عضو حزب موتلفه اسلامی میگوید: پست ریاست مجلس به نمایندگانی که در آن زمان انتخاب میشوند بستگی دارد که چه نظری دارند و قابل پیشبینی نیست که چه کسانی از چه جناحی رای میآورند و اکثریت با چه جناحی خواهد بود.
اقتصاد۲۴ - با کنارهگیری علی لاریجانی از حضور در انتخابات مجلس، گمانهزنیها درباره حضور افرادی چون محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی در انتخابات مجلس یازدهم و تلاش شان برای ریاست بر مجلس آینده بالا گرفته است. نکتهای که حمیدرضا ترقی از اعضای حزب موتلفه اسلامی درباره آن میگوید: پست ریاست مجلس به نمایندگانی که در آن زمان انتخاب میشوند بستگی دارد که چه نظری دارند و قابل پیشبینی نیست که چه کسانی از چه جناحی رای میآورند و اکثریت با چه جناحی خواهد بود.
این عضو حزب موتلفه بر خلاف برخی اصولگرایان، پیروزی همجناحیهای خود در انتخابات را قطعی نمیداند و معتقد است که «این تحلیل که چون مردم به اصلاحطلبان مردم رای نمیدهند، قطعا گرایش کامل به سمت اصولگرایان است، درست نیست».
مشروح گفتگو با حمیدرضا ترقی را در ادامه بخوانید:
****
- آقای ترقی! به موازات کار شورای وحدت ، لیستهای مختلفی با نام جوانان انقلابی تهران، پویش گام دوم و شورای اصولگرایان قم و... منتشر شده است. برنامه شورای وحدت برای مدیریت این لیست ها و گروه های پشت پرده آنها چیست؟ گمان میکنید شورای وحدت موفق میشود که همه اصولگرایان را در یک لیست جای بدهد؟
سئوال مربوط به شورای وحدت را باید از سخنگوی آن پرسید.
- میخواهیم نظر شما را بدانم.
شما از من سوال میکنید. این را باید از شورای وحدت بپرسید.
با انصراف لاریجانی، احتمال حضور قالیباف و جلیلی تقویت میشود
- در مورد کنارهگیری آقای لاریجانی نظرتان چیست؟ به نظرتان کنار رفتن آقای لاریجانی موجب میشود که احتمال حضور آقای قالیباف یا آقای جلیلی تقویت شود؟
هنوز نکتهای بروز نکرده است. به هر حال با انصراف آقای لاریجانی افرادی که میتوانند جایگاه ریاست مجلس را داشته باشند، احتمال حضورشان تقویت میشود.
بعید است قالیباف و جلیلی از یک شهر کاندیدا شوند
- فکر میکنید اگر این دو نفر، هر دو از تهران در انتخابات شرکت کنند، چالش سرلیستی ایجاد میشود...
من که فکر نمیکنم از یک شهر کاندیدا شوند و احتمال این موضوع ضعیف است.
- برای ریاست مجلس چطور؟ اگر آقایان قالیباف و جلیلی هر دو در انتخابات رای بیاورند، فکر میکنید در بحث ریاست مجلس چه اتفاقی بیفتد؟
هنوز در مورد این موضوع فکر نکردهایم و تحلیلی نداریم.
- پیشبینیتان چیست؟ به هر حال این دو نفر جز ژنرالها حساب میشوند، حضور این دو نفر برای اصولگرایان این چالش را ایجاد میکند که کدامیک از اینها ریاست را به دست بیاورند.
پست ریاست مجلس به نمایندگانی که در آن زمان انتخاب میشوند بستگی دارد که چه نظری دارند و قابل پیشبینی نیست که چه کسانی از چه جناحی رای میآورند و اکثریت با چه جناحی خواهد بود. همه این موارد مربوط به آینده خود مجلس است. برای مجلس که نمیشود تکلیف تعیین کرد.
