تاریخ انتشار: ۱۸:۵۶ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۸

فنلاند: ممکن است به ایران اجازه فروش ۷۰۰ هزار بشکه نفت در روز داده شود

وزیر خارجه فنلاند این احتمال را که بسته پیشنهادی فرانسه به ایران، اجازه صادر کردن ۷۰۰ هزار بشکه نفت در روز را شامل شود رد نکرد.
13980612001057_Test_PhotoN
اقتصاد24 - «پک هاویستو»، وزیر خارجه فنلاند امروز سه‌شنبه گفته تأیید کرده که ممکن است به ایران اجازه داده شود ۷۰۰ هزار بشکه نفت در روز بفروشد.

هاویستو در مصاحبه با روزنامه فایننشال‌تایمز دعوت «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه از «محمد جواد ظریف»، وزیر خاره ایران برای دیدار در حاشیه اجلاس گروه ۷ را اقدامی «بسیار شجاعانه» توصیف کرد.

وزیر خارجه فنلاند مدعی شد ابتکار فرانسه نشان می‌دهد اروپایی‌ها درباره مسئله مربوط به ایران «جدی» هستند. به نوشته فایننشال‌تایمز هاویستو این احتمال را که بسته پیشنهادی به ایران، اعطای خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری و اجازه صادر کردن ۷۰۰ هزار بشکه نفت در روز را شامل شود، رد نکرد.

پیش از این رسانه‌ها از جمله المانیتور خبر داده‌اند فرانسه به دنبال مجاب کردن «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا به صدور معافیت‌های تحریمی برای برخی از خریداران نفت ایران برای مدت زمان محدود، در ازای برگزاری مذاکرات است.

یک مقام اروپایی که خواسته نامش فاش نشود گفته این پیشنهاد، اعطای مشوق‌های محدود برای مدت زمان محدود و در ازای مذاکرات محدود را شامل می‌شود و هدف آن به محک آزمون گذاردن مذاکره است. او گفت که مقام‌ها معتقد نیستند فشار صرف روی ایران موجب خواهد شد ایرانی‌ها تسلیم شوند.»

گزارش‌ها همچنین حاکی است فرانسه احتمالا به دنبال اعطای نوعی بسته مشوق اروپایی به ایران از جمله راه‌اندازی یک خط اعتباری برای این کشور است. این رسانه مدعی شده ماکرون در جریان گفت‌وگو با حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران پیشنهاد راه‌اندازی یک خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری به عنوان روشی برای جبران کاهش فروش نفت ایران را مطرح کرده است.

در اجلاس گروه ۷ که از شنبه تا دوشنبه هفته جاری (۲ تا ۴ شهریورماه) در شهر «بیاریتز» فرانسه برگزار شد رایزنی‌هایی درباره ایران انجام شد. سران گروه ۷ «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه را مأمور ارسال پیام سران این گروه به ایران کردند.

منابع دیپلماتیک روز دوشنبه گزارش دادند رهبران گروه ۷ «توافق کرده‌اند که ماکرون با طرف ایرانی مذاکره کند و پیام آنها را به تهران منتقل کند.»

ماکرون پیش از حضور در نشست سران گروه ۷ با «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در کاخ الیزه دیدار کرده بود و برخی رسانه‌ها از ارائه پیشنهاداتی از سوی پاریس به تهران خبر داده بودند.

ماکرون یک روز قبل‌تر هم در حاشیه این نشست با «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا دیدار و با وی درباره مسائل مربوط به ایران گفت‌وگو کرد.

رئیس‌جمهور فرانسه دوشنبه هفته گذشته در کنفرانس خبری مشترک با ترامپ گفت در تلاش برای ترتیب دادن دیداری میان ترامپ و رئیس‌جمهوری ایران، حسن روحانی است. تهران، گفته هر نوع دیدار مشروط به رفع تمامی تحریم‌ها از سوی آمریکا خواهد بود.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار