30 میلیون دلار صادرات شیلات از منطقه آزاد اروند در هفت ماهه نخست امسال
معاون سرمایه گذاری منطقه آزاد اروند گفت: در طی مدت هفت ماهه اول سال جاری بیش از 30 میلیون دلار صادرات شیلات از منطقه آزاد اروند داشتهایم که بهصورت ماهیان پرورشی و مازاد مصرف منطقه بوده که به کشورهای مختلف از جمله عراق صادر شده است.
اقتصاد24 - آبزیان از گذشته غذای بسیار مهمی در تأمین نیازهای تغذیهای بوده است و میتواند در تأمین پروتئین مصرفی مردم نقش مهمی ایفا کند. بنابراین توسعه آبزیپروری از بهترین راههای تأمین پروتئین موردنیاز بشر محسوب میشود. گوشت ماهی یک منبع غنی پروتئین و دارای اسیدهای چرب امگا3 است که میتوانند در تنظیم عمل سلولهای بدن و محافظت از آن در مقابل بیماریها و فشارهای عصبی و همچنین جلوگیری از رشد تومورها نقش مهمی ایفا کند.
توسعه شیلات بهعنوان یکی از زیر بخش مهم اقتصاد مناطق آزاد ایران مطرح است که از نظر اجتماعی نیز دارای اهمیت است. اقتصاد24 در سلسله گزارشهایی درباره شیلات مناطق آزاد این بار با سید علی موسوی، معاون سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد اروند به گفتگو پرداخت.
موسوی با تأکید بر اهمیت صنعت شیلات در ایران گفت: خوشبختانه منطقه آزاد اروند یکی از قطبهای مهم تولید و صادرات محصولات شیلاتی است. این منطقه هم در زمینه ماهیان پرورشی فعال است و هم شهرکهای تخصصی پرورش ماهی فعال دارد که عمدتاً در حوزه صادرات و هم نیز برای مصرف داخلی فعالیت می کنند.
به گفته وی شیلات به بخش یکی از بخشهای فعال در منطقه به بخش ماهیان دریایی و تازه اختصاص دارد.
معاون سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد اروند همچنین خاطرنشان کرد: بخش دیگری از شیلات منطقه به تولید، پرورش و بستهبندی میگو اختصاص دارد که خوشبختانه عمدتاً این محصولات هم صادراتی است. با توجه به پتانسیلی که در تولید ماهیان پرورشی و صید ماهیان دریایی و تولید میگو بهصورت تازه و بستهبندی در منطقه وجود دارد یک پایانه صادراتی تخصصی شیلات را در مرز تجاری شلمچه ایجاد کردیم که بهصورت تخصصی به صادرات شیلات میپردازد و در کنار آن، با توجه به مجوزهای صادر شده کارخانجات فرآوری میگو و ماهی ایجاد شده است. در این زمینه چند واحد تولید میگو و بستهبندی ماهی بهصورت بستهبندی و تازه برای مصرف منطقه، کشور و برای صادر به خارج از کشور فعال هستند.
میزان صادرات شیلات از منطقه آزاد اروند
موسوی گفت: در طی مدت هفت ماهه اول سال جاری بیش از 30 میلیون دلار صادرات شیلات از منطقه آزاد اروند داشتهایم که بهصورت ماهیان پرورشی و مازاد مصرف منطقه بوده که به کشورهای مختلف از جمله عراق صادر شده است.
وی خاطرنشان کرد: سرمایهگذاران این صنعت بیشتر داخلی هستند و در برنامه داریم تا در آینده کارخانههای فرآوری را تقویت کنیم و توسعه دهیم و ماهی بهصورت تخصصی از پایانه صادراتی، صادر شود و از طرفی به دنبال آن هستیم تا از فله فروشی ماهی تازه و منجمد، به بستهبندی و فرآوری برسیم تا ارزشافزوده بیشتری ایجاد کرده باشیم.
معاون سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند در پایان گفت: خوشبختانه با توجه به فعالیت شهرکهای تخصصی پرورش ماهی و پتانسیل خوبی که در مرکز استان وجود دارد، مازاد داخلی ماهیان پرورش به ارزش ماهیانه بیش از 5 میلیون دلار صادر میشود.