
اقتصاد۲۴- دکتر سید مهدی میرغضنفری، پزشک متخصص فیزیولوژی و پژوهشگر طب سنتی میگوید: گوشت گوسفند ضمن آنکه مناسبترین گوشت برای انسان است، باعث تقویت قوای انسان شده و خونسازی میکند. همچنین موجب تقویت قوای جنسی و تولید سلولهای جنسی خوب میشود. این گوشت بهتر است از گوسفند نر و سنی حدود ۶ ماه داشته باشد.
میزان غذاییت، حرارت و رطوبت گوشت گوسفند از گوشت بز بیشتر است؛ بنابراین گوشت گوسفندی بیشتر چاق میکند، چربی بیشتری دارد و نرمتر و هضم آن راحتتر است. گوشت گوسفند برای افراد ورزشکار و دارای مشاغل همراه با فعالیت سخت بدنی و سرد مزاجان و همچنین برای استفاده در اقلیمهای سرد و یا فصول سرد مفیدتر است. البته در مقایسه با گوشت بز مواد زاید بیشتری تولید میکند.
توصیه شده که به عنوان مصلح، همراه یا بعد از گوشت گوسفندی از چیزهای ترش یا قدری ترشیجات یا آبغوره و سرکه استفاده شود که سبب حرارت بیش از حد نشده و هضم گوشت را راحتتر کند. اینکه در قدیم مصرف لیموعمانی و یا ترشی همراه آبگوشت و یا مصرف سماق همراه با کباب و یا خوابانیدن گوشت قبل از کباب شدن در ترکیبی حاوی آبلیمو و سرکه و برخی ادویه جات رسم بوده همه به همین دلیل است که منجر به تعدیل مزاج و راحتی هضم گوشت میشود.
بیشتر بخوانید: غذاهایی که کبد شما را نابود میکنند
گوشت بز که نزدیک به گوشت گوسفند است غذاییت، حرارت و رطوبت کمتری دارد. یعنی برای افراد گرم مزاج مناسبتر است و کسانی که میخواهند زیاد چاق نشوند بهتر است از گوشت بز استفاده کنند و در رژیمهای لاغری مخصوصا برای افراد دارای مزاج گرم در صورت نیاز به مصرف گوشت بهتر است از گوشت بز استفاده شود. این گوشت فضولات کمتری تولید میکند و در تابستان بهتر است از این نوع گوشت استفاده شود و اگر زیاده روی شود منجر به بروز بادها و گازهایی در بدن و یا نفخ شده و ایجاد یبوست و گاهی کاهش نیروی بدنی و لاغری میکند. مصلح گوشت بز گرمیجاتی، چون خرما، گردو، نارگیل و ادویه جات تند میباشد؛ مخصوصا برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند و میخواهند این گوشت را مصرف کنند. بهتر است گوشت بز را همراه با پیاز، روغن زیتون و نخود به صورت آبگوشتی تهیه کرد.
گوشت گوسفندی که خیلی چاق نباشد و یا بزی که تا حدودی چاق باشد، به اعتدال نزدیکتر است. مسلما گوشت بره و بزغاله نسبت به گوشت گوسفند و بز بسیار بهتر، قابل هضمتر و مفیدتر بوده و خون سالم تری در بدن تولید میکند و به اعتدال نزدیکترند و مواد زاید کمتری هم ایجاد میکنند. برای افرادی که فعالیت بدنی زیادی ندارند و یا هضم ضعیفی دارند و یا در سنین خیلی بالا و یا پایین هستند و یا تازه از بیماری فارغ شدهاند گوشتهای بره و بزغاله بسیار مفید است و توصیه میشود. هرچه گوشت بهتر پخته شود و اصطلاحا جا بیفتد هضم آن سریعتر خواهد شد. در مورد گوشت گوسفند و بز بهتر است گوشت حیوانی باشد که در چمن و علفزارها چرا کرده باشد.