تاریخ انتشار: ۱۰:۱۹ - ۲۶ آذر ۱۳۹۸
مسولان وزارت صمت خبر دادند

سه اتفاق مهم در صنعت کشور/ احیای واحدهای تولیدی نوستالژیک

مسئولان وزارت صمت و مدیرانی که در ستاد تسهیل وزارت صمت هستند می‌گویند با چند کار ساده و تصمیم‌های مهم می‌توان صنعت کشور را برای سال آینده رونق داد و شاهد اجرایی شدن نهضت ساخت داخل بود. آنگونه که صنعتگران عنوان می‌کنند، گره اکثر مشکلات توسط بانک‌ها حل می‌شود، اگر بانک‌ها شرایط تولیدکنندگان را درک کنند و به آنها فرصت دهند
اشتغال
اقتصاد24- سه اتفاق مهم در صنعت کشور در حال شکل‌گیری است. احیای واحدهای ورشکسته و کارخانه‌هایی که برای کشور نوستالژی است، شاید پررنگ‌ترین خبر باشد. آنگونه که حسین مدرس خیابانی، قائم مقام وزیر صمت و محمدرضا کلامی سخنگوی ستاد تنظیم بازار وزارت صمت در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما عنوان می‌کنند، ممنوعیت‌ها و اعتماد به تولیدکنندگان داخلی باعث شده که واحدهای تعطیل شده در گذشته به فکر تولید دوباره باشند و سرمایه گذاران هم برندهای گذشته را احیا کنند.

هر چند هنوز اتفاق جدیدی رخ نداده است، اما ممنوعیت واردات کالاهایی که در داخل کشور تولید می‌شود، رخداد مثبتی است که می‌تواند تولید ملی را ارتقا دهد. مسئولان وزارت صمت و مدیرانی که در ستاد تسهیل وزارت صمت هستند می‌گویند با چند کار ساده و تصمیم‌های مهم می‌توان صنعت کشور را برای سال آینده رونق داد و شاهد اجرایی شدن نهضت ساخت داخل بود. آنگونه که صنعتگران عنوان می‌کنند، گره اکثر مشکلات توسط بانک‌ها حل می‌شود، اگر بانک‌ها شرایط تولیدکنندگان را درک کنند و به آنها فرصت دهند، دیگر خبر تعطیلی واحدهای صنعتی رسانه‌ای نمی‌شود. درباره اتفاقاتی که در حوزه تولید کشور در حال رخ دادن است، مصاحبه‌ای انجام دادیم که در ادامه می‌آید.

سه رخداد صنعت


میثم زالی، دبیر ستاد تسهیل وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌گوید: نهضت ساخت داخل در کشور آغاز شده است، در این نهضت سه اتفاق مهم رخ می‌دهد. اولین رخدادی که در حال پیگیری است فعال‌سازی کارخانه‌های نیمه فعال و استفاده حداکثری از ظرفیت آنها است. او ادامه داد: دومین موضوعی که برای اجرای آن اقدام‌هایی در حال شکل‌گیری است، احیای کارخانه‌های ورشکسته و تعطیل است. این کارخانه‌ها که به هر دلیلی ورشکسته یا تعطیل شدند، قرار است خط تولید آنها احیا یا به روز شود. البته هنوز برای این‌گونه واحدها کار عملیاتی صورت نگرفته است. زالی عنوان کرد که تعداد واحدهای تعطیل یا ورشکسته در کشور 2 هزار واحد است که اکنون در مسیر احیا قرار گرفتند. دبیر ستاد تسهیل وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌گوید: سومین رخدادی که در حال پیگیری است و اهمیت بسزایی دارد، ایجاد واحدهای صنعتی است که ارزش افزوده داشته باشد. بدین جهت واحدهای صنعتی که ارزش افزوده ندارند، ایجاد نخواهند شد.

