین دریاچه دنیا پسروی کرد؟

فیلم/ نظر عجیب عایشه‌گل درباره مرد‌های ایرانی

عکس/ تجمع کم رمق و کم رونق برای حمایت از قانون حجاب

جهانی شدن چه تاثیری بر اقتصادهای محلی دارد؟

عکس/ بستنی‌هایی که از ترس آب می‌شوند

شلیک مازوت به قلب مادران باردار

فیلم/ آزادی خبرنگار آمریکایی بعد از ۷ سال از زندان دمشق

ماجرای عجیب عشق محمد جولانی به دختری علوی در سوریه + عکس

جزییات عجیب از فوت ۳ نفر در کوه صفه اصفهان در یک روز

تشکیل پرونده برای خواننده و عوامل تهیه کنسرت در کاروانسرا

عکس/ دولت جدید سوریه جمعه و شنبه را تعطیل کرد

عکس / پرستو احمدی در صدر اخبار ایران

فیلم/ ابراز علاقه عاشقانه نعیمه نظام‌دوست به احسان علیخانی

جزئیات وحشتناک از گازگرفتگی ۱۰ نفر در مشیریه تهران

دستور جدید تحریرالشام درباره نصب تصاویر محمد جولانی

جابجایی قدرت‌ها در بازار نفت

عکس/ تغییر چهره مختار ثقفی سریال مختارنامه از ۳۳ تا ۶۰ سالگی

عکس/ آخرین وضعیت مناطق تحت کنترل گروه‌های مختلف در سوریه