تاریخ انتشار: ۱۷:۲۰ - ۲۴ دی ۱۳۹۷

آیت‌الله مکارم: وابستگی به دولت‌ها مشکلات زیادی برای حوزه‌ها ایجاد می‌کند

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به لزوم حفظ استقلال حوزه‌های علمیه برادران و خواهران، اظهار کرد: وابستگی به دولت‌ها مشکلات زیادی برای حوزه‌ها ایجاد می‌کند. باید سعی شود تا حوزه‌ها روی پای خودشان بایستند و خودکفا شوند. البته این کار یک شبه انجام نمی‌شود و احتیاج به برنامه‌ریزی و زمان دارد که ان شاء الله مسئولین محترم حوزه به فکر آن خواهند بود.
1
اقتصاد۲۴ –در دیدار مدیر و مسؤولان حوزه‌های علمیه خواهران، با قدردانی از فعالیت حوزه‌های علمیه خواهران، عنوان کرد: امروز حوزه‌های علمیه خواهران به یک درخت تنومند تبدیل شده که ثمرات و دستاوردهای ارزشمندی دارد.

وی توسعه کمی و کیفی حوزه‌های علمیه برادران و خواهران را به برکت انقلاب اسلامی دانست و اضافه کرد: ما قبل از انقلاب اصلاً در خواب نمی‌دیدیم چنین برنامه‌هایی با این گستردگی و وسعت در حوزه‌های خواهران پیدا شود؛ در حوزه برادران در زمان مرحوم آیت‌الله بروجردی ۴۰۰۰ نفر در قم طلبه برادر داشتیم و طلبه خواهر هیچ؛ اما الان نگاه می کنیم می‌بینیم بسیار پیش رفته‌ایم و گزارشی که ارائه شد نشان می‌دهد چه حجم از فعالیت در حوزه‌های علمیه خواهران انجام شده و یا در حال انجام است.

وی در ادامه به بیان چند تذکر پرداخت و با اشاره به لزوم حفظ استقلال حوزه‌های علمیه برادران و خواهران، اظهار کرد: وابستگی به دولت‌ها مشکلات زیادی برای حوزه‌ها ایجاد می‌کند، باید سعی شود تا حوزه‌ها روی پای خودشان بایستند و خودکفا شوند. البته این کار یک شبه انجام نمی شود و احتیاج به برنامه‌ریزی و زمان دارد که ان شاء الله مسئولین محترم حوزه به فکر آن خواهند بود.

آیت‌الله مکارم شیرازی ترکیب اعضای شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران را ترکیبی ارزشمند دانست و با تاکید بر لزوم بهره‌گیری از تجارب ارزشمند یکدیگر، گفت: این ترکیب شورای شما نشان می‌دهد که ان شاءالله وحدتی در هدف است و باید این مهم پررنگ باشد، به گونه‌ای نباشد که برنامه ریزی حوزه های عملیه برادران و خواهران به صورت جزیره های جدای از هم در بیاید.

وی با تاکید بر لزوم بهره گیری از ظرفیت‌های حوزه های علمیه برادران و خواهران، اظهار کرد: مشکلی که در حوزه‌های علمیه چه برادران و چه خواهران وجود دارد این است که با وجود تمام پیشرفت‌ها و دستاوردها متاسفانه از این سرمایه ارزشمند استفاده کامل نمی‌شود.

وی تاکید کردند: باید در این خصوص مطالعه و برنامه‌ریزی جدی و لازم صورت گیرد تا بتوان از این ظرفیت‌ها و استعدادها به خوبی بهره گرفت؛ عینا همین مشکل و گرفتاری در دولت ما هم وجود دارد و با وجود هزینه‌های زیادی که برای تاسیس دانشگاه‌ها و تربیت دانشجویان می شود متاسفانه برنامه‌ای برای استفاده از فارغ التحصیلان وجود ندارد و این یک آسیب جدی است.

نکته دیگری که آیت الله العظمی مکارم شیرازی بر آن تاکید داشت، لزوم اطلاع رسانی دقیق فعالیت‌های حوزه‌های علمیه برادران و خواهران بود؛ وی در این خصوص گفت: در این خصوص باید از ابزارهای مختلف بهره گرفت؛ باید عملکرد و آمارها و فعالیت‌های حوزه‌های علمیه خواهران را در رسانه‌ها تبیین کنید تا نگویند در حوزه‌ها کاری صورت نمی گیرد.

وی با بیان این که در حوزه های علمیه در عرصه های مختلف کار شده اما به دلیل این که خبررسانی درستی صورت نمی‌گیرد واقعا حق حوزه‌ها ضایع می‌شود، خاطرنشان کرد: در تقویم کشور برای هر قشر و صنفی روزی اختصاصی وجود دارد، اما حوزه‌ها این گونه نیستند؛ باید در این خصوص مطالعه لازم انجام شود تا مسؤولان حوزوی بتوانند در فرصت‌های مختلف فعالیت‌ها و دستاوردهای حوزه را اطلاع رسانی و تبیین کنند.

وی توجه به جنبه‌های اخلاقی را مورد تاکید قرار دادند و اظهار کرد: ما در همه سطوح مربوط به روحانیت، علم و اخلاق را کنار هم قرار می‌دهیم ۵۰ درصد علم است و ۵۰ درصد اخلاق.

وی با اشاره به وجود شبکه های فاسد و مفسد و گسترش فسادهای اخلاقی از طریق فضاهای مجازی، تصریح کرد: در این خصوص باید برای واکسینه کردن طلاب در برابر این هجمه‌ها نیز فکری بشود.

آیت‌الله مکارم شیرازی شناسایی و حمایت نخبگان حوزوی خواهر و برادر را یک اصل مهم دانست و افزود: در میان جمعیت چند ده هزار نفر نخبگانی وجود دارند که باید برای شناسایی، حمایت و تربیت آنها متناسب با ذوق، استعداد و تخصص آنها برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد.

وی یادآور شد: نکته دیگر که بارها تاکید کرده ایم، این است که در این زمان باید کاری کنیم که همه طلاب خواهر و برادر با دو سلاح بیان و قلم مسلح باشند.

وی اضافه کرد: در زمینه نویسندگی و سخنرانی باید دوره‌ها و جلساتی گذاشته و آموزش‌های لازم به طلاب خواهر و برادر ارائه شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ تینیجری فاطمه معتمد‌آریا ۴۴ سال پیش با شلوار پیش بندی و کلاه خاص

عکس/ قابی احساسی از ابی و دخترش ۵۳ سال پیش در یک رستوران

عکس/ دل سهراب بختیاری زاده با استقلال است

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ خنده‌های از ته دل بهاره رهنما و دخترش پریا در پشت دیوار

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ چهره شوکه کننده نوید محمدزاده با تیپ اجق وجق در دیدار با بهمن مفید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

عکس/ ژست عاشقانه حمیرا و پرویز یاحقی ۵۳ سال پیش با استایل اروپایی

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کشف و انهدام انبار بزرگ سوخت قاچاق در بندرخمیر

نباید با استیضاح وزیر اقتصاد، سیاسی برخورد کرد/ اثرات منفی پول‌های زیاد و بی‌برنامه‌ در دولت گذشته امروز مشخص شده است

بهترین رژیم غذایی برای بهبود سرطان پروستات

روش‌های خانگی بجای بوتاکس؟

دمای تهران زیر صفر شد

خیال استقلال از رونالدو و مانه راحت شد

ترامپ: در صورت صلح، روسیه به اوکراین حمله نخواهد کرد

تعطیلی بخش‌های بستری بیمارستان‌ها در نوروز تعیین و تکلیف شد

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش تصادفات

واکنش حماس به عملیات جنوب حیفا

یاغی پرسپولیس: بردن دربی لذت بخش است

بحث پزشکیان با امام جمعه اسلامشهر

صحبت‌های جالب رضاییان پس از دربی؛ قول رامین به هواداران استقلال

عکس/ پوستر AFC پس از دربی؛ Tehran is RED

کارشناس داوری دربی ۱۰۵؛ پنالتی استقلال سوخت؟

فیلم/لحظاتی از شادی و غم بعد از سوت پایان دربی ۱٠۵

فیلم/بوژوویچ: استقلال در دربی سزاوار باخت نبود

فیلم/هوادار ناراحت استقلال روی سکوی‌های ورزشگاه بعد از سوت پایان بازی

عالیشاه: یک فینال را بردیم، ۹ تا باقی مانده است

عکس/خوشحالی عابدزاده از برد پرسپولیس در دربی

علی علیپور به رکورد هاشمی‌نسب رسید

فیلم/گل دوم پرسپولیس به استقلال توسط علی علیپور

کارتال دربی تهران را هم برد؛ پرسپولیس دبل کرد و به کورس برگشت!

اوجالان رئیس پ‌ک‌ک: این گروه باید خود را منحل کند

حسینی باید اخراج می‌شد!

کری‌خوانی اسکوچیچ پس از تساوی

اعتراض سریع استقلال به پنالتی دربی: آفساید به نظر می‌رسید!

فیلم/ گل اول پرسپولیس

عالیشاه پنالتی‌زن پرسپولیس را عوض کرد

برد یک نیمه‌ای پرسپولیس در دربی؛ استقلال باز هم پنالتی داد

تصویر جالب از پرتماشاگرترین دربی پایتخت

پزشکیان: از قطعی برق و گاز عذرخواهی می‌کنم

فیروز کریمی: پیشنهاد استقلال را رد کردم

عکس/ رامین رضاییان به سمت نیمکت پرسپولیس رفت

نوشته جالب هوادار پرسپولیس برای سروش رفیعی

پوتین: اولین ارتباطات ما با دولت آمریکا، امید‌هایی را منعکس می‌کند

واکنش کفاشیان به ائتلاف با عابدینی علیه تاج

مرگ مشکوک بازیگر معروف و همسرش

رشد چشمگیر مجتمع تبریز بیمه معلم در رشته‌های اموال، اشخاص و عمر

واحد پول چه کشورهایی پوند است؟

سرمایه‌گذاری مولد؛ سود فردی، رشد جمعی

ماجرای مرگ تلخ ۱۹ ورزشکار ایرانی به خاطر گازگرفتگی

آیا تغذیه سالم در بارداری بر هوش نوزاد اثر دارد؟

جاذبه‌های گردشگری پارک طالقانی تهران

قیمت گوشت امروز چهارشنبه ۸ اسفند اعلام شد

آشنایی با خواص شگفت‌انگیز کنجد برای سلامتی

ساعت کاری اصناف در ماه رمضان و شب عید کاهش نمی‌یابد

عمر مفید باتری ماشین؛ از کجا بفهمیم وقت تعویض باتری رسیده است؟

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می‌شود؟

اینفوگرافی/ قدرتمندترین پاسپورت‌ها در سال ۲۰۲۵