تاریخ انتشار: ۰۰:۰۸ - ۱۳ دی ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۴ نظر
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

انقلاب در حمل‌ونقل عربستان؛ از مترو ریاض تا تاکسی‌های پرنده/ درباره طولانی‌ترین شبکه مترو بدون راننده در جهان چه می‌دانیم؟

با نگاهی به آینده، چشم انداز حمل و نقل عربستان سعودی فراتر از راه حل‌های متعارف زمینی است. عربستان سعودی در حال بررسی ظرفیت بالقوه تاکسی‌های هوایی برای انجام وظایف مختلف است، از حمل و نقل تجهیزات پزشکی و تسهیل سفر‌های اضطراری گرفته تا جابجایی زائران بین اماکن مقدس و پشتیبانی از عملیات لجستیکی.
 

مترو ریاض

اقتصاد۲۴- به گفته کارشناسان حمل و نقل، پایتخت عربستان سعودی با راه اندازی اولین سیستم متروی خود در تاریخ یکم دسامبر، نقطه عطف تحرک شهری را رقم زد و به مسئله مهم حمل و نقل در جایی پرداخت که در آن یک سفر ۵ کیلومتری گاهی اوقات یک ساعت به طول می‌انجامد.
پروژه چند میلیارد دلاری مترو در ریاض نشان دهنده تغییری اساسی در حمل و نقل عمومی در شهری است که ساکنان آن در طول تاریخ تقریباً به طور کامل به وسایل نقلیه شخصی متکی بوده‌اند.

افتتاح مرحله‌ای مترو ریاض

مترو ریاض در سه فاز افتتاح می‌شود؛ خط آبی که ۳۸ کیلومتر طول دارد و یکی از اولین خطوطی بود که تا حدی در کنار خطوط زرد و بنفش باز شد و از شمال به جنوب از مرکز شهر ریاض می‌گذرد. خطوط قرمز و سبز نیز در تاریخ ۱۵ دسامبر راه اندازی شدند در حالی که خط نارنجی قرار است تا ۵ ژانویه ۲۰۲۵ افتتاح شود. کل پروژه دارای شش خط رنگی به طول ۱۷۶ کیلومتر با ۸۵ ایستگاه است که آن را به یکی از بزرگترین پروژه‌های حمل و نقل شهری در حال حاضر در جهان تبدیل می‌کند. چهل درصد از مسیر‌ها در زیر زمین اجرا می‌شوند و زمان سفر راحت تری را در سراسر عربستان سعودی تسهیل می‌کنند.

این سیستم دارای ۱۸۳ ریل قطار است که توسط زیمنس، بمباردیه و آلستوم ساخته شده است و خود را به عنوان طولانی‌ترین شبکه مترو بدون راننده در جهان معرفی می‌کند. عملیات کاملا خودکار نشان دهنده جهش قابل توجه فناوری برای زیرساخت‌های حمل و نقل عمومی منطقه است. هدف شبکه حمل و نقل مترو ریاض همگامی با جمعیت رو به رشد آن شهر است که بر اساس گزارش آژانس املاک، مسکونی و مشاور مایملک تجاری نایت فرانک، پیش بینی می‌شود از ۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ به ۹.۳ میلیون نفر تا سال ۲۰۳۰ افزایش یابد.


بیشتر بخوانید:  جاه طلبی‌های بن سلمان تمامی ندارد؛ ساخت مترویی برای پوشش ۴ رویداد مهم بین‌المللی/ چرا این خطوط مترو الهام‌بخش هنرمندان شده‌اند؟


مترو ریاض

توسعه سریع شهری در عربستان

این شبکه نقش مهمی در تسهیل برنامه‌های توسعه ریاض خواهد داشت. پروژه متحول کننده مترو ریاض با ایجاد شغل، تقویت مشاغل محلی و جذب سرمایه گذاری خارجی به تنوع بخشیدن به ریاض به عنوان یک مرکز تجاری و گردشگری جهانی کمک می‌کند. ادغام فناوری‌های پیشرفته، مانند قطار‌های بدون راننده، شبکه مترو ریاض را با دیگر سیستم‌های پیشرو با فناوری پیشرفته هم، چون‌ام تی آر هنگ کنگ همطراز می‌سازد.

