
اقتصاد۲۴- محمد آیتی: روز یکشنبه، بهارستاننشینان با ۱۸۲ رای موافق به استیضاح عبدالناصر همتی، وی را از قطار دولت چهاردهم پیاده کردند و بلافاصله پس از این تصمیم مجلس، رییسجمهور، رحمتالله اکرمی را به عنوان سرپرست وزارت اقتصاد و دارایی برگزید تا پس از بررسیهای لازم، گزینه پیشنهادی خود برای تصدی این وزارتخانه را برای گرفتن رای اعتماد به مجلس معرفی کند.
بهروز محبی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این باره به اقتصاد۲۴ گفت: برخی مدام میگویند نزدیک به شب عید هستیم و برکناری وزیر اقتصاد میتواند بازار را ملتهب کند و این موضوع جدی است. باید بگویم واقعاً این گزاره صحیح نیست. یکی از گلهمندیهای ما از آقای همتی، اظهارات ایشان بود که باعث گرانیهایی در قیمت ارز و طلا شد. از اینرو باید نسبت به حرفها و اظهاراتی که زده میشود، تامل داشت و اینکه نباید مردم را نسبت به آینده بترسانیم و مردم هم نگران نباشند، چون التهابی در کار نیست.
وی افزود: امیدوارم سرپرست منصوب شده وزارت اقتصاد، سیاستهای متعادل اقتصادی داشته باشد و از طرفی هرچند قانون اجازه داده است که سرپرست سه ماه در راس کار باشد تا آقای رییسجمهور فرد موردنظر را به مجلس معرفی کند، اما با شرایطی که کشور دارد چه بهتر که آقای پزشکیان از همه این زمان استفاده نکند و سریعتر وزیر پیشنهادی را به مجلس معرفی کند.
نماینده سبزوار تصریح کرد: مهمترین خواسته ما از وزیر پیشنهادی اقتصاد در آینده این است که قول دهد ثبات ارزی را در کشور حاکم کند. از طرفی باید فرد معرفی شده بابرنامه باشد تا ما در بررسی کمیسیونها به این حجت برسیم که او واقعاً برای تکتک چالشهای اقتصادی مملکت، نقشه راه دارد.
محبی در پاسخ به اینکه سه دههای است که دولتها و وزرای اقتصادی با تفکرات مختلف در راس کار قرار گرفتهاند، اما همچنان ضریب تورم و آسیبپذیری اقتصاد بالاست، گفت: من این حرف را کاملاً قبول ندارم. اگر بررسی کنید متوجه میشوید در دورههایی ما ثبات ارزی داشتیم. نباید همه دولتها و وزرای اقتصادی را به یک چشم دید و بعد مسئولیت را از دوش خود ساقط کنیم که هر فردی بر سر کار بیاید هیچ تفاوتی با نفرات پیشین ندارد. کشور در شرایطی است که هر فردی در هر جایگاهی اگر تیم متخصص و بابرنامه داشته باشد میتواند شرایط مدیریتی و اقتصادی مملکت را تا حدی به نفع مردم تغییر دهد.
بیشتر بخوانید: رحمتالله اکرمی کیست؟| همه سوابق سرپرست جدید وزارت امور اقتصادی و دارایی
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: تراز تجاری ایران مثبت شده است و مفهوم این موضوع این است که ما ارز و دلار برای کشور ایجاد کردیم. حال نیاز اصلی از نیاز کاذب کشور باید جدا شود و سبد ارزی در اختیار دولت قرار بگیرد و دولت هم به طور متناسب این نیازها را مدیریت کند. در قانون هم موضوع شناور مدیریت شده را آوردیم و نمیخواهیم چیزی قفل شود، اما در یک حد مشخصی باید تغییرات ایجاد شود، نه اینکه شاهد باشیم بین ۵۰ تا ۶۲ درصد تغییرات بوده و به تبع آن، پول ملی بیارزش شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اینکه دولت بگوید برخی شرکتهای صادرکننده، خیلی دیر ارز خود را عرضه میکنند و این موضوع نابسامانی ایجاد کرده است، اصلاً درست نیست و نشاندهنده حکمرانی توام با ایراد و ضعف است.