تاریخ انتشار: ۱۱:۱۹ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۳

جدیدترین رقم اجاره در منطقه‌های لوکس و گران تهران از نیاوران تا اقدسیه + جدول

از آنجا که اکثر واحد‌های مسکونی منطقه یک مساحت حداقل ۱۵۰ مترمربع دارند، برای محاسبه «اجاره بهای پیشنهادی» در این منطقه فایل‌هایی با میانگین مساحت ۲۳۰ مترمربع انتخاب شده است تا هزینه مسکن پردرآمد‌های ساکن تهران در دهک اول مورد سنجش قرار بگیرد

جدیدترین رقم اجاره در منطقه‌های لوکس

اقتصاد۲۴- اجاره بها در منطقه مرفه نشین تهران بر اساس هزینه اجاره ماهانه یک مترمربع آپارتمان ۲.۱ برابر «متوسط شهر» و ۴.۶ برابر «پایین شهر» است. نتایج تحقیقات میدانی دنیای اقتصاد از نبض اجاره بها در منطقه یک پایتخت نشان می‌دهد، در حال حاضر رقم شاخص اجاره مسکن که متوسط «اجاره بهای پیشنهادی» آپارتمان در این منطقه را مشخص می‌کند، ۸۶۰ هزار تومان در ماه برای یک مترمربع است.

از آنجا که اکثر واحد‌های مسکونی منطقه یک مساحت حداقل ۱۵۰ مترمربع دارند، برای محاسبه «اجاره بهای پیشنهادی» در این منطقه فایل‌هایی با میانگین مساحت ۲۳۰ مترمربع انتخاب شده است تا هزینه مسکن پردرآمد‌های ساکن تهران در دهک اول مورد سنجش قرار بگیرد. نتایج بررسی حاکی است، ثروتمندان برای اجاره آپارتمان‌های بزرگ در منطقه یک تهران ماهانه میانگین ۲۰۶ میلیون تومان پرداخت می‌کنند. این رقم البته متوسط اجاره منطقه یک نیست؛ بلکه متوسط اجاره واحد‌های بزرگ مساحت این منطقه است.

با فرض آنکه متوسط مساحت آپارتمان‌های اجاره‌ای در منطقه یک حدود ۱۵۰ مترمربع باشد در این صورت هزینه اجاره مسکن در محله‌های منتخب این منطقه (بر اساس جدول فایل ها) ماهانه نزدیک به ۱۳۰میلیون تومان برآورد می‌شود. طبق آخرین گزارش شهرداری تهران مربوط به جغرافیای جمعیت در ۲۲ منطقه پایتخت، ۵‌درصد تهرانی‌ها در منطقه یک ساکن هستند. به این ترتیب هزینه مسکن این گروه جمعیتی در منطقه مرفه نشین تهران در حالت میانگین و بسیار بالا به ترتیب حدود ۱۳۰میلیون و ۲۰۶میلیون تومان برآورد می‌شود. این ارقام البته دقیق نیست، چون ارقام اجاره بهای قطعی مناطق تهران و همچنین اجاره بهای قطعی واحد‌های لوکس منطقه یک وجود ندارد. 

جدیدترین رقم اجاره در منطقه‌های لوکس

هزینه مسکن ثروتمندان ساکن پایتخت را می‌توان با هزینه اجاره نشینی دهک‌های پایین درآمدی در مناطق جنوبی شهر مقایسه کرد. در مناطق پایین شهر در حال حاضر «اجاره بهای پیشنهادی» در پایین‌ترین حالت ماهانه حدود ۱۲میلیون تومان در فایل‌ها اعلام می‌شود. این رقم مشخص می‌کند، فاصله ۱۷ برابری بین اجاره بهای واحد‌های لوکس شمال شهر با آپارتمان‌های پایین شهر وجود دارد. سال ۹۵ فاصله «حداکثر اجاره بهای قطعی آپارتمان در منطقه یک» و «حداقل اجاره بهای قطعی واحد مسکونی در منطقه ۱۹ به عنوان منطقه‌ای با کمترین هزینه اجاره مسکن»، ۳۶ برابر بود. 

