تاریخ انتشار: ۱۰:۱۴ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۳

اتوبوس برقی یا ماشین دودی؛ شکست شهرداری تهران در واردات خودرو‌های برقی و تراموا از چین

«اتوبوس‌های برقی تهران دود می‌کنند.» این تیتر خبری است که از یکشنبه تاکنون در صدر اخبار حوزه شهری قرار گرفته و حاکی از آن است که وعده‌های شهرداری تهران یکی پس از دیگری پوچ می‌شود نه اتوبوس‌های برقی تمام برقی است و نه تراموایی که قول داده بودند تراموا است. بالاخره اتوبوس‌های برقی که شهرداری وعده آن را داده بود به تهران رسید. اما نه به تعدادی که دو سال است قول می‌دهد.

اتوبوس برقی

اقتصاد۲۴- «اتوبوس‌های برقی تهران دود می‌کنند.» این تیتر خبری است که از یکشنبه تاکنون در صدر اخبار حوزه شهری قرار گرفته و حاکی از آن است که وعده‌های شهرداری تهران یکی پس از دیگری پوچ می‌شود نه اتوبوس‌های برقی تمام برقی است و نه تراموایی که قول داده بودند تراموا است. بالاخره اتوبوس‌های برقی که شهرداری وعده آن را داده بود به تهران رسید. اما نه به تعدادی که دو سال است قول می‌دهد.

تنها ۱۸۷ اتوبوس وارد ناوگان حمل و نقل پایتخت شد؛ درحالی‌که علیرضا زاکانی، شهردار تهران سال گذشته و امسال قول داده بود ۲۵۰۰ اتوبوس برقی وارد شهر تهران می‌شود. مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در کنار علیرضا زاکانی از این اتوبوس‌های برقی رونمایی و در وصف اتوبوس‌های برقی سخنرانی کرد. شهردار تهران نیز در مراسم این رونمایی سخنرانی کرد. در آخر هم مسعود پزشکیان و علیرضا زاکانی سوار بر خودرو‌های برقی که در کنار این اتوبوس‌ها شهرداری وارد شده، عکس یادگاری گرفتند.

سیستم اتوبوس‌های برقی دیزلی است

همه چیز برای شهرداری خوب پیش می‌رفت تا اینکه سیدجعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در مصاحبه‌ای با دیده‌بان ایران گفت: «متوجه شدم که اتوبوس‌هایی که قرار بود تمام‌برقی باشند، دارای یک موتور دیزلی برای گرمایش مسافران و فضای داخل اتوبوس هستند؛ اگر قرار باشد که ما اتوبوس تمام‌برقی وارد کنیم، اما بعد برای گرمایش در فصل سرما و در فصلی که با پدیده آلودگی هوا مواجه هستیم، از موتور دیزلی استفاده کنیم، این نقض غرض است. در گزارشی که به من رسیده، گفته شده که هنگام روشن کردن سیستم بخاری، دود زیادی از اتوبوس ساطع شده است اگر این موضوع صحت داشته باشد، واقعاً جای تأسف دارد ما اتوبوسی می‌خریم که دو برابر یک اتوبوس دیزلی قیمت دارد، اما در فصل زمستان موتور دیزلی آن را روشن می‌کنیم!


بیشتر بخوانید:عکس/ طعنه به اتوبوس برقی؛ صبرکن برق بیاد حرکت می‌کنه!


اگر این اطلاعات درست باشد، حتماً باید تحقیق بیشتری انجام دهیم و ببینیم که داستان این موتور دیزلی چیست. امیدوارم که واقعیت این‌گونه که گفته شده نباشد. در هر صورت، اگر هم نقصی در این اتوبوس‌ها وجود دارد، شهرداری تهران باید پیش از ورود باقی این محموله به کشور، این اشکال را برطرف کند. اتوبوس برقی باید کاملاً برقی باشد، چه در سرمایش و چه در گرمایش. قطعاً اگر این نقص وجود داشته باشد، که ظاهراً طبق اخبار چنین است، باید در خرید‌های بعدی اصلاح شود و برای این تعدادی هم که وارد شده، راه‌حلی پیدا شود.»

او افزود: «اگر چنین اتفاقی افتاده باشد، بسیار نامبارک است. این تصمیم می‌تواند تمام زحمات انجام‌شده را از بین ببرد. ما یک اتوبوس برقی خریداری کرده‌ایم، اما اگر یک موتور دیزلی برای گرمایش آن استفاده شود و از طرفی برای شارژ کردن آن هم از سوخت فسیلی استفاده کنیم، دیگر چه دلیلی دارد که به سمت اتوبوس برقی برویم؟ این همان اتوبوس دیزلی است! اگر قرار باشد در فصل زمستان، یعنی زمانی که با آلودگی هوا مواجه هستیم، موتور دیزلی روشن شود، پس چرا دوونیم برابر قیمت پرداخت شده است. این دوونیم برابر قیمت، تنها بخشی از موضوع است.

برای هر جایگاه شارژ، نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان هزینه شده است. از سوی دیگر، مسئله پیمایش این اتوبوس‌ها هم مطرح است که محدودیت‌هایی دارد. همچنین فناوری این اتوبوس‌ها که به‌صورت CBU (واردات کامل) به کشور آمده، برخلاف سیاست‌های تولید ملی است که مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است. ما به‌جای حمایت از تولید داخلی، ناوگان CBU وارد کرده‌ایم. از سوی دیگر، برخلاف ادعای آلودگی صفر، این اتوبوس‌ها همچنان آلودگی تولید می‌کنند.»

ادعایی که ادعای خود را تکذیب کرد

این مصاحبه حاکی از آن است که اتوبوس‌های شهرداری تهران علاوه بر برق، باک دیزلی ۴۰ لیتری دارد. در این میان روزنامه همشهری که متعلق به ارگان شهرداری است روز گذشته تیتر و عکس یک خود را به اتوبوس‌های برقی اختصاص داده و تیتر زد: «من‌های دود» و در توضیح آن نوشت: «ادعای دوگانه‌سوز بودن اتوبوس‌های برقی جدید یک شوخی است.» درحالی‌که هیچ‌کس از دوگانه‌سوز بودن اتوبوس‌ها خبر نداده است بلکه اعلام شده؛ «سیستم بخاری اتوبوس‌های برقی یک موتور جدا دارد که با سوخت دیزلی کار می‌کند و به آلودگی هوا می‌افزاید.»


بیشتر بخوانید:عکس/ زاکانی برای یک سازمان خیالی بودجه تعیین کرد


جالب‌ترین موضوعی که در صفحه اول روزنامه همشهری به آن اشاره شده که ناقض ادعای شهرداری محسوب می‌شود این است که تیتر زده: «سیستم گرمایش این اتوبوس‌ها فقط در روز‌های خیلی سرد سال از سوخت دیزل استفاده می‌کند.» هوای تهران در فصل زمستان بیش از مواقع دیگر سال آلوده است و دقیقاً در اوج آلودگی رانندگان اتوبوس‌های برقی یا نباید از بخاری استفاده کنند یا باید از سوخت دیزلی (گازوئیل) استفاده کنند تا بخاری روشن شده و مسافران از سرما حفظ شوند.

ناگفته نماند که باک دیزلی در اتوبوس‌های برقی برون‌شهری این سیستم لازم و ضروری به نظر می‌رسد تا زمانی که برق اتوبوس با مشکل روبه‌رو شد، بتواند از سوخت دیزلی استفاده کند تا بخاری کار کند. اما در اتوبوس‌های درون‌شهری این سیستم تنها به آلودگی هوا می‌انجامد.

تراموایی که اتوبوس شد

البته این اولین بار نیست که شهرداری خلاف وعده‌های خود عمل می‌کند. چراکه بیش از یک‌سال شهرداری و شورای شهر تهران در چالش «تراموا» بودند و شهرداری برای استفاده از تراموا اصرار می‌ورزید و برخی از اعضای شورای شهر تهران مخالفت و اعلام می‌کردند که معابر تهران برای تردد تراموا مناسب نیست. با تمام این مناقشات شهرداری تاکید کرد که دو تراموای چرخ لاستیکی را از چین به امانت گرفته تا ۲ ماه تست کند و اگر بررسی‌ها موفق بود ۴۲ تراموا وارد تهران خواهد کرد. اما با این همه تبلیغ به جای تراموا اتوبوس چرخ لاستیکی وارد تهران شد و محسن هرمزی، معاون شهردار تهران مجبور شد به صراحت اعلام کند؛ «آنچه وارد تهران شده تراموا نیست بلکه اتوبوس چرخ لاستیکی است.»

