مدیرعامل اسبق بانک ملی ایران در گفتوگو با اقتصاد۲۴:
دولت با حذف 4صفر از پول ملی صرفا خود را سرگرم میکند/ دولت درگیر مسائل بی ارزش شده است
عبدالحمید انصاری با بیان اینکه دولت در حل مشکلات اساسی کشور ناتوان است و قدرت حل مشکلات را ندارد عنوان کرد: دولت در حل مشکلات اساسی کشور ناتوان است بنابراین خود را درگیر کارهای بی ارزشی همچون حذف 4 صفر از پول ملی می کند تا سرگرم شود.
سحر گلیزاده، اقتصاد24 - طرح حذف 4صفر از پول ملی ایران که به تازگی به تصویب دولت رسیده، سال هاست که در کشور مطرح می شود و این بار به نتیجه رسیده است. این طرح از سال های قبل به خصوص در زمانی که میزان تورم شدت گرفته بود به ویژه اتفاقات ماه های اخیر به خصوص سقوط ارزش ریال در قبال دیگر ارزها به ویژه دلار، باعث سرعت بخشیدن به این طرح شد. اما این بار صورت جدی تری به خود گرفت و در نهایت هیات دولت طرح پیشنهادی بانک مرکزی را تصویب کرد.
بر اساس طرح بانک مرکزی قرار است با حذف 4صفر از پول ملی ایران، هر ۱۰۰۰۰ ریال فعلی برابر با یک تومان جدید شده و هر تومان برابر با ۱۰۰ ریال جدید؛ به عبارت دیگر تومان واحد رسمی پول ایران شده و ریال پول خرد ایران میشود که هر ۱۰۰ ریال برابر با یک تومان خواهد بود.
با تصویب این طرح در دولت، کارشناسان به بررسی نقاط مثبت و منفی اجرای آن پرداختند و نظرات موافق و مخالف زیادی درباره آن مطرح شد؛ اما در این باره باید منتظر نظر مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان ماند تا اجرای این طرح که به گفته رئیسکل بانک مرکزی حداقل دو سال زمان میبرد، آغاز شود.
حذف صفر از پول ملی این روزها به یکی از پربحتترین طرحهای اقتصادی تبدیل شده که نظرات موافق و مخالف زیادی دارد، اما مهمترین موضوع، توجه به آثار مثبت و منفی این طرح بر اقتصاد ایران است.
در همین رابطه عبدالحمید انصاری ، مدیرعامل اسبق بانک ملی ایران درباره حذف 4صفر از پول ملی به خبرنگار اقتصاد24 گفت: حذف ۴ صفر بدون اصلاحات اقتصادی موثر نیست و هیچ تاثیری بر بهبود شاخص های اقتصادی ندارد و فقط کار محاسبه ای است که ارقام درشت را کوچکتر می کند و تا حدودی آرامش روانی گران قیمت و ارزان قیمت بودن مخارج را برای مردم آسان تر می کند.
وی افزود: حذف 4صفر از پول ملی هیچ تاثیری بر کنترل تورم، افزایش فضای کسب و کار و بهبود شرایط اقتصادی ندارد. حرف 4صفر از پول ملی فقط حسابرسی را سادهتر کرده و هزینه چاپ پول را نیز کاهش میدهد.
مدیرعامل اسبق بانک ملی ایران بیان کرد: در شرایط فعلی حذف صفر از پول ملی جز اثرات منفی هیچ نفعی برای اقتصاد ایران ندارد. قبل از حذف صفر مباحث مهمتری وجود دارد که دولت باید اول آنها را مورد هدف قرار داده و بعد هم اصلاح کند مانند کنترل تورم، رونق تولید ملی، افزایش فضای کسب و کار، مبارزه با فساد و اصلاح نظام بانکی.
انصاری ادامه داد: دولت در حل مشکلات اساسی کشور ناتوان است و قدرت حل این مشکلات را ندارد بنابراین خود را درگیر کارهای بی ارزشی همچون حذف 4صفر از پول ملی می کند تا سرگرم شود.
این کارشناس مسائل بانکی عنوان کرد: مطابق برنامه جایگزین کردن اسکناس، خروج آنها از چرخه اقتصاد، گرد کردن اسکناس ها و در آخر هم تعریف واحدهای کوچکتر برای خریدهای خرد تر زمان حذف صفر از پول ملی را طولانی تر می کند.
انصاری خاطرنشان کرد: حذف 4صفر از پول ملی هزینه بالایی دارد که به دولت و اقتصاد تحمیل می شود.