تاریخ انتشار: ۲۳:۱۷ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۸

۸ غذایی که به کلیه‌های شما آسیب می‌رسانند

کلیه‌های ما عملکرد مهمی دارند، زیرا بدن را سم زدایی می‌کنند. طبق آمار موسسه ملی بهداشت، کلیه‌ها روزانه ۲۰۰ کوارتز خون را فیلتر می‌کند و حدود ۲ کوارتز زباله تولید می‌کند. در این فرآیند، مواد مغذی مهمی که برای حفظ عملکرد فرآیند‌های بدن نیاز داریم، به داخل خون باز می‌گردند. کلیه‌ها بطور شبانه روزی برای حفظ سلامت ما کار می‌کنند و حتی در فشار خون نیز نقش دارند.
۸ غذایی که به کلیه‌های شما آسیب می‌رسانند
اقتصاد ۲۴- کیفیت رژیم‌های غذایی ما بسیار تأثیر می‌گذارد که کلیه‌ها اهداف خود را به خوبی انجام دهند. بعضی از غذا‌ها فشار زیادی به این ارگان‌های لوبیا شکل وارد می‌کنند و برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کلیوی باید در حد اعتدال خورده شوند. خوشبختانه، هیچگاه دیر نیست که سلامت کلیه‌های خود را بهبود ببخشید، حتی اگر قبلاً اختلال کلیوی داشته باشید. (البته در این مرحله، پزشک شما باید درگیر شود.)

در اینجا ۸ خوراکی وجود دارد که فشار بسیار زیادی به کلیه‌های شما وارد می‌کند. برخی از آن‌ها ارزش باید در حد اعتدال خورده شوند، در حالی که برخی دیگر باید به طور کامل اجتناب شوند. با ما همراه شوید تا دقیقاً بدانید که چگونه یک رژیم غذایی دوستانه کلیه را متعادل کنید.

۱. گوشت قرمز

مقدار گوشت قرمز مقدار پروتئین آن است. بدن ما برای رشد و ساخت ماهیچه‌ها به پروتئین احتیاج دارد، اما متابولیزه شدن کلیه‌ها بسیار دشوار است. گوشت قرمز همچنین از نظر چربی اشباع کاملاً زیاد است. کلیه‌های ما برای کار صحیح به مقداری چربی احتیاج دارند، اما بیش از حد می‌تواند باعث تشکیل سلول‌هایی به نام ماکروفاژ‌ها در بافت کلیه شود. در نهایت به کلیه‌ها آسیب می‌رساند و منجر به ایجاد مانده اسیدی در بدن می‌شود.

گوشت قرمز به ویژه گوشت اعضای داخلی بدن حیوانات حاوی مقدار زیادی چیزی به نام پورین است که باعث تحریک تولید اسید اوریک می‌شود. کلیه‌ها به طور معمول اسید اوریک را پردازش می‌کنند، اما هنگامی که بیش از حد پورین وارد بدن می‌کنید، سنگ‌های دردناک تمایل به توسعه پیدا می‌کنند.

۲. الکل

الکل اساساً سمی است که کلیه‌های شما باید آن را فیلتر کنند. نوشیدن بیش از حد نوعی فشار واقعی برای کلیه‌ها به همراه دارد. مصرف بیش از حد الکل در واقع عملکرد کلیه‌های شما را تغییر می‌دهد، درست مثل اینکه عملکرد مغز شما را تغییر می‌دهد و باعث می‌شود آن‌ها نتوانند به طور موثر خون شما را فیلتر کنند.

الکل همچنین کاملاً رقیق کننده است و آب برای عملکرد کلیه‌ها و همچنین تک تک سلول‌های بدن ما بسیار مهم است.

۳. نمک

سدیم در واقع یک ماده مهم است که به بدن ما کمک می‌کند تعادل مناسب مایعات را حفظ کند. سدیم در رابطه با پتاسیم خون ما را به اندازه کافی هیدراته می‌کند تا کلیه‌ها به طور مؤثر فیلتر شوند. با این حال، هنگامی که شما بیش از حد نمک در رژیم غذایی خود دارید، کلیه‌ها برای رقیق کردن مجبور به نگه داشتن آب بیشتری هستند. در نهایت فشار خون افزایش می‌یابد و حتی می‌تواند به ساختار‌های میکروسکوپی موجود در کلیه‌های شما که عمل فیلتر واقعی را انجام می‌دهند آسیب برساند - به آن‌ها نفرون گفته می‌شود.

برای محدود کردن مصرف سدیم، تا حد ممکن غذا‌های تازه تهیه شده را بخورید تا بتوانید مقدار نمکی که وارد می‌شود را کنترل کنید. در همین زمان، اطمینان حاصل کنید که برای بهبود سدیم مقدار زیادی غذای سرشار از پتاسیم دریافت می‌کنید. تعادل پتاسیم که برای هیدراتاسیون بسیار مهم است.