پیش از احداث مترو، ریاض فاقد سیستم حمل‌ونقل عمومی بود در نتیجه راه اندازی اخیر خط مترو یک جهش بزرگ برای آن محسوب می‌شود. این مترو برای جابجایی ۱.۲ میلیون مسافر در روز طراحی شده است و برنامه‌هایی برای افزایش جابجایی ۳.۶ میلیون مسافر دارد که به کاهش ترافیک و کاهش وابستگی مسافران به خودرو‌های شخصی کمک می‌کند. این تغییر نه تنها مصرف سوخت و آلودگی را کاهش می‌دهد، بلکه از شهری پایدارتر نیز حمایت می‌کند. فراتر از حمل و نقل، مترو ارتباطات بین مناطق کلیدی را تقویت می‌کند، رشد اقتصادی را افزایش می‌دهد و زندگی روزمره را برای ساکنان بهبود می‌بخشد. انتظار می‌رود که یک بلیط سه روزه معمولی برای مترو ریاض حدود ۵ دلار هزینه داشته باشد، در حالی که یک تاکسی ۲۰ دقیقه‌ای ممکن است ۱۳-۱۶ دلار هزینه برای مسافر به همراه داشته باشد.

مترو ریاض

سند چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی

مترو ریاض رکن مهمی از برنامه سند چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی است که هدف آن تنوع بخشیدن به اقتصاد و بهبود کیفیت زندگی ساکنان است. ریاض تنها یک نمونه است که نشان می‌دهد چگونه شهر سیستم‌های حمل و نقل را برای بهبود مدیریت ترافیک، جابجایی و جمعیت در حال رشد یکپارچه می‌کند. پیش از این شبکه اتوبوسرانی تکمیلی ریاض در سال ۲۰۱۸ راه اندازی شد و یک سیستم حمل و نقل عمومی یکپارچه برای شهر ایجاد کرد. تحول حمل و نقل ریاض بازتاب دهنده ابتکار عمل موفق جابجایی شهری در سایر شهر‌های جهان است. سیستم حمل و نقل یکپارچه سنگاپور، که ترکیبی از مترو، اتوبوس و وسایل نقلیه خودکار است، وابستگی به وسایل نقلیه خصوصی را به میزان قابل توجهی کاهش داده است. به طور مشابه، زیرساخت‌های جامع برای دوچرخه سواری و شبکه حمل و نقل عمومی کارآمد کپنهاگ، پایتخت دانمارک را به یکی از پایدارترین شهر‌های جهان تبدیل کرده است.

جابجایی در آینده از طریق تاکسی‌های پرنده

با نگاهی به آینده، چشم انداز حمل و نقل عربستان سعودی فراتر از راه حل‌های متعارف زمینی است. عربستان سعودی در حال بررسی ظرفیت بالقوه تاکسی‌های هوایی برای انجام وظایف مختلف است، از حمل و نقل تجهیزات پزشکی و تسهیل سفر‌های اضطراری گرفته تا جابجایی زائران بین اماکن مقدس و پشتیبانی از عملیات لجستیکی.

شرکت هواپیمایی ملی عربستان سعودی قصد دارد سفارش خود برای ۵۰ وسیله نقلیه هوایی برقی را در سال ۲۰۲۶ دریافت کند. در ماه ژوئن، EH۲۱۶-S اولین تاکسی هوایی کاملا خودران دارای مجوز در جهان متعلق به EHang Holdings، اولین پرواز خود را در مکه انجام داد. این وسیله نقلیه بدون خلبان eVTOL (برخاست و فرود عمودی الکتریکی) زائران حج را جابجا می‌کرد و نقطه عطف مهمی در پیشرفت جابجایی هوایی در عربستان سعودی بود. این تاکسی‌های هوایی در محیط شهری عربستان کار خواهند کرد و برای سفر‌های بسیار خاص بین چند مکان مهم و در وهله نخست برای تجربه‌های گردشگری آینده نگر ارائه می‌شوند.

