تاریخ انتشار: ۱۶:۴۵ - ۲۴ دی ۱۴۰۳

مزایا و معایب عمل اسلیو معده برای لاغری

متخصص جراحی عمومی درخصوص مزایا و معیاب جراحی اسلیو معده برای درمان چاقی و نکات مهمی که بیماران برای این جراحی باید در نظر داشته باشند، توضیح داد.

مزایا و معایب عمل اسلیو معده برای لاغری

اقتصاد۲۴- اسلیو به فرایند کوچک کردن معده گفته می‌شود که برای بررسی چگونگی انجام این جراحی، عوارض و فواید آن به سراغ دکتر ابراهیم متولیان متخصص جراحی عمومی رفته و با او مفصل به گفت‌و‌گو پرداخته‌ایم.

چرا به تازگی جراحی‌های لاغری در ایران رواج پیدا کرده است؟

عمل‌های لاغری به‌تازگی در کشور مد نشده و درگذشته هم جراحی‌های متعددی برای لاغری و کاهش وزن انجام می‌شد. به‌عنوان مثال درگذشته مسیر غذا یا مسیر صفرا را در بدن بیمار تغییر می‌دادیم؛ اما نزدیک به ۱۵ سال است که جراحی‌های کوچک‌کردن معده یا بای‌پس معده انجام می‌شود که پرطرف‌دارترین این جراحی‌ها اسلیو است؛ زیرا اسلیو به دلیل اینکه دستگاه گوارش زیاد دست‌کاری نمی‌شود، جراحی کم عارضه‌تری است.

چه افرادی مجاز به انجام جراحی اسلیو هستند؟

علم ما تجربی است و بر اساس یک مکانیسم و یک فرمول که از تقسیم وزن «بر حسب کیلوگرم» بر قد به توان ۲ «بر اساس متر» به دست می‌آید و به آن BMI می‌گوییم، تشخیص می‌دهیم چه فردی مجاز به انجام جراحی لاغری است.

اگر BMI فردی ۳۰ تا ۳۵ باشد، او چاق است. از ۳۵ تا ۴۰ خیلی چاق و اگر نسبت وزن به قد او بالاتر از ۴۰ باشد این فرد خیلی چاق محسوب شده و به‌اضافه وزن او چاقی مرضی گفته می‌شود. افرادی که دارای چاقی مرضی هستند و BMI آنها بالای ۴۰ است مجاز به انجام جراحی‌های درمان چاقی هستند و انجام‌دادن عمل چاقی برای این افراد درست است.

هر چقدر BMI افراد زیر ۳۰ و نزدیک به عدد ۲۵ باشد، وزن بدن طبیعی‌تر خواهد بود. ما به افرادی که دارای BMI ۳۵ الی ۴۰ هستند اخطار می‌دهیم و می‌گوییم: «اگر وزنت را پایین نیاوری دیابت می‌گیری، مفاصلت از بین می‌رود، باید حجم غذایت را کاهش دهی و...»

افرادی که BMI آنها ۳۵ الی ۴۰ است هم می‌توانند اسلیو انجام دهند؟

اگر فردی بیماری زمینه‌ای مانند دیابت داشته و BMI او بین ۳۵ الی ۴۰ باشد، می‌تواند جراحی چاقی را انجام دهد. افراد باید انتخاب درست انجام دهند؛ زیرا جراحی بسیاری کار پرخطری است. ما قبل از جراحی بار‌ها به بیماران هشدار می‌دهیم که از جراحی به‌عنوان آخرین روش لاغری استفاده کنند.

اسلیو جراحی زیبایی است؟

برخی از جراحی‌های لاغری صرفا جراحی زیبایی نیست. گاهی اوقات این جراحی‌ها به‌سلامتی و سبک زندگی فرد کمک می‌کند. جراحی چاقی از جراحی زیبایی متفاوت است. درست است که جراحی چاقی منجر به زیبایی فرد خواهد شد، اما این اتفاق زمانی خواهد افتاد که افراد سِیر درمان را درست طی کنند.

بخشی از این جراحی‌ها درمانی است و بخش دیگر زیبایی است، اما در این جراحی‌ها درمان بیمار اولویت دارد. البته برخی از افراد پس از جراحی چاقی زشت هم می‌شوند.

برخی از پزشک بلاگر‌ها که جراحی‌های لاغری انجام می‌دهند، محدودیتی برای انجام اسلیو در نظر نمی‌گیرند و کاربران را به انجام این دست از جراحی‌ها تشویق می‌کنند. آیا جراحی اسلیو راحت است؟

متأسفانه در شغل ما تبلیغات زیاد است. مردم نباید گول تبلیغات را بخورند. در حال حاضر در شغل ما نیز باتوجه‌به فضای مجازی برخی از افراد اطلاعات اشتباه به مردم می‌دهند. مردم قبل از انجام هر کاردرمانی باید با یک پزشک مشورت کنند و بدانند که هیچ موقع طبابت در فضای مجازی اتفاق نمی‌افتد؛ زیرا بدن‌های افراد با یکدیگر متفاوت است. افراد شخصیت‌هایشان باهم متفاوت است. اگر فردی می‌خواهد کاردرمانی انجام دهد باید با پزشکی که به او اطمینان دارد مشورت کند.

کدام متخصص‌ها می‌توانند جراحی‌های اسلیو و جراحی‌های لاغری انجام دهند؟

جراحی اسلیو را متخصصین رشته جراحی عمومی که دارای فلوشیپ بوده یا آموزش‌دیده در یک دوره تخصصی هستند و لاپاراسکوپی می‌کنند، می‌توانند انجام دهند. تمام جراحان عمومی که این دوره‌ها را گذرانده‌اند، توانسته‌اند تجربه کسب کنند، بار‌ها در نزد اساتید جراحی انجام داده‌اند و... می‌توانند این جراحی را انجام دهند.

جراحی چاقی را همه جراح‌ها می‌توانند انجام دهند، اما به شرطی که دوره‌دیده باشند. به شرطی که عارضه‌های آن را بشناسند و بپذیرند. چگونگی اداره‌کردن مریض و هدایت بیمار به سمت لاغری را بدانند.

برخی از پزشکان می‌گویند ما دست به این جراحی نمی‌زنیم. این‌گونه گروه‌های فوق‌تخصصی تشکیل می‌شود و افراد بر اساس استعدادی که دارند جراحی و طبابت می‌کنند.

متقاضیان جراحی‌های لاغری قبل از عمل چه اقداماتی را باید انجام دهند؟

افراد قبل از جراحی باید یک سری آمادگی‌ها از جمله آمادگی‌های روحی و روانی را کسب کرده و اقداماتی مانند بررسی دستگاه گوارش، بررسی تنفس، بررسی ریسک بیماری همراه، بررسی پزشکی قانونی، بررسی روانپزشکی، تغذیه و... را انجام دهند.


بیشتر بخوانید:با این ۵ روش در کمترین زمان لاغر شوید


بیمار در ابتدا باید از روان‌شناس و روان‌پزشک مشاوره دریافت کند و آزمایش‌ها را درست انجام دهد. بیمار باید آمادگی روحی پیدا کند. متأسفانه امروزه جراحی‌های چاقی جزو مد قرار گرفته است.

زمانی که یک نفر در فامیل جراحی انجام می‌دهد، دیگر اعضای خانواده فکر می‌کنند که آنها هم باید جراحی را انجام دهند. درحالی‌که فرد باید بررسی کند که آیا این آمادگی ذهنی و جسمی را برای این جراحی دارد یا خیر.

جراح باید بداند که آیا بیمار توانایی طی کردن سیر لاغری بعد از عمل را دارد یا نه. برخی از بیماران پس از جراحی پشیمان می‌شوند. دو سه ماه بعد از جراحی می‌آیند و می‌گویند: «من از جراحی که انجام دادم پشیمان شدم!» من باز هم تأکید می‌کنم که افراد دارای BMI زیر ۴۰ نباید اسلیو کنند؛ مگر آنکه دیابت داشته باشند یا به بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشارخون مبتلا باشند.

همچنین افرادی که کورتون مصرف می‌کنند و نمی‌توانند وزن خود را کاهش دهند و هی اشتها دارند جزو بیمارانی هستند که ما می‌توانیم با کاهش حجم معده اشتهای آنها را کم کنیم.

بیمه هزینه جراحی کدام یک از متقاضیان جراحی لاغری را پرداخت می‌کند؟

این جراحی سخت گرفته می‌شود. بیمه‌ها برای هر بیماری هزینه جراحی را پرداخت نمی‌کنند. همچنین اگر عارضه‌ای در هنگام جراحی ایجاد شود پزشکی قانونی و نظام‌پزشکی بیماری را که بدون اندیکاسیون عمل کرده باشد حتماً متهم می‌کند.

هزینه جراحی اسلیو چقدر است؟

یکی از نکات مهم رابطه بیمار و پزشک است که صرفاً یک رابطه مالی نیست. بلکه یک رابطه دلی است. پزشک باید برای بیمار دلسوزی کند. پزشک باید بیمار را مانند خواهر و بردار خودش ببیند نه اینکه او را یک تیکه چوب نجاری در نظر بگیرد که ببرد و از آن پول بیاورد. پزشک نباید پولکی باشد؛ بنابراین او باید بر اساس میزان تعرفه‌ای که برای او تعریف شده در خصوص جراحی‌های درمان چاقی دستمزد دریافت کند.

برخی از پزشکان در کلینیک‌های خصوصی جراحی اسلیو را انجام می‌دهند. آیا این کار قانونی است؟

کلینیک‌هایی که جراحی انجام می‌دهند باید دی کلینیک یعنی کلینیک یک‌روزه باشند. این کلینیک‌ها باید دارای یکسری از استاندارد‌ها باشند. این کلینیک‌ها از یک حدی بیشتر نباید جراحی انجام دهند. به‌عنوان مثال یک عمل پیچیده معده نباید در یک کلینیک یک‌روزه انجام شود. این کلینیک می‌تواند یک فتح یک‌روزه را عمل کند، اما جراحی‌های وسیع زیبایی نباید در این کلینیک‌ها انجام شود.

البته در برخی از این دی کلینیک‌ها سودجویی اتفاق می‌افتد. متأسفانه در حرفه کاری ما مانند سایر رشته‌ها آدم‌هایی هستند که کلاهبرداری می‌کنند. اعلام‌خطر دیگری که مردم باید حواسشان به آن باشد این است که یک سری از تکنسین‌ها دوره‌هایی را گذرانده‌اند و جراحی را آنها انجام می‌دهند و پزشک فقط مهر خودش را در مطب یا کلینیک گذاشته است.

مردم نباید عمل‌های بزرگشان را در کلینیک‌های یک‌روزه انجام دهند. دی کلینیک‌ها قانون دارد و باید نظارت شود. این مراکز نباید هر جراحی را انجام دهند، باید پاسخگو باشند و بر آمار آنها نظارت شود.

وضعیت بهداشتی در کلینیک‌های خصوصی به چه صورت است؟

مهم‌ترین مشکل ما در کشور آموزش است. عفونت بیمارستانی یکی از مهم‌ترین نکات است. متأسفانه کلینیک‌ها مانند بیمارستان نمی‌توانند تجهیزات استریل و امحاء زباله داشته باشند؛ همچنین هوای داخل اتاق عمل باید تنظیم شده باشد. ما نمی‌توانیم با کولرگازی جراحی انجام بدهیم باید هواساز و فیلتر‌های دقیق در اتاق عمل استفاده شده باشد تا این هوا را مرتب فیلترینگ کند.