معلوم نیست اصولگرایان پیروز انتخابات باشند
- بحث تکلیف نیست، میخواهم پیش بینی و تحلیل شما را بدانم. شما گویا معتقدید که خیلی هم معلوم نیست اصولگرایان پیروز انتخابات باشند...
هنوز معلوم نیست که چه کسی پیروز انتخابات شود.
- یعنی احتمال میدهید که با وجود انتقادهایی که به اصلاحطلبان وارد است، میتوانند شانس داشته باشند؟ چون خیلی از اصولگرایان اینگونه مطرح میکنند که این بار این جناح ۳۰ بر هیچ پیروز میشوند.
در اینکه مردم درباره اصلاحطلبانی موضع منفی دارند، تردیدی نیست، اما اینکه آیا آنها فرمول دیگری برای فرستادن نیروهای دیگری ندارند یا اینکه در دوران تبلیغات انتخاباتی از چه شیوهای استفاده کنند، این یک بحث دیگری است که طبیعتا به شیوههای آنها در انتخابات بازمیگردد. این تحلیل که چون مردم به اصلاحطلبان مردم رای نمیدهند، قطعا گرایش کامل به سمت اصولگرایان است، هنوز ما چنین چیزی را در افکار عمومی جامعه مطرح نکردهایم. این اتفاق نیازمند به بیان گفتمان انقلابی نیروها است که بتواند جامعه را اقناع کند که توان حل مشکلات مردم را دارند.
مسئله جبهه پایداری را رسانهها بزرگنمایی میکنند
- به نظر میرسد که یکی از چالشهای بزرگ اصولگرایان، جبهه پایداری است. لیستی هم که در قم منتشر شد مربوط به جبهه پایداری بود و بعد از آن، درست زمانی که به نظر میرسید جبهه پایداری به شورای وحدت نزدیک شده است، اعضای این جبهه در گفتگوهایی اصل وحدت را زیر سئوال بردند و از پدرسالاری در جریان اصولگرایی انتقاد کردند. به نظرتان این احتمال وجود دارد که پایداریها، لیست مستقل منتشر کنند؟
من گمان میکنم مسئله پایداری و شورای وحدت را مطبوعات و رسانهها بزرگنمایی میکنند و در آن حدی که مطرح میشود نیست.
- اخیرا آقای آقاتهرانی، روانبخش...
همین شما خبرگزاریها این اخبار را منتشر میکنید.
- آن حرفها که در سخنرانی و مصاحبه با رسانههای اصولگرا مطرح شد...
رسانهها یک کلمه از سخنرانی را بزرگنمایی میکنند و شما رسانهها نمیگذارید وحدت شکل بگیرد.
پدرسالاری در جریان اصولگرا مربوط به گذشته است نه الان
- به عنوان مثال آقای آقاتهرانی در رابطه با پدرسالاری در اصولگریان حرف زدهاند...
پدرسالاری که مربوط به حال نبود، مربوط به گذشته بود. ایشان گفت در گذشته ما این مشکل را داشتیم. الان کدام پدر حاضر است؟
- میخواهم اعتقاد شما را در این مورد بدانم.
این مسائل مربوط به گذشته است. الان وقتی که این تشکیلات و جمع تصمیم میگیرد و اصلا فردی مطرح نیست که بخواهد نظرش را تحمیل کند، اصلا پدرسالاری معنا ندارد.
- پس شما به جبهه پایداری امیدوار هستید؟
بله.
سفارشهای آیت الله مصباحیزدی روی پایداری تاثیر میگذارد
- فکر میکنید صحبتهای اخیر آقای مصباح یزدی روی آنها تاثیر مثبت بگذارد، چون در دیدار اخیر هم بر وحدت تاکید کرده بودند.
بله قطعا تاثیر دارد و سفارشهای ایشان هم چون مبتنی بر حفظ وحدت است بر ایجاد وحدت و هماهنگی موثر خواهد بود.