مترو 3

ادغام شهر هوشمند

انقلاب حمل و نقل فراتر از زیرساخت‌های فیزیکی است. گسترش انواع حمل و نقل، چه سنتی و چه با استفاده از فناوری شهر هوشمند، ازدحام را کاهش می‌دهد و جریان ترافیک از طریق زمین، دریا و آسمان را بهبود می‌بخشد. ابتکار عمل‌های دیگر شامل شبکه‌های اتوبوس جدید در جده و دمام است. وزارت حمل و نقل عربستان سعودی از سال ۲۰۲۱ تاکنون ۴۰ درصد افزایش اشتراک سواری را گزارش کرده است. اشتراک سواری یا به اشتراک گذاری خودرو به امری گفته می‌شود که طی آن مالکین خودرو، صندلی‌های خالی خودروی خود را با مسافران هم مسیرشان به اشتراک می‌گذارند تا از حجم ترافیک، آلودگی هوا و هزینه‌ها بکاهند. این فرایند، یک عمل اجتماعی محسوب می‌شود و افرادی که اقدام به استفاده از سامانه‌های هم پیمایی می‌کنند بیش از آن که هدفی مالی را دنبال کنند درصدد کاهش ترافیک و آلودگی هوا هستند. پروژه مترو با تعهدات زیست محیطی گسترده‌تر عربستان سعودی و تعهد این کشور برای دستیابی به هدف به صفر رساندن انتشار آلاینده‌های کربنی تا سال ۲۰۶۰ همسو می‌باشد.


بیشتر بخوانید: عربستان به دنبال تبدیل صحرا به یک واحه سرسبز؛ ریاض اینگونه خنک خواهد شد/ همه آنچه باید درباره طرح بلندپروازانه سعودی ها بدانید


داستان‌های موفقیت متروی جهانی

شهر‌های سراسر جهان بینش‌های ارزشمندی را در مورد تحولات حمل و نقل شهری موفق ارائه می‌دهند. سیستم‌ ام تی آر هنگ کنگ که روزانه بیش از ۴.۵ میلیون مسافر را جابجا می‌کند، نشان می‌دهد که چگونه حمل و نقل عمومی کارآمد می‌تواند به بخش مهمی از زندگی شهری تبدیل شود. مترو دبی که از سال ۲۰۰۹ عملیاتی شده، نمونه‌ای منطقه‌ای از اجرای موفق در محیطی مشابه از نظر فرهنگی با شهری، چون ریاض است.

اهمیت برنامه ریزی در مورد زیرساخت‌های حمل و نقل آینده به طور فزاینده‌ای در دستور کار تمام کشور‌های به سرعت در حال توسعه خلیج فارس قرار گرفته است. مترو بزرگترین توسعه برای شبکه حمل و نقل ریاض بوده است. عربستان سعودی با توسعه مترو می‌تواند از مدل متروی دبی بیاموزد. اگر به متروی دبی نگاه کنیم، آن سیستم حمل و نقل می‌تواند به برخی از مناطق کلیدی شهر خدمات رسانی کند، اما با رشد شهر و افزایش اجاره بها در مناطق مرکزی آن، توسعه املاک و مستغلات بیش از پیش از شهر خارج شده است. این بدان معناست که ساکنان حومه شهر‌ها باید دسترسی آسانی به خطوط مترو داشته باشند و بنابراین اکنون بیش‌تر به وسایل نقلیه شخصی متکی هستند تا گزینه‌های حمل و نقل عمومی. بنابراین، کسب اطمینان از این که شبکه‌های مترو تا حد امکان مناطق پرجمعیت شهری، از جمله مناطق حومه شهر را به یکدیگر متصل می‌کند، اتصال نقاط مختلف شهر و تجربه ساکنان از جابجایی با حمل‌ونقل عمومی را بهبود می‌بخشد.

منبع: العربیه

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
0
0
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳
بایا دخداوندکه برهم چیزاگاه است واماایادرعربستان فقط مکه ومدینه وریاض است ایاخبرازدیگرشهرهاوروستاهای ان هم داریدچراهیچ اخباری ازدیگرشهرهاوروستاهانیست ثروت عربستان سربه جهنم میزند
ناشناس
0
0
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳
در حالی که تورم در عربستان به دو درصد و در عمان که حتی یک قطره نفت و گاز هم ندارد به یک درصد نمی رسد طبق گزارش نهادهای اقتصادی معتبر ؛ ما مردم ایران تورم چهل و چهار درصدی را سال‌هاست تحمل می کنیم . عربستان تا چند سال آینده زیباترین و پاک‌ترین پایتخت منطقه را خواهد داشت و البته رشد پرشتاب اقتصادی و صنعتی و فناوری.
مهدی نجفی
0
1
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳
دم بن سلمان گرم.. بدون تعصب باید پذیرفت داره خوب کار میکنه.... در همه زمینه ها داره خوب کار میکنه... حسودی نکنیم واقعیت ها رو قبول کنیم و سعی کنیم ما هم مدیران خوبی برای مملکت مون داشته باشیم.... دمش گرم
علی
0
1
يکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳
عالیه
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

جهش قیمت خودرو در سال ۱۴۰۴ قطعی است/ دورخیز ایران خودرو و سایپا برای افزایش تولید مبتنی بر مونتاژ و واردات

عکس/ فرودگاه حماه سوریه نابود شد

عکس/ ایران سومین کشور زلزله‌خیز جهان در ۳۵ سال اخیر شد

عکس/ هوای تهران قابل‌قبول شد

عکس/ بازدید رضاخان و محمدرضا پهلوی ۸۷ سال پیش از کارخانه هواپیماسازی شهباز

عکس/ ژست خاص احمدشاه در مراسم تشییع محمدعلی شاه ۱۰۱ سال پیش در ایتالیا

عکس/ استایل اروپایی تختی در کنار اعضای جبهه ملی ۵۹ سال پیش در روز عروسی اش

عکس/ ژست صمیمی ترنم کرمانیان بازیگر سریال آبان در کنار شهاب حسینی

عکس/ قیمت انواع سکه در بازار امروز ۱۴ فروردین ۱۴۰۴

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

عکس/ قیافه عجیب شیر و خورشید در پرده‌های قصر ناصرالدین‌شاه

احساس خستگی نشانه کمبود این ویتامین‌ها است

سبقت سایپا از ایران خودرو در جاده مخصوص

عکس/ لباس گرانقیمت فرح دیبا ۵۴ سال پیش در فرودگاه رُم با گردنبند مروارید

معرفی خودرو اکلیپس؛ ماشین ژاپنی تولید آمریکا+ عکس

جزییات نهایی واریز یارانه معیشتی مرحله دوم اعلام شد

شور و حال مسافران در پل خواجو و سی‌وسه پل در نوروز ۱۴۰۴

مجلس درگیر موضوعاتی است که نفع خاصی برای مردم ندارد/ نمایندگان وقت خود را به بطالت می‌گذرانند

زمان دقیق خرید با مرحله دوم کالابرگ الکترونیک

عکس/ تفریح زمستانی محمدرضا پهلوی با خانواده اش ۵۲ سال پیش در سوئیس

عکس/ امروز بدترین روز بورس آمریکا طی ۴ سال گذشته

عکس/ رستوران گردی بهاره رهنما با تیپ سنتی در حال خوردن دیزی

عکس‌های لو رفته از آرشیو قجری کاخ گلستان

عکس/ کدام کشور‌های جهان موشک هایپرسونیک دارند؟

ترافیک سنگین درآزادراه قزوین – کرج – تهران همزمان با پایان تعطیلات عید

فیلم/ بغض و گریه سپند امیرسلیمانی برای فرزندِ در راهش

عکس/ مدل عجیب قاشق نقره دوره ساسانی با کنده کاری‌های خارق العاده

فیلم/ سورپرایز احساسی مهران غفوریان روی آنتن زنده

عکس/ ژست بامزه فرحناز پهلوی ۵۸ سال پیش با مو‌های پرنسسی

عکس/ چهره جذاب گوگوش ۶۴ سال پیش با لباس و زیورآلات هندی

فیلم/ مسدود شدن جاده اردبیل به نیر به علت رانش جاده

ساعت کاری ادارات، بانک‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها از ۱۶ فروردین

عکس آتلیه‌ای شجاع السلطنه، داماد ناصرالدین شاه ۱۱۴ سال پیش با لباس رسمی و شمشیر

ضربه ایلان ماسک به رمزارز محبوب ایرانی‌ها

تهران در آستانه چرخش تاریخی/ آیا آمریکا آخرین شانس دیپلماسی را با ایران از دست می‌دهد؟

سناریوی غرق شدن بازار نفت و تکرار فاجعه دهه ۸۰/ آیا آمریکا از اهرم فروش نفت برای فشار به روسیه استفاده میکند؟

عکس/ استایل اروپایی ثریا اسفندیاری با پالتو پوست ۶۹ سال پیش در کلاس درس

عکس/ استاد اخراجی دانشگاه تهران راهی دانشگاه هاروارد شد

تأکید بر ایمنی در بازگشت از سفر‌های نوروزی/ توقیف ۵۰۳ گواهینامه و برخورد جدی پلیس با متخلفان جاده‌ای

اینفوگرافی/ پرجمعیت‌ترین کشور‌های جهان تا ۲۱۰۰

عکس/ حسن بدیر در کنار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس

فیلم/ آتش‌سوزی در بخشی از جنگل‌های اشکور رودسر

عکس/ تیپ خاص آناهیتا درگاهی در ۱۳ بدر با کاپشن خزدار و گل سر قلبی

عکس/ نمایی از قرآن پهلوی (آریامهری) سال انتشار ۱۳۴۴

فیلم/ یادگاری نویسی روی دیوار‌های تخت‌جمشید

دستور ویژه پزشکیان برای حل فوری مشکل آب یزد صادر شد

عکس/ پیام تیم ملی به مهدی طارمی

فیلم/ اشک فاطمه گودرزی و دخترش در برنامه کیایی برای چه بود؟

عکس/ ارسال پیامک ‎های عجیب حجاب برای شهروندان اصفهانی

عکس/ چهره خاص دفتر الملوک، خواهر دکتر مصدق ۱۲۴ سال پیش در جوانی با لباس عجیب

عکس/ خوش گذرانی خواهرانِ فرجاد در اروپا با استایل تینیجری

فیلم/ اتهام زنی نتانیاهو علیه ایران

عکس/ برداشت یادگاری از خاک‌های ایران از هرمز تا تخت جمشید

عکس/ چهره متفاوت اشرف‌الملوک، دختر مظفرالدین شاه ۱۲۴ سال پیش با چادر

عکس/ حال و هوای اطراف دانشگاه تهران اوایل سال ۱۳۵۸ خورشیدی

عکس/ جلسه پایانی تمرین تیم استقلال پیش از بازی با تراکتور

عکس/ صف آب در یزد خبرساز شد

فیلم/ سانسور عجیب یک سکانس از سریال آبان حسابی سوژه شد

هشدار نارنجی هواشناسی برای تهران؛ بارش باران و وزش باد شدید در راه است