تاریخ انتشار: ۰۹:۱۵ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۸

وقت آن نرسیده که سعودی و امارات، طرح صلح هرمز را بپذیرند؟

یک کارشناس مسائل بین الملل معتقد است که یکی از اقدامات عمده دو لابی عربستان و امارات تلاش برای تاثیرگذاری و جهت دهی به ترامپ و دولت وی در راستای مقابله با جمهوری اسلامی ایران است. ریاض و ابوظبی توجه ندارند که ایران همسایه‌ی همیشگی آنهاست و روزی فرا می‌رسد که پنهان سازی خود پشت آمریکا، دردی از آن‌ها دوا نخواهد کرد.
وقت آن نرسیده که سعودی و امارات، طرح صلح هرمز را بپذیرند؟
اقتصاد۲۴- انتخابات آمریکا نزدیک است و کاندید‌های دموکرات یکی پس از دیگری به نفع بایدن کنار رفته اند و سندرز نیز مشخصا شانسی برای پیروزی ندارد چراکه لابی‌های صهیونیست و سعودی، همچنین کارتل‌های داخلی از جمله کارتل‌های تسلیحاتی و سیاستمداران روی خوشی به برنی سندرز نشان نداده اند! این نشان می‌دهد که انتخابات ۲۰۲۰ رقابت میان ترامپ و بایدن صورت خواهد گرفت. در این میان بعد از دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ رسانه‌های خبری آمریکا در چند ماه گذشته خبر از دخالت عربستان و امارات در انتخابات این کشور می‌دهند. این رسانه‌ها در گزارش‌های خود با مستند گفته اند که این دو کشور در پیروزی ترامپ در سال ۲۰۱۶ از طریق لابی‌های خود در قدرت دست داشته اند. با شرایط فعلی منطقه درگیری‌های گسترده در سوریه و وضعیت کشورمان با دو کشور سعودی و امارات، آیا این دو کشور بازهم می‌خواهند که ترامپ پیروز شود؟ با توجه به بحران غرب آسیا ایا وقت ان نرسیده است که کشور‌های عربی خلیج فارس به پیشنهاد صلح هرمز از سوی حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان پاسخ مثبت دهند؟ نقش لابی‌های سعودی و امارات در سیاست داخلی و خارجی آمریکا و تاثیر آن در بحران منطقه را با شاهین وزیری تبار کارشناس روابط بین الملل بررسی کرده ایم او در اینباره به خبرآنلاین می‌گوید: «نقش لابی‌ها و گروه‌های نفوذ در عرصه سیاسی ایالات متحده آمریکا بسیار برجسته است. آنچه بر اهمیت این موضوع می‌افزاید فعالیت لابی‌های عربی به خصوص لابی عربستان سعودی و امارات متحده عربی در آن کشور است. واقعیت این است که لابی‌ها نقش بسیار مهمی در تصمیم سازی داخلی و خارجی آمریکا دارند و مرکز اصلی صنعت لابی گری در آمریکا در خیابان معروف کی-استریت شهر واشنگتن است که دفتر اتحادیه ها، کارگزاری ها، مؤسسات حرفه ای، دولت‌ها و گروه‌های خاص در آن قرار دارند.
 
در سال‌های اخیر کشور‌های عربی نظیر عربستان همراه با کمیته امور روابط عمومی عربستانی‌های آمریکایی موسوم به “ساپراک” و امارات متحده عربی سعی نموده اند تا لابی‌های قدرتمندی را در آمریکا ایجاد نمایند. این لابی‌ها تلاش می‌نمایند تا موضوعات و دستورکار‌های مورد نظر خود را در سیاست خارجی آمریکا حاکم نمایند.»

این کارشناس روابط بین الملل ضمن تاکید بر تاثیر عمیق این لابی‌ها درباره مراکز آن‌ها در ایالات متحده گفت: «لابی عربستان و امارات با بیش از ۲۰۰ دفتر، با کنگره و ۱۸ مرکز پژوهشی و بیشتر رسانه‌های اصلی آمریکا در ارتباط بوده و کانال‌های ارتباطی بزرگی را ایجاد کرده اند. لابی عربستان و امارات در راستای تعیین خطوط رسانه‌ها به شکل موثری با روزنامه‌نگاران و خبرنگاران بیشتر رسانه‌های داخلی آمریکا همکاری دارند. این دو لابی با تزریق پول به اندیشکده‌های آمریکایی، سیاست‌های خود را توسط این اندیشکده‌ها نظریه پردازی می‌کنند.»


وی در پاسخ به این سوال که چندی پیش رسانه‌های خبری آمریکا از دخالت عربستان در انتخابات آمریکایی‌ها خبر داده بودند گفت: «تلاش عربستان و امارات متحده عربی برای اثرگذاری در انتخابات‌های آمریکا نیز یکی دیگر از اهداف و مصادیقی است که لابی‌های این دو کشور در آمریکا آن را دنبال می‌کنند. چندی قبل «اندی خواجه» سرمایه دار لبنانی- آمریکایی افشا نمود که:» سعودی‌ها و اماراتی‌ها به طور غیر قانونی ده‌ها یا حتی صد‌ها میلیون دلار برای کارزار انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۱۶ خرج کرده اند. اندی خواجه اضافه می‌کند که «آن‌ها برای مخفی نگهداشتن این اقدام، از هویت‌های مسروقه و کارت‌های اعتباری مجازی یا کارت‌های هدیه استفاده می‌کردند و این پول‌ها را به عنوان کمک‌های مالی اندک از آمریکایی‌ها منتقل می‌کردند، زیرا طبق قوانین آمریکا کمک‌های مالی زیر ۲۰۰ دلار نیازی به گزارش به کمیسیون انتخاباتی فدرال ندارد.» این شاهدی روشن برای نشان دادن اینکه لابی‌های عربستان و امارات متحده عربی به طور گسترده‌ای از نامزد‌های مورد نظر خود در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حمایت می‌کنند و این حمایت‌ها در ابعاد اقتصادی، تبلیغاتی و سیاسی انجام می‌پذیرد.» طبیعی است که در صورت پیروزی نامزد مورد نظر این لابی ها، سیاست خارجی آمریکا در منطقه غرب آسیا تحت الشعاع نظرات کشور‌های عربستان و امارات قرار خواهد گرفت. در این راستا می‌توان سفر ترامپ به عربستان سعودی به عنوان اولین سفر خارجی وی در مقام رئیس جمهور را شاهدی آشکار بر این موضوع دانست. جهت گیری سیاست خارجی ترامپ در منطقه غرب آسیا نشان می‌دهد که سیاستگذاری در نهاد‌های حاکمیتی آمریکا به ویژه کاخ سفید، مجلس سنا، مجلس نمایندگان و مجالس ایالتی در دوران ریاست جمهوری وی به شدت متاثر از لابی‌ها و به ویژه لابی عربستان و امارات متحده عربی بوده است. یکی از مهم‌ترین اهداف لابی‌های عربستان و امارات را می‌توان تلاش برای اثرگذاری آن‌ها بر سیاست خارجی ترامپ برای مقابله با صدای حق طلبی جمهوری اسلامی ایران دانست. اقدامات عربستان سعودی و امارات در راستای تخریب برجام، تحت الشعاع قراردادن موفقیت و دوام آن در افکار عمومی، کاهش بهره مندی ایران از مزیت‌های این توافق، اصلاح آن و تأثیرگذاری بر آراء و دیدگاه‌های نخبگان کشور‌های مذاکره کننده با ایران، از جمله این موارد است.»

وزیری تبار در نهایت با تاکید بر اینکه عربستان و امارات باید خط مشی سیاست خارجی خود را در مقابل ایران تغییر دهند بیان کرد: «طبق آنچه گفته شد، لابی کردن در ساختار سیاسی ایالات متحده به موضوعی رایج تبدیل شده است. امروزه لابی‌های عربستان و امارات حضور گسترده‌ای در ساختار سیاسی این کشور پیدا کرده اند، موازنه قدرت در منطقه غرب آسیا در برابر محور مقاومت، تلاش در جهت افزایش اقتدار در سطح ملی و بهبود تصویرسازی در حوزه دیپلماسی عمومی، از جمله مهم‌ترین اهداف لابی‌های این دو کشور با سرمایه گذاری در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و لابی گری در این کشور است. یکی از اقدامات عمده دو لابی عربستان و امارات تلاش برای تاثیرگذاری و جهت دهی به ترامپ و دولت وی در راستای مقابله با جمهوری اسلامی ایران است. ریاض و ابوظبی توجه ندارند که ایران همسایه‌ی همیشگی آنهاست و روزی فرا می‌رسد که پنهان سازی خود پشت آمریکا، دردی از آن‌ها دوا نخواهد کرد. شایسته است که تا دیر نشده، آن‌ها به خود آمده و بیشتر از این پرونده‌ی خود را در نزد افکار عمومی کشورمان تیره‌تر نکنند. جمهوری اسلامی ایران بدنبال ایجاد منطقه‌ای با ثبات ضمن مشارکت همه‌ی کشور‌های منطقه می‌باشد.

ایران با ابتکار طرح صلح هرمز گام موثری در این زمینه برداشته و انتظار دارد کشور‌های عربستان و امارات نیز با مشارکت جدی در این طرح به باور منطقه قوی با مشارکت خود کشور‌های بومی در غرب آسیا برسند.»
منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

عکس‌های تولد ۲۴ سالگی باران خانم سریال گردن‌زنی

استوری معنادار معاون سابق پرسپولیس علیه درویش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید

تأکید محمد کبیری بر میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی کیش

عکس/ حرم حضرت معصومه (س) در دوران قاجار ۱۲۹ سال پیش

حضور بیمه البرز در نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی ایران

فیلم/ برف شمال تهران را سفیدپوش کرد

عکس/ مکان حمله تروریستی به ۲ قاضی دیوان عالی

برگزاری دومین نشست تخصصی کنفرانس بین المللی فناوری با مشارکت بیمه البرز

واکاوی ابعاد ممنوع‌التصویری رییس دولت اصلاحات با اظهارات تازه حسن روحانی؛ چه کسی سیدمحمد خاتمی را ممنوع‌التصویر کرد؟

ورود اتباع ایرانی و مسافران اسرائیلی به سوریه ممنوع شد

بیانیه قوه قضائیه درباره ترور دو قاضی دیوان عالی

فیلم/ ماجرای ترور قاضی رازینی ۲۶ سال پیش

فیلم/ جشن تولد غم‌انگیز ماه‌چهره خلیلی با حضور پسرش

عکس/ واکنش حسام الدین آشنا به ترور سه قاضی در تهران

عکس/ نقش برجسته غزال در کاخ داریوش شوش بازماند از ۳۰۰۰ سال پیش

عکس/ ژست بامزه رُز و جک در پشت صحنه تایتانیک ۲۸ سال پیش

عکس/ قاب خانوادگی منوچهر وثوق در کنار پدرش ۷۶ سال پیش

هدیه ۵۰ میلیارد تومانی شیخ اماراتی به سردار آزمون+ عکس

قیمت جدید دام زنده ۲۹ دی‌ماه ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تیراندازی و شهادت دو قاضی مقابل کاخ دادگستری

حال و هوای تشییع نمادین پیکر حضرت زینب (س)

بازیکن آرژانتینی در آستانه جدایی از استقلال

عکس/ قاب جذاب آناهیتا درگاهی و رویا جاویدنیا در ۳۷ و ۵۹ سالگی

عکس/ حمله مسلحانه به ۳ قاضی در دیوان عالی کل کشور

عکسی پرحاشیه و دیدنی از ملاقات پزشکیان و رئیس جمهور ترکمنستان