تنفس در پرداخت بدهی


او در ادامه گفت‌و‌گوی خود با روزنامه ایران به مصوبه جدید ستاد تسهیل وزارت صمت اشاره کرد که با امضای بانک مرکزی قابلیت اجرا پیدا می‌کند. او عنوان کرد: در هشتاد و پنجمین جلسه رفع موانع تولید، موضوعی تصویب شد که می‌تواند مشکل اکثر واحدهای صنعتی را حل کند. دبیر ستاد تسهیل وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌گوید: در جلسه رفع موانع تولید، قرار شد، واحدهای صنعتی بدهکار 5 درصد از بدهی خود را به بانک‌ها پرداخت کنند، بعد از این اتفاق قرار شد بانک به مدت یکسال به تولیدکننده تنفس دهد و با گذر از این مرحله واحد تولیدی به صورت تقسیط 5 ساله بدهی خود را به بانک پرداخت کند. او عنوان کرد که 60 درصد مشکلات واحدهای صنعتی به موضوع بدهی بانکی برمی‌گردد از این‌رو با اجرایی شدن این اتفاق مشکلات اکثر واحدهای صنعتی حل خواهد شد. این تصمیم منتظر تأیید بانک مرکزی است.

فقط 10 هزار میلیارد تومان پرداخت شد


زالی درباره سرمایه در گردش واحدهای صنعتی و مشکلاتی که آنها در سال 98 دارند، می‌گوید: بر اساس اطلاعاتی که در سایت بهین یاب ثبت شده از ابتدای سال‌جاری تا 20 آذرماه، بانک‌ها فقط 10 هزار میلیارد تومان به واحدهای صنعتی پرداخت کردند، پیش‌بینی شده این عدد خوشبینانه در پایان سال به 12 هزار میلیارد تومان برسد. او میزان پرداخت تسهیلات بانکی در سال گذشته را 24 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و توضیح داد که واحدهای صنعتی بشدت مشکل سرمایه در گردش دارند و اگر بانک‌ها تزریق مالی را ادامه ندهند، خیلی از واحدهای صنعتی لطمه می‌بینند و عمق مشکلاتشان بیشتر می‌شود.

امیر منصور آریا باعث شد


دبیر ستاد تسهیل وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌گوید: برخی از قوانین عجیب و غریب در کشور داریم که بایستی در شرایطی تحریمی و مشکلات پیش آمده از آن استفاده شود. یکی از قوانین عجیب این است که اگر فردی در 5 مجموعه یا شرکت عضو هیأت مدیره باشد و در یکی از مجموعه‌ها مشکل مالی پیش بیاید در سایر شرکت‌ها که فرد عضو هیأت مدیره هست، این مشکلات تعمیم داده می‌شود و جلوی حساب 4 مجموعه دیگر هم گرفته می‌شود و آن شرکت‌ها یا واحد تولیدی از خدمات بانکی دریافت محروم می‌شود. این قانون از زمان امیر منصور آریا تصویب شد.

قانون عجیب


زالی با ذکر مثالی گفت: یک واحد تولید کننده به خاطر قانون عجیبی که به آن اشاره شد با 5 هزار کارگر نمی‌توانست با چک کار کند. جریان از این قرار بود که یکی از اعضای هیأت مدیره در مجموعه دیگر کار می‌کرد و در آنجا مجموعه با چک برگشتی مواجه شده بود. این اتفاق باعث شد سهامدار ذینفع به کارخانه‌ای که 5 هزار کارگر داشت صدمه بزند و آن مجموعه تا مدت‌ها و تا قبل از حل مشکل مجبور شد به صورت نقدی کار کند.

حیات تولیدکننده را می‌گیرند


او در ادامه به موضوع مالیات و ماده 186 قانون مالیات مستقیم اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تولید بیشترین سهم از پرداخت مالیات در کشور را دارد. طبق آخرین برآوردها سهم صنعت در مالیات‌های پرداخت شده کشور 60 درصد است. این در حالی است که در سایر کشورها این سهم حدود 15 تا 20 درصد است. زالی ادامه داد: اگر واحدهای صنعتی مالیات پرداخت نکنند حیات از آنها گرفته می‌شود و نمی‌توانند کاری انجام دهند. این موضوع هم نیازمند بازنگری است. اگر واحدهای صنعتی مالیات‌شان معوق شود سازمان امور مالیاتی اجازه هیچ‌گونه فعالیتی را به آنها نمی‌دهد.

تصمیم‌های سلیقه‌ای


دبیر ستاد تسهیل وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌گوید: واحد‌های صنعتی با مشکلات ریز و درشتی روبه رو هستند که اگر همراهی این روزهای دادستان کل کشور نبود، به‌طور قطع واحدهای صنعتی متعددی تعطیل می‌شدند. به عنوان مثال، یک واحد صنعتی در یکی از استان‌ها به خاطر بی‌سلیقگی یکی از مدیران در آستانه تعطیلی بود. این واحد صنعتی 30 میلیون تومان به شرکت برق بدهی داشت و شرکت برق، برق این مجموعه را قطع کرده بود. با گفت‌و‌گوهای صورت گرفته این مشکل حل شد اما برای آنکه صنعت آسیب نبیند تمام بخش‌ها باید همکاری کنند.

32 میلیارد ضرر مزایده


زالی عنوان کرد: یک واحد تولیدی لباس هم در آستانه تعطیلی بود چرا که بانکی که از آن تسهیلات گرفته شده بود به خاطر بدهی تولیدکننده قصد داشت خط تولید آن را ببرد. با وساطت ستاد تسهیل جلوی این اتفاق گرفته شد. از این قبیل مثال‌ها بسیار زیاد است. نمونه دیگر آنکه یک واحد تولیدکننده پارچه بدون آنکه مطلع باشد از سوی یکی از بانک‌ها با خبر فروش ملک خود مواجه شد. بانک عامل ملکی را که 45 میلیارد تومان ارزش داشت را به صورت مزایده‌ای به قیمت 13 میلیارد تومان فروخته بود.

 

منبع: ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بن سلمان زیر چادر در بیابان عربستان

عکس/ دیدار صادر کننده حکم بازداشت نتانیاهو با آیت الله سیستانی

عکس/ مهر‌های جعلی در پرونده چای دبش

عکس/همسر علیرام نورایی در اینستاگرام گرد و خاک به پا کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/محمدعلی فردین در پشت صحنه «سلطان قلب‌ها»

عکس عجیب میثم مطیعی در کنار ویرانه‌های بیروت

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم

فیلم/ روایت جالب فرزند آیت‌الله جوادی آملی از شیوه تربیتی پدر

فیلم/ سکانسی شوکه‌کننده از سریال مسافران در سال ۸۸

فیلم/ بازی متفاوت بیتا سحر خیز در فیلم مهران مدیری

نماینده بابل: موضوع FATF باید حل شود

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۶ آذر ماه ۱۴۰۳

کشف گنجینۀ شگفت‌انگیز ساسانی در دشت‌های اسکاتلند+ عکس

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

پایتخت جدید ایران کجاست؟

عکس/ حضور دو بازیگر در دیدار امروز با رهبری

فیلم/ تصنیف «من از روز ازل» با صدای همایون شجریان

عکس/ گریم متفاوت سعید آقاخانی و سارا بهرامی در «خاتی»

چه عواملی باعث ایجاد بیکاری می‌شوند؟

ماجرای کارت بلیت نامحدود متروی تهران چیست؟

هشدار درباره ویروس ناشناخته جدید

دستگیری ۱۷ نفر از اتباع افغان عضو شرکت هرمی

فیلم/ واکنش تند نماینده مجلس به خودرو‌های چینی

بهترین راهکار برای جلوگیری از ریزش مو

۶ اشتباه رایج خانم‌ها در هنگام رنگ مو

ردپای زن جوان در قتل عمد پسرخاله‌اش