اقتصاد24- «باقری لاریجانی» در سومین روز از سفر رسمی هیات وزارت بهداشت ایران به پاکستان روز جمعه در شهر اسلام آباد با خانم «ثانیه نیشتر» دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان و رئیس بنیاد حمایت از زنان بی نظیر بوتو دیدار کرد.
در این نشست مسئولان ارشد بنیاد حمایتی بی نظیر بوتو پاکستان و اعضای هیات وزارت بهداشت ایران از جمله روسای چند دانشگاه کشورمان حضور داشتند.
لاریجانی ضمن تاکید بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تبادل تجارب با پاکستان در زمینه ریشه کنی فقر و حمایت بیمه ای از مردم، گفت: ما قادر به تحکیم همکاری های مشترک در راستای رفاه حال مردم دو کشور دوست و همسایه هستیم.
وی اظهار داشت: بهداشت و فقر عمده ترین مشکلات پیش روز کشورهای جهان است اما نظام بهداشت، ارائه خدمات درمانی و حمایت بیمه ای در ایران بسیار متفاوت و موثر در مقایسه با سایر کشورها است.
معاون وزارت بهداشت افزود: ایران آماده اشتراک گذاری تجربیات خود به پاکستان در حوزه بهداشت، تدوین برنامه تبادل دانشجو و همچنین اساتید حوزه علوم پزشکی و درمانی میان دو کشور است.
وی افزود: امروز ایران ۹۷ درصد داروهای مورد استفاده مردم را در داخل تولید می کند و ما آماده ایم در این حوزه نیز با دوستان پاکستانی مناسبات خود را توسعه دهیم.
باقر لاریجانی با اشاره به اقدامات موثر ایران در ریشه کنی فقر و توجه ویژه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی به این مسئله، گفت: در ایران ۹۵ درصد هزینه افراد مستمند در بیمارستان ها از سوی دولت پرداخت می شود و ما می توانیم برنامه های خود برای ساماندهی قشر نیازمند را با پاکستان به اشتراک بگذاریم.
وی تاکید کرد: ایران و پاکستان باید برای بالا بردن میزان توانمندی ها در حوزه بهداشت و درمان همکاری های مشترک را توسعه داده و از تجارت یکدیگر بیاموزند.
دستیار ویژه عمران خان: ایران نظام سلامت محکمی دارد
دستیار ویژه عمران خان نخست وزیر پاکستان در امور رفاه اجتماعی و مبارزه با فقر در این دیدار روابط کشورش با ایران را عالی توصیف کرد و گفت: ایران و پاکستان دوستان آزموده شده یکدیگر در لحظات سخت هستند.
خانم «ثانیه نیشتر» افزود: امکانات درمانی و نظام بهداشت ایران علی رغم اینکه با تحریم های سخت مواجه است، در سطح بسیار عالی و مدرن قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه پاکستان باید از نظام محکم بهداشت و سلامت ایران بیاموزد، از برنامه های بنیاد حمایتی بی نظیر بوتو و نهاد مبارزه با فقر در پاکستان سخن گفت.
دستیار ویژه عمران خان گفت: دولت فعلی پاکستان برای حمایت از افراد نیازمند برنامه ای موسوم به «احساس» را آغاز کرده است که تحت آن قشر مستمند کشور در حوزه های مختلف به ویژه بهداشت و درمان پشتیبانی خواهند شد.
وی افزود: با توجه به سابقه درخشان و طولانی ایران در ریشه کنی فقر و سرمایه گذاری در بخش آموزش عالی، پاکستان خواهان استفاده از تجارب این کشور، برای پیشبرد برنامه های حمایتی خود از نیازمندان است.
خانم دکتر ثانیه با اشاره به اینکه وی به زبان فارسی آشنایی دارد و حدود ۱۸ سال پیش نیز به شهر اصفهان ایران سفر کرده است، افزود: پاکستان همواره از تجارت ایران در بخش های مختلف استفاده کرده و هیات مختلف پاکستانی همیشه با همین هدف به ایران سفر کرده اند.
ایران آماده همکاری با پاکستان
معاون آموزشی وزارت بهداشت در پایان این جلسه طی گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: موسسه حمایت از بانوان در پاکستان مجموعه ای است که هدف آن توانمندی زنان به ویژه مبارزه با فقر است، ایران نیز در این خصوص تجارب زیادی از جمله فعالیت کمیته امداد امام خمینی (ره) و همچنین بیمه های حمایتی دارد.
وی افزود: به نظر می رسد تجربه های ایران در خصوص برنامه کمیته امداد، حمایت بیمه ای، برنامه های ما در مدارس، سازمان بهداشت و تجربه هایی که پاکستان در حوزه بهداشت و مقابله با فقر کسب کرده است را می توان تبادل کرد تا بتوانیم همکاری های موثری میان دو کشور را آغاز کنیم.
لاریجانی افزود: امیدواریم در آینده نه فقط در حوزه سلامت ، آموزش و ارائه خدمات گسترش همکاری داشته باشیم بلکه با استفاده از تجارب دو کشور برای حمایت از فقرا که مورد توجه دو طرف قرار دارد، بتوانیم میزان رفاه و بهبود زندگی ملت های مسلمان دو کشور را تقویت کنیم.
باقر لاریجانی و اعضای هیات همراه روز گذشته در شهر اسلام آباد با «ظفر میرزا» دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در امور بهداشت و سلامت دیدار و سپس از دو بیمارستان «پیمز و شفا» در پایتخت این کشور بازدید کردند.
هیات وزارت بهداشت ایران پیش از اسلام آباد طی سفر به «کراچی» در جنوب پاکستان با روسای دانشگاه های برتر پزشکی و دانشکده های داروسازی نیز دیدار و گفت وگو کرد.