به نظر می‌رسد فاصله هزینه تامین مسکن اجاره‌ای بین شمال و جنوب شهر در سال‌های اخیر کم شده باشد که این به معنای «سخت‌تر شدن اجاره نشینی دهک‌های متوسط و پایین درآمدی» است. کاهش این فاصله ناشی از «به هم خوردن تعادل نسبی در بازار عرضه و تقاضای مسکن» در سال‌های اخیر به خاطر جهش قیمت، رکود معاملات و همچنین رکود ساخت وساز است که از یکسو تقاضای اجاره نشینی را در مناطقی از شهر افزایش داد و از سوی دیگر عرضه را در همان مناطق کاهش داد. ارقام اجاره آپارتمان‌های منطقه یک تهران تقریبا با متوسط هزینه سالانه خانوار‌ها در ۱۴۰۲ برابری می‌کند. این برابری به نوعی شکاف درآمدی دارا و ندار را نشان می‌دهد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ گشت و گذار مردم سنندج ۱۲۰ سال پیش در روز سیزده‌به‌در

دلار سلیمانیه چیست و ارتباط بین آن و تهران چیست؟

زمان واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۴/ پرداخت منظم سود سهام عدالت در گرو همکاری شرکت‌های سرمایه‌پذیر است

عکس/ دختر ایرانی که ۱۰۰ سال پیش چهره احمدشاه روی پیراهنش چاپ شده بود

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴/ ریزش ناگهانی قیمت دلار در بازار

عکس/ ظاهر متفاوت دختر ناصرالدین شاه که عارف قزوینی عاشقش بود

عکس/ استوری همسر بیرانوند با مدال قهرمانی

رونمایی از نشان جدید نیروی دریایی ارتش

چهار بازیکن در لیست مازاد پرسپولیس

فروش دارو‌های نوزادان در سیسمونی فروشی‌ها

فیلم/ بازداشت راننده مست پس از تصادف‌های پیاپی

عکس/ شکل عجیب و جالب در آسمان یونان

مذاکره مستقیم اسراییل و سوریه در باکو

خسارت انفجار در بندر شهید رجایی اعلام شد

فیلم/ رادان: قول می‌دهیم ۱۴۰۴ سال پایان اراذل‌و‌اوباش باشد

تبریک AFC به فوتسال بانوان ایران

فراخوان مقتدی صدر برای اتحاد عربی علیه اسراییل

بازیکن ایران خانم گل فوتسال آسیا شد + عکس

فیلم/ حذف گوشت از سفره طبقات پایین

احتمال ربایش؛ نخستین گمانه زنی سقوط بالگرد مرحوم رئیسی

قهرمانی ژاپن در فوتسال زنان

فیلم/ لحظه سرقت وحشیانه موبایل از دختر جوان در اسلامشهر

بارزانی وارد تهران شد

ورود دستگاه قضا به حادثه مرگ عکاس ورزشی

فیلم/ جناب خان به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم رحم نکرد

فیلم/ جنگ با ایران، جرقه‌ای برای جنگ جهانی سوم؟

حمله درویش به رقبا

فیلم/ فیلم دیده نشده از لحظه پیداشدن بالگرد سانحه دیده رئیسی

تاثیر سوابق تحصیلی برای تمام کنکوری‌ها اعلام شد

فیلم/ سکانس جنجالی از سریال تاسیان وایرال شد

صالحی امیری به مراسم تحلیف پاپ جدید می‌رود

فیلم/ خاطرات همسر مریم میرزاخانی از زندگی با نابغه ریاضی جهان

فیلم/ ترامپ تهدید به ترور شد

شیوع یک بیماری کشنده در عربستان در آستانه حج

فیلم/ فخریان: مادرم آرزو داشت لباس پرسپولیس را بپوشم

ضاربان پیروانی، زیر تیغ عدالت

فیلم/ فواد ایزدی: هدف آمریکا، سرنگونی نرم جمهوری اسلامیست

عکس/ کاریکاتور ناصرالدین‌شاه در روزنامه انگلیسی

کاهش چشمگیر نرخ تولد طی ۳۰ سال اخیر

اعلام احتمال برگشت چک به گیرنده

کارنامه مثبت مالی شرکت بیمه نوین در سال ۱۴۰۳ / رشد ۴۰ درصدی فرآیند سرمایه‌گذاری در بیمه نوین

فیلم/ مهاجرت ایرانی‌ها از چای به قهوه

عکس/ حادثه در جشنواره کن؛ سقوط نخل روی عابر پیاده

توزیع مجدد شیر در مدارس؟

عکس/ جشن تولد پسر حامد آهنگی در ده‌سالگی

رایزنی‌های پشت‌پرده حماس و اسراییل در قطر

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

عکس/ سردار سلیمانی و احمد کاظمی ۳۴ سال پیش در حضور حسن نصرالله

کاهش کلسترول خون با مصرف این سبزی

فیلم/ عامل قتل محیط‌بان یاسر مصدق اعتراف کرد