تاریخ انتشار: ۰۲:۱۸ - ۱۷ آذر ۱۴۰۴

تأثیر مصرف قارچ بر بهبود عملکرد قلب

یک پژوهش تخصصی نشان می‌دهد مصرف قارچ قادر است شاخص‌های مهمی مانند تری‌گلیسیرید و قند خون را بهبود دهد و تاکنون نیز گزارشی از اثرات زیان‌بار آن ارائه نشده است.

فواید ارزشمند قارچ برای محافظت از قلب

اقتصاد۲۴- این یافته می‌تواند نقش بالقوه قارچ‌ها را در تقویت سلامت قلبی‌متابولیکی برجسته کند، هرچند متخصصان بر نیاز به مطالعات گسترده‌تر و بلندمدت در این زمینه تاکید دارند.

قارچ‌ها از نظر زیستی در رده جداگانه قرار دارند، با این حال اغلب در گروه سبزیجات طبقه‌بندی می‌شوند. آنها همچنین منبع مهمی از مواد مغذی و ترکیبات زیست‌فعال هستند. مطالعات قبلی نشان داده‌اند که مصرف قارچ باعث افزایش چندین ریزمغذی در بدن می‌شود، بدون اینکه کالری، سدیم یا چربی اشباع را بالا ببرد.

به گزارش فاکس‌نیوز، در این مطالعه متخصصان ۲۲ آزمایش قبلی روی انسان‌ها را مرور کردند تا اثر قارچ‌ها را بر شاخص‌های قابل‌اندازه‌گیری سلامت مشخص کنند. هدف متخصصان بررسی نقش احتمالی قارچ‌ها در بهبود نشانگر‌های قلبی‌متابولیکی و ایمنی از جمله سطح چربی خون، قند خون، فشار خون، نشانگر‌های التهابی و «ایمونوگلوبولین‌ای» (IgA) بود.

این مطالعه یادآور می‌شود از آنجا که بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت و سکته همچنان از دلایل اصلی مرگ‌ومیر در جهان محسوب می‌شوند، متخصصان می‌خواستند روشن کنند که آیا افزودن قارچ به رژیم غذایی می‌تواند راهکاری ساده و مبتنی بر غذا برای تقویت سلامت متابولیک باشد یا خیر.

در میان یافته‌های نسبتا ثابت، کاهش تری‌گلیسیرید در زمانی مشاهده شد که قارچ بدون تغییر اساسی در سبک زندگی به رژیم غذایی افراد اضافه شد. تری‌گلیسیرید نوعی چربی در خون و شکل اصلی ذخیره انرژی در بدن و وجود آن طبیعی است، اما مقدار بالای آن خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش می‌دهد.

برخی مطالعات هم نشان دادند که اضافه شدن قارچ به رژیم‌های غذایی سالم‌تر، ممکن است باعث بهبود قند خون شود.

در مورد فشار خون، چند تحقیق بهبود‌های خفیفی نشان دادند، اما نتایج کلی متفاوت بود.  


بیشتر بخوانید: تدابیر تغذیه‌ای برای مقابله با آلودگی هوا


برای شاخص‌هایی مانند کلسترول، بیشتر مطالعات اثر قابل‌توجهی را نشان ندادند که حاکی از آن است که قارچ‌ها احتمالا به‌تنهایی بر این نشانگر‌ها تاثیر محسوسی ندارند.

چند مطالعه افزایش ایموگلوبین‌ای (IgA) در بزاق را گزارش کردند؛ شاخصی که می‌تواند نشان‌دهنده تقویت سیستم ایمنی باشد، هرچند این مطالعه تاکید می‌کند برای اثبات این موضوع به مطالعات بیشتری نیاز است.

در متن این مطالعه آمده است که هیچ شواهدی دال بر آثار منفی مصرف قارچ از شاخص‌های بررسی‌شده، وجود نداشت. با این حال شواهد هنوز محدودند، زیرا بسیاری از مطالعات بررسی‌شده، کوچک، کوتاه‌مدت و از نظر مقدار و نوع قارچ مصرفی ناهمگون بودند.

از این رو متخصصان خواستار مطالعات بزرگ‌تر و طولانی‌تر با دز استاندارد و گونه‌های مشخص قارچ شدند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار