دلیل صدور بخشنامه معافیت مالیاتی سود سپردههای بانکی
یک کارشناس ارشد بانکی دلیل سازمان مالیاتی برای ابلاغ بخشنامه در خصوص عدم دریافت مالیات و عوارض ارزش افزوده از سود سپردههای بانکی را توضیح داد.
اقتصاد24 - سازمان امور مالیاتی هفته گذشته در بخشنامهای درباره شمول یا عدم شمول مالیات و عوارض ارزش افزوده نسبت به سود دریافتی سپردههای اشخاص نزد بانکها یا موسسات مالی و اعتباری اعلام کرد: از آنجایی که به موجب ماده (۱) قانون مالیات بر ارزش افزوده، عرضه کالاها و ارائه خدمات در ایران مشمول مالیات بر ارزش افزوده است، لیکن سود دریافتی سپردههای اشخاص از بانکها و موسسات مالی و اعتباری اعم از دارای مجوز یا فاقد مجوز از بانک مرکزی از مصادیق ارائه خدمت تلقی نمیگردد و بنابراین مشمول مالیات و عوارض یاد شده نخواهد بود.
اما از آنجایی که این موضوع جدیدی نبود و پیش از این نیز سپردههای بانکی از دریافت مالیات و عوارض معاف بود، حسن معتمدی، کارشناس ارشد بانکی توضیح داد: این موضوع جدیدی نیست، اما سازمان امور مالیاتی با توجه به شایعاتی که اخیرا درباره مشمول مالیات سود سپرده ها مطرح شده، برای رفع ابهام و اطمینان خاطر مشتریان بانکی، این بخشنامه را برای توضیح دوباره ابلاغ کرده است.
وی افزود: حتی از سال های پیش از انقلاب هم سود سپرده های بانکی مشمول مالیات نبوده و قانون و مقررات و طرح جدید هم در اینباره مطرح نشده و به نظر من سازمان مالیاتی برای تاکید و یادآوری این بخشنامه را ابلاغ کرده است. زیرا با رواج شایعات در اینباره نگرانی برای مشتریان و سپرده گذاران سیستم بانکی ایجاد می شود که هدف از ابلاغ این بخشنامه جلوگیری از این موارد به نظر می رسد.
این کارشناس ارشد بانکی، افزود: اگر هم سازمان امور مالیاتی قصدی برای دریافت مالیات و عوارض از سپرده های بانکی داشته باشد، فعلا شرایط مناسبی برای اجرای این طرح نیست. همچین برای دریافت سپرده های بانکی نیاز به قانون است که تاکنون هیچ قانوین در اینباره وجود ندارد.