یکی از مسائلی که در جراحی‌ها اهمیت دارد حضور متخصص بیهوشی در اتاق عمل است. با وجود اینکه بیمارستان‌ها کمبود متخصص بیهوشی دارند، متخصص‌های بیهوشی چگونه در کلینیک‌های تخصصی خدمت‌رسانی می‌کنند؟

رشته بیهوشی رشته خوب، مفید و سختی است؛ اما درآمد این رشته کمتر از رشته‌های دیگر است. این در حالی است که متخصص بیهوشی هم باید متخصص داخلی باشد و بیمار را به‌خوبی بشناسد، باید دارو و عوارض آنها را به‌خوبی بشناسد. اما این رشته به دلیل درآمد‌های بسیار پایینی که دارد اقبال و درخواست کمی دارد. اگر متخصص بیهوشی نباشد جراح هیچ کاری نمی‌تواند انجام دهد.

وزارت بهداشت و سازمان نظام‌پزشکی باید تعرفه این متخصصان را بیشتر کنند. الان کمبود متخصص بیهوشی باعث شده برخی از جراحی‌ها کنسل شود.

دقیقا این پرسش درست است که با وجود کمبود متخصص‌های بیهوشی در بیمارستان‌ها، چگونه این متخصصان در کلینیک‌ها خدمت‌رسانی می‌کنند. اگر در بیمارستان اتفاقی برای بیمار بیفتد سه تا متخصص بیهوشی دیگر هستند تا به وضعیت بیمار رسیدگی کنند و پزشک اصلی از آنها مشورت بگیرد، اما در کلینیک‌های یک‌روزه گاه یک متخصص بیهوشی به چندین بیمار رسیدگی می‌کند.

برخی از افرادی که جراحی اسلیو انجام دادند در مدت زمان‌های طولانی دچار مشکلات گوارشی بسیار زیادی شدند، آیا کسانی که اسلیو انجام می‌دهند به زندگی عادی بازمی‌گردند یا خیر؟

نمی‌توان گفت که بسیاری از بیماران پس از انجام جراحی اسلیو دچار عوارضی مانند حالت تهوع می‌شوند، باید در این زمینه کار آماری انجام شود. اگر جراحی اسلیو بر اساس تکنیک درست انجام شود و بیماران اطلاعات کافی از چگونگی انجام این جراحی داشته باشند مشکلی پیش نخواهد آمد. اما بالاخره در اثر این عمل عصب‌های معده قطع می‌شود و یک سری اثرات و عوارض وجود دارد، اما غیرقابل‌درمان نیست.

کلمه اسلیو به معنای آستینی کردن معده است. یعنی معده‌ای که یک حجمی دارد و غذا در آن ذخیره می‌شود، بریده شده و به‌صورت یک معده لوله‌ای در می‌آید. در برخی از افراد میزان تحریک عصب واگ زیاد است. یعنی حالت تهوع آنها زیاد است. ما این عارضه را با دارو و رژیم غذایی کنترل می‌کنیم. اما اگر عمل اسلیو بر اساس اصول درست انجام شود، در افراد دارای BMI ۴۰ الی ۵۰ یکی از بهترین جراحی‌های چاقی است به‌شرط آنکه میزان BMI درست و دقیق باشد.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

ادعای تهران تایمز در مورد احتمال جانشینی سید مجتبی خامنه‌ای

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های شرکت کیا در بازار ایران + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ سلفی جالب پژمان جمشیدی، رعنا آزادی‌ور و بهاره کیان افشار در یک سواری

عکس/ مراسم عروسی لاکچری اللهیار صیادمنش در استانبول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تغییر چهره ارغوان سریال زمانه پس از ۱۲ سال

عکس/ منظرۀ برفی شهر سقز دوران ناصرالدین شاه ۱۳۰ سال پیش

عکس/ انتقادات تند ترامپ از مدیریت بحرانِ آتش سوزی لس آنجلس

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

جاده چالوس بسته شد

عکس/ تصاویر جدید از پزشکیان و دخترش زهرا، در شب ولادت حضرت علی(ع)

فیلم/ روایت رهبر انقلاب از نخستین باری که شعر علی ای همای رحمت شهریار را شنیدند

حضور کادر فنی و بازیکنان پرسپولیس در آسایشگاه خیریه کهریزک کرج

واریز ۲ میلیون تومان برای یارانه‌بگیران در روز پدر

۵ نظامی ارتش اسراییل در بیت‌حانون کشته شدند

۶ کشور اتحادیه اروپا خواستار تعلیق موقت تحریم‌های سوریه شدند

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت آجیل و خشکبار امروز + جدول

بازار سیاه اجاره سنسور اکسیژن

اختلاف بر سر حضور خبرنگاران در دادگاه چای دبش

آزادی گروگان‌های ۲۰ هزار دلاری در تهران

رونالدو تا ۲۰۲۶ در النصر عربستان ماندنی شد

دیدار تخت‌روانچی و مدیران سیاسی تروئیکای اروپایی

پایان شایعات در مورد ستاره استقلال

تمجید وزیر ورزش ایتالیا از مهدی طارمی

فیلم/ دستگیری ۲ مداح عربستانی به جرم مرثیه خوانی برای اهل بیت

دستگیری عضو گروهک تروریستی داعش در ایران

پیام دولت ترامپ به نخست وزیر عراق درمورد ایران

پخشان عزیزی؛ مددکار اجتماعی یا عضو گروه‌های تروریستی؟

فیلم/ اژه‌ای: اتفاقی که در لس‌آنجلس افتاده با غزه اصلا قابل مقایسه نیست

افراطیون گروه شریان در راس ستاد امربه‌معروف

دولت قیمت بنزین سوپر را کم کرد

فیلم/ از ۱۲۰ هزار واحد مسکونی در منطقه ۲۲ تهران، ۵۵ هزار واحد آن خالیست

اینفوگرافی/ میزان بازدهی طلا از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴

فوتبال ایران دوباره صاحب مربی لژیونر شد

زمان انتخاب سرمربی پرسپولیس مشخص شد

انتقال پایتخت با هزینه بخش خصوصی انجام می‌شود؟

توضیحات مدیر روابط بین‌الملل فدراسیون فوتبال درباره VAR، فیفا و ایمیل AFC

پیش‌بینی آب‌وهوای تهران در روزهای آینده

عکس/ پیام ویژه سردار آزمون برای فرهاد مجیدی با قلب آبی

رئیس‌جمعیت هلال‌احمر: آمریکا اعلام کرده که به نیروهای امدادی نیازی ندارد و تنها خواستار کمک مالیست

میزبانی مسابقات به ایران برگشت

عوارض آزادراه‌های دولتی افزایش یافت

عکس/ تغییر چهره پریا قاسم خانی در ۲۷ سالگی

فیلم/ عشق آتشین در قونیه

آنفلوانزا مدارس کهگیلویه و بویراحمد را تعطیل کرد

عکس/ متلک سنگین رشیدپور به جنجال امروز کوچک‌زاده

پذیرفته شدگان ۱۴۰۳ خواستار لغو محرومیت از کنکور

با امضای قراردادی در نمایشگاه ایران پتروکم ۲ کاتالیست نفتا و اروماتیزاسیون پتروشیمی نوری بومی‌سازی می‌شود

نشانه‌های اختلال چند شخصیتی در بزرگسالان و کودکان چیست؟

آلپ ارسلان سلجوقی کیست و چه خدماتی به مردم کرد؟

معرفی مشخصات هواپیمای تی-۶سی تکسان ۲

مزایا و معایب عمل اسلیو معده برای لاغری

۵۴ مورد قتل و سوءقصد به وکلای دادگستری از سال ۱۳۹۶ تاکنون

عکس/ چهره جوان نسرین سریال عشق ممنوع پس از ۱۶ سال

علت زنگ خوردن ناگهانی گوش چیست؟

سلطان حسین بایقرا کیست و چالش‌های حکومتش چه بود؟

اینفوگرافی/ چرا در ترکیه بیشتر از ایران برف و باران می‌بارد؟

عکس/ زیبایی خیره کننده الهام پاوه نژاد در ۵۳ سالگی