تاریخ انتشار: ۱۰:۵۵ - ۰۳ مهر ۱۳۹۸
فعالان صنفی و صنعتی نوشت افزار در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ انتقاد کردند

بنویس تولید ملی، بخوان محصول خارجی

رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت‌افزار از نبود برند بر روی محصولات تولید داخل و همچنین تبعات افزایش نرخ ارز گلایه دارد و معتقد است، حمایت و توسعه تولید ملی تنها بر روی کاغذ مانده است. این در حالی است که سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت، داخلی‌سازی را از جمله برنامه‌های توسعه‌ای این وزارت برای صنعت نوشت افزار عنوان می‌کند.
نوشت افزار
اقتصاد 24 - بنویس تولید ملی ، بخوان محصول خارجی، حکایت این روزهای تولیدات نوشت افزار زیر سایه کمبود مواد اولیه و نبود نقدینگی در برابر فشار گرانی بر روی تولیدکننده ایرانی و از همه مهمتر رقابت نابرابر برندهای خارجی با تولیدات داخلی است.

طی سال های اخیر به سراغ  هر صنعت و صنفی که می رویم نشانی از وعده های تحقق شعار حمایت از تولید ملی دیده می شود اما به اعتقاد همین صنعتگران و فعالان صنفی، این وعده ها تنها بر روی کاغذ و در قالب بخشنامه های اداری باقی و هیچ سیر صعودی را طی نکرده است.

همواره فصل پاییز با بهار دانش آموزان آغاز می شود . طبق آمار وزارت آموزش وپرورش  ۱۴ میلیون و ۴۶۸ هزار و ۷۴۴نفر دانش آموز سال تحصیلی 98- 99 وارد مقاطع مختلف تحصیلی شده اند . هریک از این دانش آموزان با توجه به نیاز تحصیلی در مقاطع مختلف باید نوشت افزار و لوازم تحریر تهیه کنند که این هزینه جدیدی را به سبد هر خانواده دارای فرزند محصل می افزاید.

گزارش میدانی از سطح شهر نشان می دهد، امسال با توجه به رکود اقتصادی و افزایش نرخ ارز، این محصولات با قیمت های سرسام آوری در سال تحصیلی جدید به استقبال خانواده ها آمده است. هرچند سازمان حمایت از نرخ های حمایتی دفترچه های مشق این دانش آموزان رونمایی کرد اما تنها این بخشی از نیاز تحصیلی یک دانش آموز است.

گرانی دامنه دار در کشور به لوازم تحریر هم رسید. هر کیف دانش آموزی برای خانواده سطح متوسط جامعه حدود 300 هزار تومان آب می خورد که در مقایسه با سال تحصیلی گذشته افزایش 150 هزار تومانی را تجربه کرده است.

از سوی دیگر استقبال خانواده ها از لوازم تحریر وارداتی از دیگر مشکلاتی است که این روزها تب بالایی گرفته است . گزارش خبرنگار اقتصاد 24 نشان می دهد علاوه بر گرانی محصولات نوشت افزار ، تمایل خانواده ها به استفاده از محصولات خارجی هرچند چینی از دیگر دغدغه های تولید کنندگان و فروشندگان محصولات نوشت افزاری در بازار است .

توسعه تولید ملی با تعمیق ساخت داخل


 



سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت در خصوص صنعت لوازم تحریر معتقد است: برنامه توسعه این صنعت باید با محوریت تکمیل سبد کالا، توسعه و تعمیق ساخت داخل ، تنظیم بازار داخلی و توسعه صادرات در دستور کار قرار گیرد و مهمترین محصولات داخلی سازی شده، شناسایی و احصاء شود.

مهدی صادقی نیارکی در خصوص مشکلات این صنعت در حوزه واردات، ضرورت حمایت از محصولات داخلی ، تامین مواد اولیه ، اصلاح حقوق گمرکی و ... می گوید: اصلاح و بازنگری در حقوق ورودی برخی کالاها در حوزه لوازم التحریر در دستور کار بوده و تصمیماتی برای حمایت های تعرفه ای از این صنعت در نظر گرفته شده است که مستلزم حمایت نهایی کمیسیون ماده یک مقررات صادرات و واردات است.

تولید ملی با استقبال از محصول خارجی !


 



در همین رابطه رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار با تاکید بر توان تولیدکنندگان داخلی به خبرنگار اقتصاد 24 می گوید: سال هاست که همه به دنبال توسعه تولید ملی هستند اما با دست خالی فقط به استقبال محصولات خارجی می روند چرا که با توجه به عدم حمایت های لازم از سوی مسئولین، تولید کننده عملا یا باید مونتاژکار باشد و نام ایرانی را پشت برند خارجی مخفی کند یا نظاره گر واردات کالاهای خارجی به بازار داخل باشد!

از سال 97 تاکنون تولیدات این صنعت تحت تاثیر افزایش نرخ ارز گرانتر تولید و به بازار عرضه شده است که این افزایش بیش از دو برابری با توجه به کاهش قدرت خرید مردم بسیار آسیب پذیرتر شده است. موسی فرزانیان گفت: تولید کننده داخلی با تمام توان به فعالیت تولیدی خود ادامه می دهد اما نمی تواند پاسخگوی کاهش قدرت بیشتر خانواده ها باشد. از اینرو امسال باوجود نیاز دانش آموزان به لوازم تحریر، اما شاهد کاهش نوشت افزار از سبد خانوارها هستیم.

فرزانیان ادامه داد: واحدهای تولیدی با مشکل تامین نقدینگی و تامین مواد اولیه تولید مواجه هستند که در کنار کاهش ارزش پول به یک بحران جدی تبدیل شده است .

این فعال صنعت نوشت افزار تاکید کرد : با تمام این دردسرها، تولید کنندگان با افزایش توان خود قصد تامین نیاز بازار داخل این محصولات را دارند اما متاسفانه به دلیل فقدان برندینگ در تولید داخلی و تمایل خانواده ها برای استفاده از برندهای معتبر، مجبور به تولید اما با استفاده از برندهای خارجی هستند .

رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار ادامه داد: مسئولان باید به دنبال ایجاد فضایی جهت توسعه تولیدات ایرانی باشند تولیداتی که به مراتب از لحاظ کیفیت قابل رقابت با سایر کشورها و برندهای معتبر هستند. اما نبود زیرساخت های لازم تولیدات داخلی این صنعت را به حاشیه کشانده است.

فرزانیان گفت: تولیدکنندگان ایرانی می توانند محصولات خود را وارد بازارهای جهانی کنند اما هنوز برای حضور در بازار داخلی اقداماتی صورت نگرفته است چرا که هر روز با مسائل متفاوت، مشکلات این صنعت را پیچیده تر می کنند. یک روز بهانه افزایش نرخ ارز، به دنبال آن روز دیگر نبود مواد اولیه تولید و روز دیگر اشباع بازار از محصولات خارجی با عدم ممنوعیت واردات.!

 توسعه تولید ملی با موانع نشدنی است


در همین حال یک تولید کننده لوازم تحریر در استان تهران با اشاره به ضرورت تعیین برنامه های راهبردی جهت توسعه تولیدات داخلی و رفع موانع در این صنعت به خبرنگار اقتصاد 24 گفت : امسال بدترین سال برای آماده سازی جهت حضور در بازار داخلی لوازم تحریر بود.

به گفته حسن اسماعیل زاده، با وجود نبود مواد اولیه و همچنین کاهش نقدینگی به دلیل کاهش ارزش پول، بسیاری از سفارشات یا با تاخیر تولید شد و یا به دلیل مرقون به صرفه نبودن، تولیدی انجام نگرفت.

فعال صنعتی لوازم تحریر ادامه داد: طی سال های اخیر هر روز با یک برنامه تولید کننده را دلخوش به ادامه فعالیت در واحد تولیدی کردند اما غافل از اینکه تمام حمایت ها کاغذی بوده و تا کنون غیر از برگزاری جلسه و تعیین صورت جلسه اتفاق خاصی در این صنعت انجام نگرفته است .

این تولید کننده با توجه به نیاز بازار به این محصولات گفت: نمی توانیم ضرورت استفاده از ابزار و مواد اولیه جهت تولید را نادیده بگیریم در حالی که بدون نبود امکانات، تولیدی هم در کار نیست اما با این همه دردسرهای ناتمام، تولیدکنندگان با پشتکار به تولیدات لوازم نوشت افزار ادامه داده اند.

اسماعیل زاده در خصوص استفاده از برندهای خارجی بر روی کالاهای تولید داخلی گفت : متاسفانه به دلیل نبود برندسازی در این صنعت و اشباع بازار توسط برندهای خارجی، بیشتر خانواده ها با توجه به سلیقه های متفاوت بهدنبال تهیه لوازم تحریر با برندهای معتبر هستند از این رو بدون در نظر گرفتن کیفیت محصولات داخلی، خرید لوازم تحریر مورد نیاز فرزندان خود را به برندهای خارجی تخصیص می دهند.

این فعال صنعتی در صنف لوازم تحریر تصریح داشت: از این رو برخی از تولید کنندگان نام تجاری محصولات خود را از برندهای خارجی گرفته و محصولات را راهی بازار می کنند .
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ چهره عجیب آدولف هیتلر ۱۲۶ سال پیش در دوران نوجوانی

اینفوگرافی/ بررسی علائم سرطان خون در روز جهانی این بیماری

عکس/ نماینده مجلس در حال تماشای صحبت سعید روستایی درباره حجاب

اینفوگرافی/ بهترین اعمال در دهه اول ذیحجه

آمار رئیس قوه قضائیه درباره قاچاق سوخت صحیح نیست؛ اگر باشد اسمش قاچاق نیست تاراج است

عکس/ چهره خاص آیشواریا رای در کنار نخست وزیر هند ۲۵ سال پیش

عکس/ تغییر چهره خرم سلطانِ سریال حریم سلطان در ۳۴ سالگی

عکس/ دیدار وزیر کشور و استانداران با رهبر انقلاب

عکس/ مادر احمدشاه قاجار با فرزندانش ۹۰ سال پیش در دوران تبعید در اودسای روسیه

عکس/ استوری معنادار کاپیتان استقلال به هواداران

عکس/ رونمایی از تمبر یادبود همکاری ایران و عمان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

این عادت اشتباه، عامل اصلی شوره سر است

نوشیدنی‌هایی که شما را از گرمازدگی نجات می‌دهند

در صورت توافق ایران و آمریکا، بورس دست‌کم ۳۰ درصد رشد می‌کند/ بازار در هفته جاری منطبق با واقعیات اقتصادی حرکت کرد نه اخبار مذاکرات

پیش بینی قیمت دلار امروز ۸ خرداد ۱۴۰۴/ افزایش نوسان در بازار اسکناس آمریکایی

احمد هاشمی رفسنجانی درگذشت

جنگنده‌ای که آمریکا آن را به متحدانش نیز نمی‌دهد

طالبان فوتبال‌دستی را ممنوع کرد

عامل تیراندازی به مردم در تویسرکان بازداشت شد

تکذیب خبر رویترز از سوی وزارت خارجه

فیلم/ نخستین تصاویر از محل حادثه تیراندازی به مردم تویسرکان

عابدزاده بار دیگر زیر تیغ جراحی

عکس/ استایل ساده و جذاب هانیه غلامی

تیراندازی به مردم در تویسرکان

فرمانده فراجا: با اتباع غیرمجاز برخورد می‌کنیم

نیلوفر امینی‌فر کیست؟/ از مهاجرت تا زندگی شخصی

فیلم/ رقص جالب هوتن شکیبا و سهیل مستجابیان در پشت صحنه سریال سووشون

زائری ایرانی که ۸۲ سال پیش در مکه اعدام شد

ترامپ: ایران به‌دنبال توافق است

اعلام شرط ایران برای توقف غنی‌سازی

پیام کنعانی‌زادگان برای پرسپولیسی‌ها: دوستتون دارم

فیلم/ واکنش سخنگوی دولت به بازداشت غلامرضا قاسمیان

کشف محموله بزرگ قاچاق حیات‌وحش در تهران

درخواست یک‌هفته‌ای آمریکا از نتانیاهو درباره ایران

پایان بی‌سر‌وصدای فرجی در پرسپولیس

تمدید ۲ ساله اسکوچیچ با تراکتور

ابطال زودهنگام معاینه فنی خودروها

مذاکرات روسیه و اوکراین وارد مرحله تازه‌ای شد

حمله تند جدیدی به علیرضا دبیر

بیانیه جدید حماس درباره توافق آتش‌بس غزه

گازوئیل سه نرخی فعلا منتفیست

فیلم/ حضور رضا عطاران و اصغر سمسارزاده در پردیس همیلا

سوخو ۷۵ در راه است + عکس

گروسی: گزارش درباره ایران به‌زودی منتشر می‌شود

رسایی: قاسیمان را تخریب می‌کنند چون در انتخابات از اصلح حمایت‌کرده

واکنش تند رئیس دفتر عقیدتی سیاسی به قاسمیان: برای نظام هزینه‌ساز شد

عکس/ تصویری از خلخالی درحال سوارشدن بر اسب شاه

فیلم/ پزشکیان: با تحریم‌ و بی‌تحریم تغییر ایجاد خواهیم کرد

احضار سفیر اسراییل در امارات

فیلم/ توضیح عراقچی درباره تاریخ دور جدید مذاکرات با آمریکا

از درگیری لفظی تا سفر آمریکا؛ جنجال تازه هادی چوپان و سینماگران

فیلم/ تو‌جیه عجیب گرانی نان با روایت از امام صادق

اعتراض رئیس سازمان حج به بازداشت قاسمیان

پایان تحریم‌های اقتصادی اروپا علیه سوریه

سریع ترین مرد ایران در آسیا آخر شد

شهرهای ایران در فهرست گرم‌ترین نقاط دنیا

آیا کرونا برای کودکان بی‌خطر است؟

جزییات ثبت‌نام سرویس مدرسه برای سال تحصیلی ۱۴۰۴

هشدار به حجاج به دلیل شیوع یک بیماری خطرناک در عربستان

اینفوگرافی/ ۶ توصیه بهداشتی مهم برای زائران حج تمتع

فرورتیش کیست و افتخاراتش در دوران مادها چه بود؟