تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۸
وزیر اقتصاد اعلام کرد:

دولت از سیستم بانکی استقراض نمی‌کند

وزیر اقتصاد اعلام کرد: دولت تا امروز حتی یک ریال از سیستم بانکی برای تامین‌مالی بودجه عمومی استقراض نکرده است.
دولت از سیستم بانکی استقراض نمی‌کند
 
اقتصاد24 - فرهاد دژپسند در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار داشت:تا به امروز برای پرداخت وجوه اوراق حتی یک ساعت هم تاخیر نداشته ایم و به هنگام تامین‌مالی اوراق صورت گرفته است.

دژپسند گفت: در ابتدای انقلاب سهم نفت در بودجه بشدت بالا بود، اما با تحمیل جنگ به کشور فرصت طلایی تحقق هدف نظام دچار خدشه شد، چون جنگ طولانی و گسترده بود و در شرایطی که نظام استقرار کامل پیدا نکرده بود، برنامه‌های رهایی بودجه عمومی از نفت اجرایی نشد.

وی افزود: پس از تکانه سنگین سال ۶۴ که بیش از ۵۰ درصد بودجه از طریق استقراض از نظام بانکی صورت گرفت. اما بعد از جنگ در سال ۷۵ مقام‌معظم رهبری اقتصاد بدون نفت ابلاغ شد، اما بعد‌ها مسیر آن طی شد تا این که در چند سال اخیر با شدت بیشتری ادامه یافت.

دژپسند تصریح کرد: اگر بخواهیم نفت از بودجه خارج شود باید درآمد‌های جایگزین داشته باشیم که درآمد‌های مالیاتی بخصوص مالیات‌های مستقیم اهمیت ویژه پیدا می‌کند.

وزیر اقتصاد افزود: امروز درآمد‌های مالیاتی توانست بخش بزرگی از درامد‌های نفتی را برای دولت محقق کند که در شرایط فعلی یک دستاورد بزرگی را شکل داده و دولت تا امروز حتی یک ریال از سیستم بانکی برای تامین‌مالی بودجه عمومی استقراض نکرده است.

وی اعلام کرد: البته سایه سنگین نفت در اقتصاد هم وجود دارد. افزایش صادرات غیرنفتی به یک هدف تبدیل شد. در ۱۰ ماهه اول سال ۹۸ نسبت به سال گذشته صادرات غیرنفتی حدود ۳ درصد از نظر ارزش کاهش و وزنی ۲۰ درصد افزایش داشته است.

وزیر اقتصاد گفت: اصلاح ارزش پایه صادراتی عامل کاهش ۳ درصدی ارزش صادرات غیر نفتی بوده و ما بخاطر کمک به صادرکنندگان ارزش پایه را کاهش دادیم. به عبارتی دیگر عملیات را یکسان کنیم ما ۷ درصد رشد مثبت ارزشی باید محاسبه کنیم، اما همان ۳ درصد کاهش با روش‌های جدید را لحاظ می‌کنیم.

دژپسند تصریح کرد: راه دیگر سرمایه گذاری خارجی است که باید از شیوه‌های متنوع آن‌ها را به اقتصاد ایران تزریق کنیم.

وزیر اقتصاد افزود: اخرین آمار سرمایه گذاری خارجی ثبت شده نشان می‌دهد ۵۰ درصد (۴.۵ میلیارد دلار) سرمایه گذاری خارجی نسبت به سال گذشته در ایران رشد داشته است.

وی اعلام کرد: بانک‌ها ۷۰۰ هزار میلیارد تومان پارسال تسهیلات ارائه کرده اند و در ۸ ماه اول سال جاری نیز تمرکز برای سرمایه در گردش بوده است بانک‌ها درک کرده اند که اگر سرمایه در گردش افزایش پیدا کند می‌تواند ثمرات بهینه‌ای داشته باشد.

وزیر اقتصاد گفت: برنامه واگذاری دارایی بانک‌ها و مولد سازی را در دستور کار قرار داده ایم و یکی از محور‌ها تامین‌منابع بانک‌ها هستند و بحث اصلاح ساختار بانک‌ها را هم داریم و برای ۱۳ بانک به اجرا در امده است. در کنار آن رفع ناترازی ها، کاهش بدهی دولت و حاکمیت شرکتی را هم دنبال می‌کنیم.

دژپسند تصریح کرد: دیر یا زود باید از بانک پایه بودن اقتصاد خارج شویم و سهم بازار سرمایه را افزایش دهیم.

وزیر اقتصاد افزود: گردش نقدینگی در بورس باعث شده تا نقدینگی به صورت مناسب در اقتصاد به گردش بیفتد و افزایش عمق بازار سرمایه به جذب منابع کمک کرده است.

وی اعلام کرد: ضمن عدم مداخله در بورس، بازار بورس به خوبی مدیریت شد که بهترین نمونه آن بعد از شهادت سردار سلیمانی بود که ریزش بورس با تلاش مستمر مدیران بورس کنترل شد.

وزیر اقتصاد گفت: شرکت‌های زیادی در مسیر پذیرش در بورس هستند و هیات پذیرش در هفته ۲ جلسه می‌گذارد تا ورود شرکت‌ها تسهیل شود. البته ورود شرکت‌ها به بورس ملاحظاتی دارد که باید رعایت شود.

دژپسند تصریح کرد: خصوصی سازی باید شفاف و بدون دغدغه صورت بگیرد و بازار سرمایه بهترین فضا را برای واگذاری‌ها مهیا کرده است. ما در بورس دنبال این هستیم که نقش تحرک بخش خصوصی را ایفا کند.

وزیر اقتصاد افزود: روش‌هایی تهیه کردیم که با تصویب لایحه بودجه مقیاس مردمی کردن واگذاری‌ها برای مردم عمیق‌تر شود تا تامین مالی دولت صحیح و هدفمند شود.

دژپسند گفت: مولد سازی دارایی‌های دولت فراتر از فروش و واگذاری‌ها است و آیین نامه‌های تکمیلی در حال تصویب است. همه دارایی‌های دولت نمی‌تواند وارد پروسه مولدسازی شود.
وی در ادامه گفت: اقتصاد فقط مشکل تامین مالی نیست و انضباط مالی هم باید لحاظ شود. فضای کسب و کار و بهبود آن می‌تواند گام تعیین کننده تحرک اقتصادی داشته باشد.

دژپسند گفت: فساد زدایی هم بسیار قابل اهمیت است. احساس فساد با ادراک فساد فرق دارد و در دستور کار است و بشدت در حال مهار آن هستیم و سامانه‌ای در دست طراحی است.

وی تصریح کرد: راه حل فساد فقط بگیر و ببند نیست. محیط باید شیشه‌ای شود و اقتصاد دیجیتال و هوشمند به شیشه‌ای شدن کمک می‌کنند.

دژپسند گفت: بانک ها، بورس، گمرک، سازمان مالیاتی و ... بشدت به دنبال اقتصاد دیجیتال هستند تا به شفاف شدن بیشتر منجر شود.

وزیر اقتصاد اعلام کرد: بر اساس برنامه‌های تعیین شده در پایان سال ۹۹ بورس هوشمند ایران در منطقه منا به یک الگو تبدیل می‌شود.

دژپسند درباره وضعیت آمار نرخ بیکاری نیز گفت: آمار‌ها نشان‌می دهد نرخ بیکاری در کشور متعادل شده و در برخی از استان‌ها حتی کاهش زیادی داشته است به طوری که در خراسان رضوی نرخ بیکاری به حدود ۶ درصد رسیده و نرخ بیکاری روستایی به نرخ بسیار پایینی رسیده که این یک پیام معنادار را نشان می‌دهد.
 
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

صحنه‌های تکان دهنده از سومین روز انفجار بندر شهید رجایی

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ استوری خاص الناز شاکردوست برای همدردی با مردم بندرعباس

عکس/ چهره دیده نشده از فوزیه و آخرین پادشاه مصر ۶۰ سال پیش در مراسم تشییع ملک فاروق

عکس/ مراسم عروسی امپراتور و ملکۀ ژاپن ۳۲ سال پیش با لباس‌های متفاوت و تاج سلطنتی

عکس/ پوشش عجیب پادشاه مصر و اردن و رئیس جمهور سوریه و لبنان ۸۳ سال پیش در حال قدم زدن با کلاه های سنتی

عکس/ هاشمی رفسنجانی ۴۴ سال پیش در سفینه فضایی

عکس/ ملاقات صمیمی و دوستانه الهام علی اف و پزشکیان کنار دریا

عکس/ واکنش تند مونا مهرجویی به انتشار تصاویر جانباختگان بندرعباس

عکس/ آسمان مشهد در وسط روز سیاه شد

عکس کمیاب از دکتر شریعتی ۷۴ سال پیش در کنار علمای مشهد با لباس رسمی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کیهان: ترامپ در نقش پلیس خوب و نتانیاهو در نقش پلیس بد!

طوفان کار دست تهرانی‌ها داد

عکس/ لحظه بالا بردن دست آرنولد به عنوان برنده مسترالمپیا ۵۱ سال پیش در اوج جوانی

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

فواید شگفت‌انگیز عسل برای سلامتی

نوشیدنی برای رفع خواب‌آلودگی

عکس/ چهره متفاوت مسعود پزشکیان و همسر مرحومش ۴۴ سال پیش در کنار آبشار

کدام مواد غذایی از سلول های مغز کودکان محافظت می‌کنند؟

عکس/ چهره بامزه بروسلی ۶۰ سال پیش در کنار مادر، برادران و خواهران اش

غذایی که برای از بین بردن چروک صورت باید بخورید

عکس/ ژست خودمانی ناصرالدین شاه در حرمسرا در کنار شمس‌الدوله و عالیه‌خانم با لباس درباری

فیلم/ فرح؛ زنی که تابوهای عربستان را شکست

عکس/ قابی ماندگار از هاشمی رفسنجانی در کنار پسرش مهدی ۲۹ سال پیش در سفر حج

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴/ احتمال کاهش قیمت طلا در روز‌های آینده

انفجار بندر شهید رجایی باعث سکته تجارت ایران شده است/ بازگشت به حالت عادی حداقل ۲ ماه زمان نیاز دارد

پیش بینی قیمت دلار امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴/ فشار دلار افتاد

عکس دیده نشده از مراسم بر تخت نشستن و تاجگذاری رضاخان ۹۹ سال پیش با تاج و لباس خاص

عکس/ چهره خاص رونی کلمن ۴۵ سال پیش در دوران نوجوانی بروی ماشین لوکس

فیلم/ رسولی: محموله‌های تخلیه شده در محل حادثه، مربوط به بخش خصوصی بوده است

افشاگری استقلال در مورد سرمربی فصل بعد

فیلم/ پیام ضرغامی به حمید فرخ‌نژاد روی آنتن صداوسیما

عکس/ فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

رسول قربان‌نژاد مدیرعامل جدید شرکت مهندسی و ساختمانی صبا نفت کیست؟

چرا شهرام دبیری عزل شد؟

نتایج اولیه علل حادثه بندرعباس اعلام شد

برگزاری دور بعدی گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در رم

زمان پایان جنگ غزه اعلام شد

وزیر اطلاعات: توافق در صورت تامین منافع ما در دسترس است

پیشنهاد ایران برای ملاقات با تروئیکای اروپایی

حسن روحانی پیام صادر کرد

عکس/ پاسخ کنایه آمیز خداداد عزیزی به منتقدان

فیلم/ تصویر تازه و شوکه‌کننده از لحظه انفجار بندر شهید رجایی

افزایش شمار جان‌باختگان انفجار بندرعباس

مدارس این شهرها فردا (نهم اردیبهشت) تعطیل شد

چرا تمرین استقلال کنسل شد؟

فیلم/ قران دست‌خط امام رضا؛ برای نخستین بار در تهران

مصاحبه جالب پری صابری با آلفرد هیچکاک

فیلم/ هشدار نارنجی طوفان در پایتخت

فیلم/ طبع شعر پزشکیان در دیدار با علی‌اف

۶ و ۸ حرفه‌ای پرسپولیس و استقلال