"مولود چاوش اوغلو" وزیر خارجه ترکیه در واکنش به آزادسازی حومه شمالی استان "حماه" از سوی ارتش سوریه گفت: ارتش ترکیه پایگاه دیده بانی نهم در حومه شمالی استان حماه را ترک نخواهد کرد.
اقتصاد۲۴ – هم اکنون پایگاه دیده بانی نهم ارتش ترکیه که به گفته آنکارا برای مراقبت بر آتش بس در منطقه امن در شهرک مورک واقع در حومه شمالی استان حماه ایجاد شده بود در محاصره ارتش سوریه قرار دارد.
ارتش سوریه در عملیات های نظامی خود در چند روز گذشته ابتدا شهر مهم و راهبردی "خان شیخون" را آزاد کرد و سپس با محاصره شهرک های حومه شمالی استان حماه و گشایش راهروی انسانی به غیرنظامیان فرصت داد به مناطق زیر نظر دولت پناه بیاورند.
پس از خروج غیرنظامیان از طریق راهروی انسانی "صوران"، ارتش وارد شهرکهای «اللطامنه، لطمین، مورک، معرکبه و کفرزیتا» شد و آن ها را یکی پس از دیگری آزاد کرد.
چاوش اوغلو که هم اکنون در بیروت به سر می برد در خصوص پایگاه دیده بانی ارتش ترکیه در شهرک "مورک" به خبرنگاران گفت: کشورش اراده ای برای ترک این پایگاه ندارد و حضور ما در این پایگاه برای این است که آن را می خواهیم و نه اینکه ناتوان در خروج از آن باشیم.
از سوی دیگر رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نیز پس از آزادسازی استان حماه از سوی ارتش سوریه در تماسی تلفنی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهورری روسیه مدعی شد: حملات در ادلب به تلاشها برای یافتن راهحل آسیب وارد می کند و به یک تهدید بسیار جدی برای امنیت ملی ترکیه تبدیل شده است.
این در حالی است که تروریست های مستقر در استان ادلب که برخی از گروه های آنان مورد حمایت ترکیه می باشند بارها با حمله به غیرنظامیان در استان حماه توافق آتش بس را نقض کرده و باعث کشته شدن مردم سوریه شده اند.
دولت سوریه از اواسط سال گذشته (۱۳۹۷) عزم خود را برای آزادسازی استان ادلب جزم کرده بود، ولی به دلیل مخالفت روس ها و ترک ها و مطرح کردن بهانه هایی مانند ایجاد موج جدید آوارگان در منطقه این امر تاکنون محقق نشده بود، البته هجدهم اردیبهشت سال جاری (۱۳۹۸) عملیات محدودی برای آزادسازی برخی از مناطق ادلب به عنوان آخرین پایگاه گروه های تروریستی ازسوی ارتش سوریه انجام شد.
از حضور گروه های تروریستی - تکفیری در استان ادلب (در شمال غرب سوریه) و تصرف آن بیش از چهار سال می گذرد و قرار بود عملیات آزادسازی این استان به عنوان آخرین پایگاه تروریست ها در آبان ماه سال گذشته انجام شود که مخالفت روس ها و ترک ها موجب شد تا این عملیات با تاخیر چند ماهه انجام شود و عملا کار مبارزه با تروریسم در سوریه به همین دلیل به اتمام نرسید.
وزیر امور خارجه ترکیه که به بیروت سفر کرده است در دیدار با شماری از مقامات لبنان از جمله میشل عون رئیس جمهور این کشور پیرامون پناهجویان سوری به گفت وگو پرداخته است.
به گزارش منابع دیپلماتیک ترکیه، محور این دیدار که پشت درهای بسته انجام شد، روابط دوجانبه و موضوع پناهجویان سوری و فلسطینی در لبنان بوده است.
عون در این دیدار با اشاره به اینکه کشورش میزبان حدود 1.5 میلیون پناهجوی سوری است، بر لزوم بازگشت آنان به کشورشان تاکید کرد.
وزیر امور خارجه ترکیه همچنین پس از دیدار با عون با نبیه بری، رئیس مجلس لبنان نیز در بیروت دیدار کرده است.
وی همچنین قرار است با نخست وزیر، وزیر کشور و همتای لبنانی خود نیز دیدار کند.