ظرفیت کشور ما برای زنبورداری یک و نیم میلیون تا یک میلیون و 700 هزار کندو است در حالی که در حال حاضر ما بیش از 9 میلیون کندو در سراسر کشور داریم و با توجه به این میزان کندو و تغییر زیستبوم زنبورها باید این نکته را بدانیم که غالب عسلی که تولید میشود به همراه شکر است
در حال حاضر کشورهای دیگر به عمد طوری بازار عسل را طراحی کردند که ما از عرصه رقابت دور شویم و کشور ما نیز نتوانست در این میان بازارهای خود را حفظ کند به طوری که رتبه جهانی ما در تولید عسل در عرض دو یا سه سال از سوم به هشتم رسید و در داخل کشور نیز به زنبورداری آن طور که باید توجهی نمیشود
متخصصین ژنتیکی که در این حوزه فعالیت کردند میگویند که قابلیت برگشت ما به شرایط متعادل وجود دارد و هنوز برای نجات «مدا» دیر نشده است. موسسه تحقیقات امام خمینی کرج روی این نژاد ملکه کار میکند اما نیاز به مناطق قرنطینه دارند و بیش از آن نیاز به این است که اهمیت مسئله درک شود .