تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۸

سعید جلیلی آستین‌ها را بالا زد

سعید جلیلی که مدتیست بازهم نقد سیاست‌ خارجی دولت را محور سخنرانی ها و اظهارنظرهایش قرار داده است این روزها در لیست افرادی دیده می شود که نگاهش را از پاستور گرفته و به سمت بهارستان دوخته است تا شاید در یک کارزار انتخاباتی دیگر شانسی برای پیروزی خود بیاید.
سعید جلیلی
اقتصاد24 - همان سال ۹۲ که با ماشین پرایدش به ساختمان وزارت کشور رفت تا بدون اطلاع دادن به اصولگرایان کاندیدای یازدهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری شود رسما مُهر پایانی بر روزگار صرفا یک دیپلمات بودنش زد. آن زمان او چهره ای که فقط با عنوان دبیر شورایعالی امنیت ملی دولت احمدی‌نژاد و سرپرست تیم مذاکره کننده شناخته شود، نبود، بلکه آخرین شانس حلقه‌ای بود که نگران رفتن احمدی نژاد از پاستور و روزگار انزوای بعد از آن بودند. جلیلی آن روزها کاندیدای اصلح و تنها برگ برنده پایداری ها بود که به واسطه سلسله‌ مذاکرات با ۱+۵ به اندازه کافی شناخته شده بود و امید داشتند شاید سکان ریاست پاستورِ بعد از احمدی نژاد به دست او داده شود.

هرچند جلیلی نتوانست در انتخابات سال ۹۲ شانس پیروزی پایداری‌ها شود و در انتخابات ۹۶ به تعبیر خودش از «قبیله‌ اصولگرایی» جا ماند اما این موضوع باعث نشد تا او از حال و هوای انتخابات بیرون بیاید.

پرچم دولت سایه همچنان بالاست


شش سال پیش وقتی سعید جلیلی در اولین حضورش در آوردگاه انتخاباتی، غائله انتخابات را به رقیب واگذار کرد، مدتی سکوت و سکون او را فرا گرفت اما به سرعت دوباره وارد کارزار شد البته این‌بار نه در رقابتی مستقیم بلکه در قالب جلسات نقد دولت یازدهم.

وقتی روزهای دولت اول روحانی به پایان خود نزدیک می شد، او هم دیگر پکیجش برای به نقد کشیدن دولت آماده و کامل شده بود. جلیلی که بر انتخابات سال ۹۶ و ائتلاف اصولگرایان حساب ویژه ای باز کرده بود فکرش را نمی‌کرد که اینچنین از بازی خط بخورد و مجبور شود کنار زمین بایستد. حال جلیلی مانده بود و پرونده ای از نقدها که قرار بود در جریان مناظره‌ها و فعالیت‌های انتخاباتی منجی‌اش شود اما این فرصت هرگز نصیب او نشد و ناخواسته وارد کارزار رقابت های ریاست جمهوری نشد. البته جلیلی گفته بود گزارشات حاصل از این جلسات و نقد و بررسی‌ها را می‌خواسته به ابراهیم رئیسی و محمدباقر قالیباف بدهد تا آنها از این گزارشات در جریان مناظرات انتخابات استفاده کنند اما گویا چندان استقبالی نشده بود.

بعد از تمدید ریاست جمهوری حسن روحانی دیگر جلیلی مانند سابق تنها پیشنهاد تشکیل دولت سایه را به همقطارانش نمی‌داد بلکه خود آستین بالا زده و از همان شهریور ۹۶ دفترش شد محلی برای برگزاری جلسات نقد و بررسی آشکار وزارتخانه‌های دولت روحانی. هرچند جلیلی اسم جلساتش را گذاشته «سلسله جلسات سایه تمدن اسلامی برای تایید، تکمیل و تصحیح برنامه های دولت دوازدهم» اما برخلاف این عنوان عریض و طویل، واقعیت امر تنها دو کلمه بود؛ «دولت سایه»!

مجلس یازدهم و سودای بهارستان


سعید جلیلی به لطف همین دو انتخابات ریاست جمهوری دیگر با دیپلمات بودن خداحافظی کرده و تلاش دارد یک چهره سیاسی از خود بسازد. اما گویی آن پیشینه گاه و بیگاه به سراغش می آید حداقل در نقد کردن های بی پروا به دولت.

خروج آمریکا از برجام و جدال ها بر سر تصویب شدن یا نشدن اف‌ای‌تی‌اف همان فرصتی است که او طی چندماه اخیر از آن بهره گرفته و تلاش دارد در قالب نقدهای دیپلماتیک خود را در فضای سیاسی کشور زنده نگه دارد، خاصه همین روزهایی که بحث های سیاسی رنگ و بوی انتخاباتی به خود گرفته او نیز بدش نمی آید یک سر تلاش های انتخاباتی اش معطوف به بهارستان شود.

زمزمه های به گوش رسیده می گوید سعید جلیلی در جدیدترین تلاش های انتخاباتی اش گویی کرسی نمایندگی مجلس و حتی کرسی ریاست مجلس را هدف خود قرار داده است. او حتی برای مطرح کردن خود در قامت یک کاندیدای مجلس از اظهارنظرهای حول محور سیاست خارجی هم فراتر رفته و همراه با رفقای پایداری اش وارد جدال توئیتری با زنگنه وزیر نفت دولت روحانی شده است.

ماجرا هم از توییتی شروع شد که حساب کاربری منتسب به سعید جلیلی منتشر کرده و نوشته شده بود «در سال‌های ۹۱ و ۹۲ با وجود تحریم‌ها ماهانه یک تا ۱.۵ میلیون بشکه نفت و میعانات به فروش می‌رفت.» بیژن نامدارزنگنه که از سال ۹۲ سکان وزارت نفت را در دست دارد ادعای او را رد و حتی او را به مناظره دعوت کرد.

جلیلی؛ اصلح پایداری ها برای ریاست مجلس یازدهم؟


درست در همین روزهایی که جلیلی به شدت فعال شده و از سوی دیگر دعوای اصلح و صالح پایداری و دیگر اصولگرا بازهم آغاز شده است، به یکباره جبهه پایداری که حتی به جلسات شورای وحدت نیز دعوت شده بود، خبر از مدلی انتخاباتی داد که قرار است در انتخابات پیش رو براساس آن حرکت کند.مدلی که گفته می شود یک سر آن به سرلیستی جلیلی در انتخابات مجلس خواهد رسید.

جلیلی که یکبار در سال ۹۲ «اصلح» پایداری ها برای ریاست پاستور شده بود حال درمیان گزینه های «اصلح» این طیف سیاسی برای بازگشت به بهارستان قرار دارد. اما آیا واقعا آقای دیپلمات سابق همان اصلحی که «امکان رأی آوری» را هم برای این جبهه داشته باشد خواهد شد؟ با عکس هایی که اخیرا از جلسات سخنرانی او در همدان منتشر شد که مخاطبی اندک پای سخنرانی او حضور داشتند شاید حتی پایداری ها را هم درباره اصلح بودن یا نبودن او دچار چالش کند.

منبع: خبرآنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

جوشاندن آب میکروب‌های آن را از بین می‌برد؟

اظهارات جدید بایدن درباره توافق آتش بس در غزه

بیمه «ما» ۷.۵ همت بیمه نامه فروخت

مدارس ابتدایی این شهر فردا (یکم بهمن) تعطیل شد

عوامل مرتبط با ترور دو قاضی مورد بررسی دقیق قرار گرفتند

عکس/اشاره معنادار علی مطهری به حجاب زنان در غزه

قهرمانی تیم آمادگی جسمانی پتروشیمی جم در مسابقات کارکنان صنعت پتروشیمی کشور

جزئیات انتقال سخنگوی دولت به بیمارستان

فارس:صدور حکم اعدام تتلو صحت ندارد

تتلو به اعدام محکوم شد

فیلم/ دختر شهید سید حسن نصرالله به شایعه زنده بودن پدرش پاسخ داد!

اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید

عکس/شارلیز ترون از آتش‌سوزی لس آنجلس نوشت

ماجرای گروگانگیری کودک ۳ ساله در تهران

بازار ارز تجاری از فردا رسماً جایگزین نیما می‌شود

پیام تسلیت اسکودا در پی شهادت دو قاضی عالی‌رتبه دیوان عالی کشور

یک مانع مقابل پیوستن گزینه موسیمانه به استقلال

هزار کامیون در راه غزه

مربی پیشین تیم ملی کشتی فرنگی بر اثر سقوط در معدن سنگ، درگذشت

مشاور امنیت ملی ترامپ: حماس دیگر بر غزه حکمرانی نخواهد کرد

پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم، نبودیم و نخواهیم بود

الجزیره: فهرست اسرای فلسطینی که امروز آزاد می‌شوند شامل ۶۹ زن و ۲۱ کودک است

افزایش ۱۰۰ میلیونی جایزه جلال

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳

اسعد الشیبانی: سوریه تقسیم نمی‌شود

تمرینات پرسپولیس همچنان زیر نظر باقری

معاون رئیس‌جمهور: پدر‌ها هم می‌توانند دورکار باشند

یخبندان در انتظار تهرانی‌ها؛ دمای هوا کاهش می‌یابد

خبر خوش دولت درباره رجیستری آیفون

عکس/ آقای خواننده با لب پرخنده در کنار همسرش

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی

عکس/ تبریز گردی علیرضا بیرانوند و خانواده اش

چرا انجمن حجتیه در مرکز اخبار سیاسی قرار گرفته است؟