تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۰۹ آذر ۱۳۹۸
در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح شد؛

فکری به حال مازاد تولید سیمان شود/ باور اشتباه در قیمت گذاری سیمان

 دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان معتقد است: مازاد تولید سیمان امروز به عنوان یک پدیده در این صنعت باعث مشکلات زیادی شده است از این رو برای تنظیم بازار راهی به جزء شفاف سازی قیمت این محصول از طریق بورس کالا نیست و با ورود سیمان به رینگ صادراتی می‌توانیم قیمت‌ها را به مرز رقابتی برسانیم تا دست سودجویان از این بازار کوتاه شود.
سیمان
اقتصاد 24- اکنون تولید سیمان بر تقاضا غالب و این موضوع باعث نگرانی تولیدکنندگان این کالا شده است. صاحبنظران در این عرصه معتقدند برای توازن قیمت در راستای عدم تولید و تقاضای این محصول، بورس می تواند راهکاری مناسب برای خروج از این معضل باشد.

در صورتی که مسئولان به دنبال شفافیت قیمت برخی از کالاها مانند سیمان هستند عرضه سیمان در بورس کالا می تواند بهترین اقدام در همین راستا باشد. این درحالی است که چند سالی است سیمان به دلایلی همچون رکود ساخت و ساز، کاهش فروش در بازارهای جهانی و افزایش تولید در کشور دچار ناتعادلی تقاضا شده است. از این رو سیمان تولید شده مازاد به یک معضل در این صنعت تبدیل شده است.

صنعت سیمان از صنایع کلیدی و پیش نیاز توسعه اقتصادی است به نحوی که کشورهای توسعه یافته یادر حال توسعه با احداث کارخانه های متعدد، سیمان مورد نیاز برنامه های توسعه ای خود را تولید می کنند. به طور کلی، سرانه مصرف سیمان در هر کشور رابطه مستقیم با نرخ رشد اقتصادی کشور دارد.

افزایش ۲۴ درصدی ساخت و ساز در زمستان سال گذشته تا حدود اندکی به رشد بازار سیمان کمک کرد اما هنوز این صنعت به ظرفیت کامل خود نرسیده است. زمستان ۱۳۹۷ بالغ بر ۱۱۴ هزار و ۶۱۴ پروانه برای احداث ساختمان در کل کشور صادر شده که نسبت به فصل قبل و فصل مشابه سال قبل تر از آن به ترتیب ۵۰ و ۲۴ درصد افزایش یافته است، اما هنوز عرضه این محصول به ثبات نرسیده و افزایش مازاد این محصول، تولیدکنندگان را با یک سردرگمی مواجه کرده است.

برای مازاد تولید سیمان فکری اندیشیده شود


در همین رابطه عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در گفتگو با خبرنگار اقتصاد 24 با بیان اینکه باید برای مازاد تولید سیمان هرچه سریعتر فکری شود تا بتوانیم از تعطیلی و یا خواب برخی کارخانه های تولید سیمان جلوگیری شود. در بازار داخلی، سیمان با پدیده انباشت مازاد عرضه مواجه است که باید سریعا برای این مشکل راهکاری موثر درنظر گرفته شود.

به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، ظرفیت بالای تولید این محصول با توجه به برخی مشکلات صادراتی در حال تضعیف است اما ورود سیمان به بورس کالا می تواند تا حد زیادی اتلاف این محصول را کاهش دهد و در نتیجه باعث ارزآوری بیشتر برای کشور باشد .

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان معتقد است : مازاد تولید سیمان امروز به عنوان یک پدیده در این صنعت باعث مشکلات زیادی شده است از این رو برای تنظیم بازار داخل راهی به جزء شفاف سازی قیمت این محصول از طریق بورس کالا و عرضه مناسب سیمان برای کاهش مازاد تولید در کشور نیست. با ورود سیمان به رینگ صادراتی می‌توانیم قیمت‌ها را به مرز رقابتی برسانیم و دست سودجویان از این بازار کوتاه شود.

شیخان با تاکید بر اینکه با فعال شدن تالار بورس صادراتی عرضه سیمان بسیاری از مشکلات تولید کنندگان قابل حل می شود ادامه داد: برای دستیابی به قیمت واقعی و شفاف، عرضه سیمان در بورس کالا می تواند ایران را به هاب سیمان منطقه تبدیل کند و این شرایط را برای بازار این محصول حفظ کند.

ضرورت تقویت صنعت سیمان


دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به اینکه برای تقویت این صنعت باید به دنبال راهکارهای جدید جهت تقویت و تثبیت در تولید، عرضه و صادرات آن باشیم، گفت: مدت زمانی است که سهم سیمانی ها رشد قابل توجهی نداشته است اما امسال با عرضه مناسب تر نسبت به سال های گذشته رشد قیمت امسال سهم ها، قیمت سهم ها را کمی منطقی تر کرد. این در حالی است که با توجه به تولید این محصول فضا برای رشد بیشتر سهم سیمانی ها جای بسیار زیادی دارد .

وی به کاهش ۱۵ درصدی صادرات سیمان در بهار سال جاری اشاره کرد و گفت: باید دولت اقدامات تشویقی و تقویتی را برای کاهش مازاد تولید این محصول و انباشت ضرر در این صنعت در پیش‌ بگیرد تا از افت بیشتر این صنعت جلوگیری به عمل آورد.

به گزارش اقتصاد 24 ، بررسی آمارهای سه ماهه نشان می‌دهد در بهار سال‌جاری تولیدکنندگان سیمان کشور توانسته‌اند ۶ درصد بیش از رقم مشابه سال قبل تولید کنند. این درحالی است که افت تولید در پایان سال ۹۷ در قیاس با سال قبل از آن داشته است و تولید سیمان درحال بازگشت به مدار رشد است که این بازگشت باید به مدد توسعه صادرات آن تقویت شود.

شیخان همچنین بر لزوم اجرای طرح انتقال سیمان از مناطق پرتولید به مناطق کم تولید که از سوی وزارت صنعت تهیه شده است تاکید کرد و گفت: با برطرف شدن مشکلات مصرف این محصول، می توانیم شرایط را برای بازار داخلی مهیا کرد و با استفاده از ابزارهای تشویقی مانند عرضه در بورس کالا مانع از گسترش مشکلات در این صنعت شد. با این حال متاسفانه تعیین قیمت‌ها برای سیمان یکی از معضلات جدی در این صنعت محسوب می‌شود که مانع از تعادل بخشی بازار براساس اصول و قواعد اقتصاد می‌شود. باید در تعیین قیمت گذاری سیمان به دلیل رکود در بازار داخل و حاشیه های بازار صادراتی، تجدیدنظر شود تا از ظهور هر مشکلی در این صنعت جلوگیری شود.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد