تاریخ انتشار: ۱۲:۴۲ - ۰۹ شهريور ۱۳۹۸
ابعاد نگران‌کننده جنگ تعرفه‌ای چین و آمریکا دامن چه کشورهایی را می‌گیرد؟

جایگاه جهانی بازار فولاد ایران در خطر جدی

تسخیر بازارهای فولاد ایران توسط چین، تاثیر جنگ تجاری و تعرفه های فولاد آمریکا بر ایران، از جمله موضوعاتی است که اقتصاددانان و صاحبنظران تاثیر آن را در بازار فولاد ایران خطرناک می دانند.
فولاد 3
اقتصاد 24- امروز پای منافع بازار فولاد ایران در میان است. رئیس جمهوری آمریکا بارها بر طبل کسری تجاری کشورش در برابر چین می‌کوبید. ترامپ طی چند پیام توئیتری متوالی اعلام کرد تعرفه‌های اعمال شده بر 250 میلیارد دلار از کالاهای چینی که اکنون در حال اجراست از ابتدای ماه اکتبر (9 مهر) از 25 درصد به 30 درصد خواهد رسید. همچنین تعرفه 10 درصدی که قرار بود از روز اول سپتامبر (10 شهریور) بر 300 میلیارد دلار از کالاهای چینی اعمال شود، به 15 درصد افزایش خواهد یافت.

بسته شدن بازار آمریکا به روی چین و مشکل دسترسی به بازار این کشور، تسخیر بازارهای فولاد ایران توسط چین، تاثیر جنگ تجاری و تعرفه های فولاد آمریکا بر ایران، از جمله موضوعاتی است که اقتصاددانان و صاحبنظران تاثیر آن را در بازار فولاد ایران خطرناک می دانند. در حالی دعوای تجاری میان آمریکا و چین بالا گرفته است، این دو کشور تاکنون تعرفه‌های وارداتی‌شان را به ارزش صدها میلیارد دلار برای واردات کالاهای یکدیگر تغییر داده‌اند، در چنین شرایطی آنچه اهمیت پیدا می‌کند تأثیر این دعوای تعرفه‌ای بر مناسبات اقتصادی دیگر کشورها از جمله ایران است، چرا که حجم تجارت ایران با چین رقم قابل ملاحظه‌ای است.

بازار فولاد ایران در برابر چینی ها


جریان جدیدی برای ایجاد یک جنگ تجاری میان سایر کشورها انتظار می رود. بدترین سناریویی که می توان انتظار آن را داشت این است که جنگ تجاری بین تمام کشورها که تاکنون مطابق قوانین تجارت آزاد داد و ستد می کردند، توسعه یابد و اگر این مسئله به وقوع بپیوندد، فولاد ایران نیز به مشکل بر خواهد خورد. با توجه به اینکه چین از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان فولاد به آمریکاست، افزایش تعرفه واردات به آمریکا منجر به این خواهد شد که ظرفیت هایی از فولاد چین که راه به ایالات متحده نبرده اند به دنبال مقاصد جدیدی برای خود باشند. با توجه به اینکه سیاست دامپینگ چینی ها همواره در به دست آوردن بازارها موفق بوده است، لذا این احتمال نیز وجود دارد که تا زمان کاهش تولید چین، مازاد عرضه آنها روانه سایر بازارها شده و بازارهای قدیمی را از وضعیت تعادل و توازن خارج کنند.

صادرات فولاد ایران همچنان ادامه دارد



در همین رابطه کارشناس ارشد بازارهای جهانی فولاد در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد 24 می گوید: 550 میلیارد دلار کالای چینی تحت شرایط تحریم قرار می گیرند. تعرفه‌های اعمال شده بر 250 میلیارد دلار از کالاهای چینی از ابتدای ماه اکتبر به 30 درصد خواهد رسید. همچنین تعرفه 10 درصدی که قرار است از روز اول سپتامبر بر 300 میلیارد دلار از کالاهای چینی اعمال شود، به 15 درصد افزایش خواهد یافت.

به اعتقاد کیوان جعفری طهرانی در رابطه با جنگ تجاری بین آمریکا و چین موضوع مورد بحث عوارض وارداتی روی محصولات فولادی چین در آمریکاست، چرا که چین در خصوص بازار صادارتی فولاد به آمریکا وابسته است و آمریکا از لحاظ جایگاه در صنایع فولاد تاثیرگذار است.

کارشناس ارشد بازارهای جهانی فولاد در ادامه گفت: حاصل این تصمیم، کوچک شدن بازار محصولات چینی در آمریکا به سبب افزایش قیمت‌ها است؛ از سوی دیگر به نظر می‌رسد دولت چین درصدد جبران بازاری باشد که در آمریکا از دست داده است و این مهم با بازاریابی در کشورهای دیگر محقق می‌شود. این تصمیم برای کشورهای خریدار کالاهای چینی پیامدهای مثبت در پی خواهد داشت با این توضیح که قدرت چانی زنی طرف‌های تجاری با چین ارتقا می‌یابد.

او تاکید می کند: ایران به‌دلیل قرار گرفتن در شرایط تحریم امکان چانه زنی بیشتری با کشور چین پیدا می‌کند و انگیزه برای تعامل اقتصادی بیشتر با ایران را پیش خواهد گرفت.

جعفری طهرانی ادامه داد: مدت هاست محصولات چینی در بازار داخلی ایالات متحده از قدرت رقابتی بیشتری نسبت به محصولات تولید شده در آمریکا برخوردار است، به طوری که توانسته بر بازار محصولات این کشور تسلط پیدا کند.

فولاد ایران در معرض خطر


این کارشناس ارشد بازارهای جهانی فولاد با تاکید بر اینکه تا زمانی که دو ابر قدرت اقتصادی با هم کار می کنند دنبال بازار جدیدی نیستند، گفت: زمانی که در ارتباط کاری آنان اختلالی پیش بیاید قطعا به دنبال بازارهای جدید برای حضور هستند و این تنها مشکل را برای کشورهایی مثل ایران که دچار ضعف و تحریم هستند بیشتر خواهد کرد. چین و ترکیه بازارهای خوبی در خصوص فولاد و مواد اولیه فولادسازی دارند، از این رو این جنگ بین قدرتمندان می تواند برای صادرات فولاد سایر تولید کنندگان منطقه آسیا که ایران نیز جزء آن است خطرناک باشد.

او با تاکید بر اینکه در حال حاضر جلوی صادرات پیشران فولاد ایران (فولاد مبارکه) گرفته شده است ادامه داد: با تمام محدودیت ها عمده صادرات فولاد کشورمان به «آس آن »ادامه دارد. چین نزدیکتر به این بازار است و هزینه حمل دریایی کمتری دارد و متاسفانه صادرات فولاد ایران به دلیل حمل دریایی بالا هزینه صادرات بیشتری را متقبل می شود و همچنان سیکل افزایش قیمت صادرات فولاد کشورمان ادامه دارد.

به گفته این کارشناس بازار جهانی فولاد، این محصول فولادی از چین با حمل دریایی پایین تر و همچنین قیمت تمام شده پایین تر از قیمت صادرات فولاد ایران به کشورهای هدف بهترین گزینه برای خریداران این محصول است. در این بین قدرت رقابت ایران در مقایسه با صادرات فولاد چین بسیار کم است و می تواند بازار صادراتی این محصول را از ایران بگیرد.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کدام مواد مغذی برای ارتقای عملکرد تیروئید ضروری هستند؟

گم شدن اصلی‌ترین بحران‌های ایران در میان وعده‌های ناممکن پوششی‌ترین کاندیدا‌ها/ مهاجران افغان، آب، خشکسالی، زنان و ... دیگر هیچ!

جبران فقر آهن با این ۵ ماده غذایی

نیکزاد: مردم به شایعات انصراف قالیباف توجه نکنند

جنجال تازه داماد حسن روحانی خبرساز شد

اطلاعیه ستاد انتخابات؛ ساعت شروع اخذ رای اعلام شد

فیلم/چند نفر واجد شرایط رای دادن در انتخابات ریاست جمهوری هستند؟

ستاره پرسپولیس پیشنهاد ۵۰ میلیاردی را رد کرد!

عکس/قیمت آپارتمان‌های شرق تهران

بمب بزرگ پرسپولیس؛ ستاره سوریه‌ای در راه ایران!

عکسی بسیار قدیمی از کریم شیره‌ای/ او که بود؟

بازار لپ تاپ به دست قاچاقچیان می‌افتد

زیدآبادی، تحلیلگر سیاسی: به گمان «شریعتمداری»، یگانه شدن کاندیدا‌های جناح‌شان معجزه می‌کند

عکس / اقدام رسمی استقلال برای بازگشت مهدی قایدی

عکسی از شال و عمامه شهید رئیسی در مراسم چهلم شهدای خدمت

اولین مناظره انتخاباتی بایدن و ترامپ؛ آن‌چه باید بدانیم

عکسی از همسر و دختران شهید ابراهیم رئیسی

عکس/فرزند رهبر انقلاب در مراسم اربعین رئیسی

تصویری از علم الهدی در مراسم چهلم ابراهیم رئیسی

اولین عکس از قاضی‌زاده بعد از انصراف از انتخابات

عکس پُربازدید از پزشکیان در مراسم چهلم رئیسی

قاضی‌زاده سخنان سخنگوی خود را رد کرد

واکنش کرباسچی به انصراف کاندیداهای پوششی

سقف قیمت بلیت پرواز‌های داخلی اعلام شد

برنامه بازی‌های ایران در مرحله سوم انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶

عکس/ حمایت رسمی قاضی‌زاده از جلیلی

عکس/درخواست کاندیدای «پوششی» از قالیباف و جلیلی: اجماع کنید

تصویری از داماد حداد عادل در مراسم چهلم وزیر خارجه شهید

مقام آمریکایی: ایران به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیست

اولویت‌های اقتصادی روی میز دولت چهاردهم چیست؟

هر آنچه از کاخ نیاوران باید دانست

مهم‌ترین ویژگی خودرو‌های انژکتوری که باید بدانید

معرفی تانک کرار، رقیب ایرانی تانک آمریکایی آبرامز

بزرگترین بازار مصرف اسباب بازی کدام کشورها هستند؟

جنایتی که مرد خیاط با قیچی مرتکب شد

ب ام و ۵۰۷ زیباترین خودرو تاریخ این کمپانی است؟ +عکس

کمترین و بیشترین بازدهی نماد‌های بورس در هفته اول تیر ۱۴۰۳

آماری تکان دهنده از خط فقر در ایران

اعلام تاریخ بازی‌های ایران در مقدماتی جام جهانی

عکس/حضور جذاب بازیگران معروف در کنسرت رضا گلزار

پای زنان هم به جوکر باز شد

علیرضا بیرانوند کجاست؟

عکس قدیمی از کامبیز دیرباز برای دهه شصتی‌ها

دانشجویان و اساتید از رئیس‌جمهوری جدید چه می‌خواهند؟

جنگ کریدور‌ها و طرح خاورمیانه‌ای بایدن؛ تلاش تازه ایران و ترکیه برای کریدور جایگزین در قفقاز

فیلم / بله، یک رئیس جمهور شجاع می‌تواند بایستد

جزییات نرخ جدید بلیت هواپیما برای پرواز‌های داخلی

فیلم/تقسیم نقش‌های سینمایی در پارتی‌های شبانه!

چراغ سبز امیر عابدزاده به پرسپولیس+ عکس

ساخت فیلم فرح دیبا در هالیوود