شاخص کل بازار سرمایه با پشتوانه رشد نرخ ارز و بهبود جهانی قیمت کامودیتیها و نفت از یک سو و ارائه گزارشهای مطلوب برخی از بانکها، ضمن رکوردشکنی و فتح قله رفیع ۳۳۲ هزاری، توانست سقفی جدید را ثبت کند. بورس تهران همچنان داغ و پر رونق است و با عبور نرخ دلار در بازار از کانال مهم ۱۳۴۰۰ تومانی، شاهد رویکرد مثبت و برتری نسبی طرف تقاضا هستیم. قیمت اکثر کالاها و خدمات نیز با وجود تلاش و هشدارهای دولت مبنی بر عدم صدور مجوز افزایش قیمت برای هیچ کالا و خدماتی (حتی برای سال آینده)، به شدت در حال افزایش است و انتظار میرود بهزودی شاهد یک افزایش شدید در نرخ تورم نیز باشیم.
اقتصاد24- پرواز بورس با سوخت دلار - در بورس کالای تهران نیز قیمتها (با توجه به تعریف محدوده نوسان قیمتها و حد مجاز) در حال افزایش است و خوشبختانه بسان بازار آزاد، نیست و از منطق خاص خود تبعیت میکند. افزایش قیمتها که مقارن با افت سنگین ارزش پول ملی کشور صورت میگیرد، زمینه را برای افزایش سودآوری شرکتهای بورسی فراهم ساخته و در نتیجه موجبات رشد و افزایش قیمت سهام را نیز فراهم کرده است بنابراین طیف کثیری از صاحبان سرمایه و نقدینگی، بار دیگر به بورس تهران هجوم آوردهاند تا منابع و داراییهای پولی خود را به اوراق سهام تبدیل کنند تا از گزند افت ارزش پساندازها و سرمایه خویش در امان باشند.
بورس اوراق بهادار تهران دیروز نیز در پایان معاملات با ۴۹۴۲ واحد روبهرو شده و به رکورد ۳۳۲ هزار و ۵۶۷ واحد رسید. شاخص کل با معیار هم وزن ۱۷۳۷ واحد رشد کرده و به رقم ۱۰۲ هزار و ۷۹۹ واحد رسید.
ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از ۱۲۱۳ تریلیون تومان رسید.
دیروز معاملهگران بورس بیش از ۷/۴ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۵۴۴ هزار نوبت معامله و به ارزش ۲۳۰۹ میلیارد تومان دادوستد کردند.
دیروز شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی با افزایش ۱۳۲۳ واحد به رقم ۸۹هزار و ۷۸ واحد رسید.
شاخص قیمت با معیار هموزن با افزایش ۱۱۶۰ واحدی به رقم ۶۸ هزار و ۶۹۳ واحد رسید.
شاخص آزاد شناور با افزایش ۶ هزار و ۴۳۲ واحد به رقم ۳۹۳ هزار و ۳۵۱ واحد رسید.
شاخص بازار اول بورس با افزایش ۴هزار و ۶۱۹ واحد به رقم ۲۴۰ هزار و ۵۱۸ واحد رسید و شاخص بازار دوم بورس با افزایش ۵ هزار و ۴۲۴ واحد به رقم ۶۸۱ هزار و ۶۷۳ واحد رسید.
دیروز عمده نمادهای مهم بورسی تقویتی و در افزایش شاخص کل بازار موثر بودند. از جمله این نمادها میتوان به نماد بانک ملت، فولاد مبارکه، معدنی و صنعتی گلگهر، ملیمس، معدنی و صنعتی چادرملو، تاپیکو و فولاد خوزستان اشاره کرد.
دیروز نمادهای پربیننده در بورس مربوط به بانک ملت به قیمت هر سهم ۶ هزار و ۱۹۴ ریال بانک تجارت ۴۶۰ ریال، بانک اقتصاد نوین ۳هزار و ۱۶۵ ریال، داروسازی زهراوی، سایپا، فولاد مبارکه و گروه مپنا بودهاند.
دیروز در فرابورس ایران شاخص رو به رشد بوده و با افزایش ۵۳ واحد به رقم ۴ هزار و ۲۸۲ واحد رسید.
ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس به بیش از ۲۴۶ هزار میلیارد تومان رسید.
دیروز معاملهگران در فرابورس بیش از۸/۱ میلیارد اوراق سهام، حقتقدم در قالب ۳۲۴ هزار نوبت معامله و به ارزش ۵ هزار و ۵۱۹ میلیارد تومان دادو ستد کردند.
دیروز عمده نمادهای مهم فرابورس نیز در افزایش شاخص فرابورس اثرگذار بودند که از جمله آن میتوان به نمادهای میدکو، توسعه مولد نیروگاهی جهرم، پتروشیمی زاگرس، پالایش نفت شیراز، پتروشیمی مارون، فولاد ارفع و ذوبآهن اصفهان اشاره کرد.
نمادهای پربیننده در فرابورس شامل صنایع کاغذ پارس، ذوبآهن اصفهان، توسعه مولد نیروگاهی جهرم، گروه سرمایهگذاری میراث فرهنگی، بازرگانی و تولیدی مرجان کار، توزیع داروپخش، و رزین معدن آسیا اشاره کرد.
دیروز با پیام ناظر بازار برخی نمادهای بورسی دچار توقف و برخی مشمول بازگشایی و تعدادی نیز حراج شدند.
دیروز با پیام ناظر نماد حفاری شمال، گروه صنعتی بهشهر، متوقف شدند و نمادهای سرمایهگذاری صنایع بهشهر و پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان بازگشایی شدند. نمادهای قطعات اتومبیل ایران و نیز شرکت لیزینگ ایرانیان متوقف شدند. نماد حقتقدم شرکت موتورسازان تراکتورسازی ایران و نماد قند ثابت خراسان، و نماد کارت اعتباری ایران کیش، بازگشایی شدند. نماد فولاد خوزستان متوقف شده حراج مجدد نماد معاملاتی نساجی بروجرد وقفه معاملاتی نماد بیمه پارسیان با پیام ناظر روی داد. بازگشایی نمادهای معاملاتی سرمایهگذاری گروه صنعتی ملی و مهندسی نصیر ماشین، سایپا شیشه، بازگشایی شدند.
در پیام دیگری وقفه معاملاتی نماد لیزینگ ایرانیان بازگشایی نماد تامین ماسه ریختهگری وقفه معاملاتی نماد قند لرستان توقف نماد فنرسازی خاور وقفه معاملاتی داروسازی زاگرس فارمد پارس و لاستیکی سهند و نیز کشت و صنعت پیاذر و نیز توقف نماد واسپاری ملت و سیمان فارس نو و داروسازی زهراوی اتفاق افتاد. همچنین توقف نماد معاملاتی پارس سرام و حراج معاملاتی نماد تراکتورسازی ایران با پیام ناظر بازار روی داد.
مصطفی صفاری در این باره گفت: گزارش تولید و فروش آبان ماه شرکتهای بورسی نشان داد، ناشران بورسی و عمده بنگاههای بزرگ اقتصادی نسبت به مدت مشابه سال قبل تولید و فروش بالاتری داشتند و از فضای تحریم عبور کردهاند. وی ادامه داد: علاوه بر افزایش فروش و تولید شرکتها، رکود و افزایش ریسک در سایر بازارها همچون طلا و ارز نیز عامل دیگر افزایش تمایل سرمایهگذاران برای ورود به بازار سرمایه بود.
این کارشناس با اشاره به بودجه سال آینده افزود: بخشی از منابع مالی دولت امسال باید از طریق اوراق مشارکت تامین شود و همین موضوع عامل ورود پولهای جدید به بازار سرمایه است.