منبع: هم میهن
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ امان‌الله جهانبانی اولین فرمانده ارتش مدرن ایران ۱۲۰ سال پیش در کنار پدرش

علت انفجار در پردیسان قم چه بود؟

عکس/ پست اینستاگرامی فغانی پس از فینال جام باشگاه‌ها

بازی انرژی پاک را تغییر کرد؟

فیلم/ عملیات اطفای حریق در هورالعظیم مرز ایران و عراق

شرط ورود سرمایه‌های بزرگ به بازار سهام چیست؟

کاهش ۵۰ درصدی قیمت مسکن یک تصور غیرواقعی است!

عکس/ چهره خندان و صمیمی سرلشکر رحیم صفوی و سردار قاآنی ۲۴ سال پیش سوار بر یک ون

کمک هزینه ازدواج و مراسم ترحیم شامل کدام بازنشستگان می‌شود؟

بورس سبزپوش شد

رقابت پرسپولیس و استقلال دوباره داغ شد

عکسی از شاپور ساسانی با تاج پادشاهی در یکی از میادین تهران

اعلام تاریخ قطعی آزمون استخدامی آموزش‌و‌پرورش

رد پای گروه سیاهپوشان افغانستان در پرونده سما جهانباز/ ارتباط پرونده ربایش وحیده نیازی و پرونده مفقودی سما چیست؟

فیلم/ جریان رادیکال ایرانی مخرب‌تر از سنگرشکن‌ها

عراقچی: نتانیاهو دقیقاً چه چیزی می‌کشد؟

عراقچی راهی چین شد

ادعای تازه معاون سیما درباره رضا رشیدپور

نجات بورس با اوراق یک ریالی؟

باد بازار خودرو خوابید

پشت پرده تغییر موضع ترامپ در قبال پوتین چیست؟

عکس/ انفجار در یک مجتمع مسکونی در پردیسان قم

تغییر قیمت میلیونی سکه

فیلم/ انتشار دود بسیار غلیظ در محدوده خیابان شریعتی تهران

سایه قارچ‌ها بر دیپلماسی؛ تهدید هسته‌ای و درخواست برای حمله پیش‌دستانه به ایران با استوری مشاور قالیباف

پایان سال تحصیلی و آغاز یک بازار خاموش؛ روپوش‌هایی که فقر را فریاد می‌زنند/ داستانی از فقری پنهان در آگهی‌ها

فیلم/ کوهنوردی خرس قهوه‌ای و توله‌هایش در اردبیل

جاسوس‌های پرده نشین یک ماه پس از حمله ۲۳ خرداد/ واکاوی حمله به جلسه شورای‌عالی امنیت‌ملی و احتمال نقش نفوذی‌ها

زمان حراج شمش طلا مشخص شد + جزئیات

فیلم/ همه چیز درباره کاترین شکدم، زن یهودی مرموز

روایت افراد دچار معلولیت از ۱۲ روز پر استرس جنگ

فیلم/ حضور غیرمنتظره ترامپ در جشن قهرمانی چلسی

روایت‌ها از آتش‌سوزی جنگل‌ها در جنگ ۱۲روزه

شاهین اتومات ارزان شد

راه‌های خروج از بحران اقتصاد ایران در نگاه بخش خصوصی

بیت کوین بازهم رکورد شکاند؛ صعود به بالای ۱۲۰ هزار دلار

اختلاف زمان و تاریخ میان جدول و واقعیت خاموشی‌ها

افزایش تنش میان پوتین و ترامپ بر سر اوکراین

زخم‌های باز اوین و روایتی از ویرانی و تروما/ سرگذشت ساکنان این منطقه از تخریب تا مفقودی اموال

احتمال ریزش قیمت طلا قوت گرفت

ایستادن همه ایرانیان برای ایران در سراسر دنیا برابر اسرائیل/ از معین و شهرام شب‌پره تا اکبر گنجی و فرخ نگهدار + جدول

مناطق گرمسیر نخستین قربانیان خاموشی‌های اجتناب‌ناپذیر!

وضعیت بازار خودرو عجیب شد + جدول

قیمت دلار در انتظار پالس مذاکرات

فساد و تنش‌های بین‌المللی عوامل اصلی سقوط ریال است

خطر مسدودسازی دارایی رمزارزی ایرانی‌ها

انتشار خبر جعلی درباره مکانیسم ماشه تکذیب شد

نحوه توزیع یارانه بنزین تغییر می‌کند؟

معوقات بازنشستگان با حقوق تیر ماه پرداخت می‌شود؟

قیمت نفت افزایش یافت