اقتصاد۲۴- به نقل از «WHO» (سازمان بهداشت جهانی) آخرین راهکارهای مقابله با این ویروس به شرح زیر توصیه شده است.
ویروس کرونا چیست؟
ویروس کرونا متعلق به خانواده بزرگ ویروس هاست که هم در حیوانات و هم در انسانها بوجود میآید. برخی از افراد مبتلا به این ویروس میتوانند در حد بیماریهای شدیدتری به شکل سندرم حاد تنفسی «سارس» و بیماری «مرس» نیز وارد عمل شوند.
چه چیز در کروناویروس جدید است؟
ویروس کرونا نوعی از ویروس است که تاکنون انسان با آن برخورد نکرده و با روشهای درمانش آشنایی ندارد. این ویروس اکنون با نام علمی ncov-۲۰۱۹ شناخته میشود. شیوع این بیماری از کشور چین بوده و تا دسامبر ۲۰۱۹ که نخستین شواهد آن در چین رویت شد غیرقابل شناخت بود.
آیا این ویروس همان ویروس سارس است؟
خیر از خانواده ویروسهای شدید تنفسی حاد است، اما همان ویروس سارس نیست.
ویروس چقدر خطرناک است؟
مانند سایر بیماریهای تنفسی، عفونت با ویروس ncov-۲۰۱۹ میتواند باعث بروز علائم خفیفی از آبریزش، گلو درد، سرفه و تب شود. این حالتها برای برخی از افراد شدیدتر است و میتواند تبدیل به ذات الریه یا مشکلات تنفسی شود. این بیماری به ندرت کشنده است، اما برای افراد مسن و افرادی که شرایط پزشکی مانند بیماری دیابت یا بیماری قلبی دارند خطرناکتر بوده و میتواند فرد را آسیب پذیرتر کند.
بیشتر بخوانید: پاسخ به مهمترین سوالات درباره کرونا
آیا انسان از یک منبع حیوانی میتواند آلوده شود؟
تحقیقات نشان میدهد که در سال ۲۰۰۲ میلادی گربههای اهلی به انسان در چین ویروس مرس را منتقل کردند و در سال ۲۰۱۲ میلادی در عربستان شترها به انسان چند ویروس را انتقال دادند. این در حالی است که با پیشرفتهای نظارتی در سراسر جهان احتمالا ویروسهای بیشتری شناسایی میشوند که میتوانند از حیوان به انسان منتقل شوند. منابع حیوانی ncov-۲۰۱۹ تاکنون مشخص نشده است و این بدان معنا نیست که شما میتوانید از هر حیوان خانگی ویروس بگیرید. اما ما میدانیم که از یک منبع حیوانی در بازار حیوانات زنده در چین این ویروس به انسان منتقل شده از این رو برای محافظت از خود در بازار حیوانات زنده از تماس مستقیم با حیوانات زنده خودداری کنید. تاکید میشود از مصرف فرآوردههای دامی خام اجتناب کنید. برای جلوگیری از آلودگی غذاهای گوشتی را کامل پخته و شیر را کاملا بجوشانید.
نحوه قرار دادن، استفاده، گرفتن و دور ریختن ماسک
قبل از قرار دادن ماسک، دستها را با دستمال حاوی الکل یا آب و صابون بشویید.
دهان و بینی خود را با ماسک بپوشانید و مطمئن شوید که هیچ شکافی بین صورت و ماسک شما وجود ندارد.
در حین استفاده از لمس ماسک خودداری کنید. در صورت تمایل دستهای خود را با الکل ضد عفونی کنید.
به محض مرطوب شدن ماسک را با ماسک جدید جایگزین کنید و از ماسکهای یکبار مصرف استفاده نکنید.
جلوی ماسک که محل آلودهتری است را لمس نکنید و بلافاصله در سطل زباله رها کنید. دستان خود را با آب و صابون و الکل شست و شو دهید.
چه کسی میتواند این ویروس را بگیرد؟
افرادی که در منطقه آغشته به ویروس حضور دارند و یا در مسافرت هستند ممکن است در معرض خطر عفونت قرار دارند. در حال حاضر کشور چین منطقهای آلوده به این ویروس است. افرادی که از کشورهای دیگر آلوده شده اند اغلب به کشور چین سفر کرده اند یا از نزدیک با چینیها همکاری داشته اند.
کارکنان بیمارستانها و یا کارکنان بهداشتی که از بیماران مراقبت میکنند در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
سازمان بهداشت جهانی بطور مداوم اپیدمی شیوع این بیماری را زیر نظر دارد تا بهتر دریابد این ویروس کجا گردش میکند و چگونه افراد میتوانند خود را در مقابل ویروس محافظت کنند.
بیشتر بخوانید: چطور بفهمیم کرونا گرفتهایم؟
چه کسانی بیشتر به این ویروس مبتلا میشوند؟
در حالی که هنوز باید اطلاعات بیشتری درباره این ویروس بدست آوریم تاکنون روشن شده که افراد مسن و افراد دارای شرایط خاص پزشکی بیشتر در معرض ابتلا هستند.
ویروس چگونه گسترش مییابد؟
ویروس کرونا ویروس جدید تنفسی است که در درجه اول از طریق تماس با افراد آلوده از طریق قطرات تنفسی فرد به طور مثال سرفه، عطسه، قطرات بزاق یا ترشحات بینی پخش خواهد شد. این بسیار مهم است که افراد بهداشت تنفسی خوبی داشته باشند و تمامی موارد را رعایت کنند. هنگام سرفه یا عطسه آرنج خمیده خود را مقابل دهان و بینی قرار دهند البته اگر دستمال همراه نداشته باشند. همچنین دستها مرتب با آب و صابون و الکل ضد عفونی شود.
ویروس چه مدت روی سطوح زنده باقی میماند؟
به دلیل شباهت ظاهری علائم بیماری آنفولانزا با کرونا تشخیص این بیماری نخست میتواند دشوار باشد، زیرا سرفه، آبریزش و تب در هر دو مورد وجود دارد. به همین دلیل لازم است تا تشخیص آزمایشگاهی و تائید نهایی بدست آید، توصیه میشود افرادی که سرفه، تب و مشکلات تنفسی دارند سریع خود را به دکتر معرفی کنند.
آیا میتوان از شخصی که علائمی ندارد بیمار شد؟
دانستن مدت زمانی که بیماران آلوده بتوانند ویروس را به دیگران منتقل کنند برای اقدامات کنترل بیماری بسیار مهم است. طبق گزارشهای اخیر ممکن است افراد مبتلا به کرونا قبل از نشان دادن علائم خود عفونی باشند با این حال بر اساس دادههای موجود افرادی که علائم بیماری را دارند باعث شیوع بیشتر ویروس میشوند.
آیا «WHO» توصیههای خود را در مورد حمایت از سلامت تغییر داده است؟
نه توصیه ما همین است. چگونگی محافظت در مقابل ویروس کرونا به روشهایی که توضیح داده شد تغییر نکرده است.
علاوه بر آن مراقبت بهداشتی در محیط نیز از اهمیت حیاتی برخوردار است.
چگونه خود را در برابر بستههایی که از چین میرسد ایمن کنیم؟
افرادی که بستههایی را از چین دریافت میکنند نگران نباشند، زیرا میدانیم که نوع ویروس به شکلی است که روی اشیاء و یا بستهها زنده نمیماند.
آیا آنتی بیوتیکها در پیشگیری از کرونا موثر هستند؟
نه آنتی بیوتیکها علیه ویروسها کار نمیکنند آنها فقط روی عفونتهای باکتریایی تاثیر دارند و نمیتوان از آنتی بیوتیک به عنوان پیشگیری یا درمان این بیماری استفاده کرد.
آیا داروهای خاصی برای مقابله با بیماری وجود دارد؟
تا به امروز هیچ داروی خاصی برای پیشگیری یا معالجه کرونا توصیه نشده است با این حال مبتلایان باید مراقبتهای لازم را انجام دهند و افراد مبتلا به بیماری نیز مراقبتهای حمایتی بهینه دریافت کنند. برخی درمانهای خاص تحت بررسی قرار گرفته و از طریق کارآزمایی بالینی مورد آزمایش قرار دارد. اگر میخواهید از بیماری کرونا در امان بمانید بهداشت اساسی دست و تنفس و روشهای غذایی را حفظ کرده و از تماس با افراد بیمار خودداری کنید.
توصیه ما به شما:
مصرف ویتامین سی، نوشیدن چای گیاهی، خوددرمانی مانند مصرف آنتی بیوتیک را کنار بگذارید. اگر تب، سرفه و دشواری در تنفس دارید نزد پزشک بروید و زمان آخرین سفر خود را به پزشک اطلاع دهید.
آیا ویروس کرونا از طریق ذرات معلق در هوا پخش میشود؟
هنگامی که افراد عطسه یا سرفه میکنند ممکن است قطرات در هوا اسپری شود این قطرات مدت طولانی در هوا معلق نمیمانند و روی زمین میافتند، اما باید دقت داشته باشید در مسیر سرفه یا عطسه قرار نگیرید. با این وجود سازمان بهداشت جهانی درحال انجام تحقیقات بیشتر در این ارتباط است تا بتوانیم اطلاعات بیشتری بدست آوریم.