۴- کافئین

بسیاری از ما به یک کافئین روزانه نیاز داریم تا واقعاً در صبح سرحال شویم، به علاوه یک یا دو دوز در عصر که باید تا دیر وقت کار کنیم. اما از آنجا که کافئین یک محرک است، جریان خون را تسریع می‌کند و می‌تواند فشار خون را افزایش دهد. همچنین یک ادرار آور خفیف است، به این معنی که بر توانایی کلیه در جذب آب تأثیر می‌گذارد و می‌تواند منجر به کم آبی بدن شود.

در مقادیر اندک، کافئین استرس زیادی روی کلیه‌های شما ایجاد نمی‌کند. با این حال، مصرف بیش از حد ممکن است بیماری کلیه را بدتر کند و به دلیل کمبود آب باعث ایجاد سنگ کلیه شود. تا زمانی که روزانه ۲ یا ۳ نوشیدنی کافئین بنوشید و مقدار زیادی آب بنوشید، دیگر نیازی به نگرانی نیست.

۵- نوشابه و نوشیدنی‌های انرژی زا

آن‌ها طعم خوبی دارند و انفجاری از انرژی قند را تحویل می‌دهند، اما این نوشیدنی‌ها بسیار مشکل ساز هستند. هیچ ارزش سلامتی برای نوشابه و نوشیدنی‌های انرژی زا به وجود نمی‌آید، بنابراین حذف آن‌ها از رژیم غذایی خود به طور کامل یکی از بهترین کار‌هایی است که می‌توانید برای رفع سریع فشار بر روی کلیه‌ها و بهبود سلامت کلی شما انجام دهید.

این نوشیدنی‌ها به سادگی با کافئین و شکر یا شیرین کننده مصنوعی و همچنین برخی از رنگ‌ها و مواد شیمیایی خطرناک بارگذاری می‌شوند. کافئین نه تنها یک مدر است، بلکه میزان دیوانه قندی که فقط با یک نوشابه یا نوشیدنی انرژی زا مصرف می‌کنید برای هر روز خیلی زیاد است. کلیه‌ها مجبور می‌شوند مقدار زیادی از آن را در ادرار دفع کنند و با گذشت زمان، سطح بالای قند خون به بافت کلیه آسیب می‌رساند و بر توانایی آن‌ها برای تصفیه خون تأثیر می‌گذارد.

۶. شیرین کننده‌های مصنوعی

شیرین کننده‌های مصنوعی، مانند آن‌هایی که در نوشابه‌های رژیمی یافت می‌شوند، به این معنی بودند که وابستگی ما به قند ناسالم را کاهش دهند، اما به این روش کار نکرده اند. مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از محصولاتی با شیرین کننده مصنوعی در واقع مصرف کلی قند ما را کاهش نمی‌دهد. این می‌تواند عاملی از نوعی توجیه روانشناختی باشد که ما تمایل به ایجاد آن داریم.

۷. محصولات لبنی

محصولات لبنی سرشار از کلسیم و سایر مواد مغذی و همچنین پروتئین هستند. آن‌ها می‌توانند یک ماده غذایی سالم علاوه بر رژیم غذایی شما باشند، اما نباید بیش از حد مصرف شود. کلسیم بیش از حد می‌تواند منجر به سنگ کلیه شود، زیرا کلیه‌های شما برای ریختن مقدار اضافی در ادرار تلاش می‌کنند.

کلیه‌ها قادر به پردازش بیش از حد ضایعات پروتئین نیستند و به سطح خطرناکی در بدن شما می‌رسند. مطالعات نشان داده اند که محدود کردن لبنیات برای مبتلایان به بیماری کلیوی می‌تواند نیاز به دیالیز را به تأخیر بیندازد، فرآیندی که هنگام عدم توانایی کلیه‌ها، خون را فیلتر می‌کند.

۸- مواد غذایی غیر ارگانیک

احتمالاً جای تعجب ندارد که مصرف سم برای ما مفید نیست. آنچه ممکن است متوجه نباشید این است که شستشوی مواد دفع کننده سموم دفع آفات روی محصولات غیر ارگانیک تقریبا غیرممکن است، زیرا به داخل مواد غذایی نفوذ می‌کند. پس از مصرف، بدن ما قادر به پردازش این مواد شیمیایی نیستند، بنابراین سطح آن‌ها در طول زندگی ما ساخته می‌شود.

ارتباط دقیق بین سموم دفع آفات و کلیه هنوز مشخص نیست، اما محققان فکر می‌کنند که سطح بالای مانده سموم دفع آفات در بدن باعث ایجاد آسیب اکسیداتیوی قابل توجهی به کلیه‌ها می‌شود.
 
منبع: بیتوته
 
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی