گردشگری سلامت در منطقه آزاد اروند ؛ توسعه دهنده اقتصاد گردشگری
مدیر محیط زیست، سلامت و بهداشت سازمان منطقه آزاد اروند گفت: منطقه آزاد اروند با توجه به همسایگی با کشور عراق با پتانسیل بسیار خوب و زیرساخت های سلامت مناسب، می تواند قطب گردشگری سلامت کشور باشد.
اقتصاد24 - سید مهدی موسوی، مدیر محیط زیست سلامت و بهداشت سازمان منطقه آزاد اروند در خصوص اهمیت گردشگری سلامت در این منطقه به خبرنگار اقتصاد24 گفت: منطقه آزاد اروند با توجه به همسایگی با کشور عراق و ظرفیتی بالغ بر 5 میلیون نفر جمعیت، با پتانسیل بسیار خوب و نگاه ویژه هیئت مدیره سازمان از سال 1392 با تامین اعتباری بالغ بر صد میلیارد تومان در راستای توسعه زیرساختهای سلامت به منظور ارتقاء سطح سلامت شهروندان اروندی و جذب توریسم سلامت قدم برداشته است.
گردشگری سلامت؛ گرداننده چرخ های اقتصاد گردشگری
موسوی تصریح کرد: توانمندی در حوزه پزشکی در کشور ما بسیار حائز اهمیت است و در برخی حوزه ها با کشورهای غربی و استانداردهای جهانی برابری می کند. همین ظرفیت باید با توجه به نگاه وزارت بهداشت و جایگاه پزشکی کشور بیشتر معرفی شود و به این حوزه اعتماد بیشتری کنیم تا شاهد موفقیت روزافزون آن باشیم به خصوص اینکه این حوزه می تواند برای کشور بسیار درآمدزا باشد و به اقتصاد کشور کمک کند.
وی افزود: منطقه آزاد اروند نگاه ویژه ای به توسعه گردشگری سلامت دارد و در این حوزه در ابتدا در تلاش است تا سلامت شهروندان را افزایش دهد و پس از آن به ارتقاء توریسم سلامت می اندیشد.
موسوی با اشاره به اهمیت گردشگری سلامت برای منطقه آزاد اروند گفت: گردشگری سلامت یکی از راهکارهای مناسب برای توسعه منطقه آزاد اروند و ارتقاء سطح اقتصادی منطقه است. فاکتورهای جانبی مانند حمل و نقل، اقامت و خرید گردشگران نیز مورد نظر قرار گرفته و سازمان منطقه آزاد اروند با ورود به این حوزه توانسته زیرساخت های مناسبی را ایجاد کند.
وی افزود: کشور عراق و به خصوص استان های جنوبی اشتراکات فرهنگی و مذهبی زیادی با کشور ما دارند و این خصیصه به همراه ظرفیت های منطقه موجب شده روزانه 10 هزار نفر به اروند وارد شوند که از این تعداد 3 هزار نفر گردشگر سلامت هستند و می توان گفت 20 درصد از بیماران ما در مطب ها، توریست هستند که از کشور عراق، کویت و عمان آمده اند.
بیمارستان های اروند به امکانات روز مجهزند
مدیر بهداشت و سلامت منطقه آزاد اروند تصریح کرد: با توجه به نیاز به گردشگر و فاکتورهای بی نظیری که در منطقه وجود دارد، بیمارستان ها را به امکانات پزشکی روز مجهز و پزشکان حاذق و متخصص کشور را جذب کردیم. دانشگاه علوم پزشکی آبادان در این زمینه همکاری های خوبی با منطقه داشته و توانسته پزشکان مطرحی را برای این حوزه جذب کند و خوشبختانه پزشکان تراز اول کشور نیز از این طرح استقبال خوبی کرده اند.
وی در ادامه گفت: یکی از پزشکان ما نفر اول کنکور بود و اکنون در منطقه حضور دارد و جراح چشم است. لازم به ذکر است که بهترین عمل های چشم در منطقه صورت می گیرد و برای اولین بار پیوند قرنیه در منطقه انجام گرفته است. ضمن اینکه پیوند زانو نیز در منطقه داشتیم که برای گردشگران هم حائز اهمیت است.
موسوی افزود: با توجه به نزدیکی ما به کشور عراق به خصوص استان بصره و اینکه یک شهروند بصره ای می تواند با طی کردن فاصله 35 کیلومتری و در حدود 20 دقیقه به یک مرکز پزشکی مجهز در منطقه آزاد اروند برسد، علاوه بر ویزیت و درمان می تواند مانند یک شهروند اروندی به منزلش در بصره برگردد. روزانه 3 تا 5 بیمار عراقی در بیمارستان های اروند بستری می شوند و بیمارانی که یک زمان برای درمان قصد رفتن به ترکیه، عمان و هند داشتند امروز با توجه به نزدیکی این مراکز می توانند به اروند مراجعه کنند و این ارزآوری را برای ایران به ارمغان آورند.
مدیر بهداشت و سلامت منطقه آزاد اروند افزود: برای اینکه بتوانیم به این گردشگر خدمات بدهیم باید پتانسیل های لازم را در بیمارستان های منطقه ایجاد میکردیم. به همین منظور بیمارستان هایی مانند طالقانی، بهشتی، نفت، تامین اجتماعی و دو بخش خصوصی ایجاد کرده ایم و امروز 85 درصد از خدمات مورد نیاز توریسم و نیازهای درمانی آنها در منطقه ایجاد می شود و باقی آن به استان یا دیگر مراکز استان های کشور ارجاع داده می شود. اگر به سال 93 برگردیم 50 درصد از بیماران آبادانی و خرمشهری به بیرون از منطقه ارجاع داده می شدند اما امروز خوشبختانه این رقم به 15 درصد رسیده و باعث شده هم شهروندان هم گردشگران نگاه ویژه ای به این حوزه داشته باشند.
حذف روادید عامل مهم در پیشرفت گردشگری سلامت
موسوی خاطرنشان کرد: در پیشرفت پزشکی سلامت و گردشگری سلامت دو فاکتور مهم تصمیم هیئت مدیره در جهت حذف روادید در منطقه آزاد اروند و ورود منطقه آزاد به بحث سلامت شهروندان بسیار حائز اهمیت است و زیرساخت های درمانی و پزشکی که ایجاد و استانداردسازی شده و با نگاه روز دنیا بیمارستان ها توسعه و تجهیز شده اند توانسته این بخش را ارتقاء دهد. دانشگاه علوم پزشکی نیز گروهی به نام گردشگری سلامت منطقه تشکیل داده و مدیریت برای آن ایجاد کرده و جلسات مکرری با سازمان داشته و با همکاری هم برنامه های خوبی برای آینده خواهیم داشت.
وی در پایان تاکید کرد: منطقه آزاد اروند در کنار گردشگری سلامت، نگاه ویژه ای نیز به بحث گردشگری میراث دارد و با کمک شرکت های گردشگری که در منطقه ثبت شده اند در نظر دارد در کنار توریسم سلامت، برنامه هایی برای بازدید از اروند، تالاب شادگان، مکان های دیدنی و بازار هم برای افراد داشته باشد تا توسعه بیشتری برای منطقه به ارمغان آورد.