تاریخ انتشار: ۰۹:۱۵ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۸

وقت آن نرسیده که سعودی و امارات، طرح صلح هرمز را بپذیرند؟

یک کارشناس مسائل بین الملل معتقد است که یکی از اقدامات عمده دو لابی عربستان و امارات تلاش برای تاثیرگذاری و جهت دهی به ترامپ و دولت وی در راستای مقابله با جمهوری اسلامی ایران است. ریاض و ابوظبی توجه ندارند که ایران همسایه‌ی همیشگی آنهاست و روزی فرا می‌رسد که پنهان سازی خود پشت آمریکا، دردی از آن‌ها دوا نخواهد کرد.
وقت آن نرسیده که سعودی و امارات، طرح صلح هرمز را بپذیرند؟
اقتصاد۲۴- انتخابات آمریکا نزدیک است و کاندید‌های دموکرات یکی پس از دیگری به نفع بایدن کنار رفته اند و سندرز نیز مشخصا شانسی برای پیروزی ندارد چراکه لابی‌های صهیونیست و سعودی، همچنین کارتل‌های داخلی از جمله کارتل‌های تسلیحاتی و سیاستمداران روی خوشی به برنی سندرز نشان نداده اند! این نشان می‌دهد که انتخابات ۲۰۲۰ رقابت میان ترامپ و بایدن صورت خواهد گرفت. در این میان بعد از دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ رسانه‌های خبری آمریکا در چند ماه گذشته خبر از دخالت عربستان و امارات در انتخابات این کشور می‌دهند. این رسانه‌ها در گزارش‌های خود با مستند گفته اند که این دو کشور در پیروزی ترامپ در سال ۲۰۱۶ از طریق لابی‌های خود در قدرت دست داشته اند. با شرایط فعلی منطقه درگیری‌های گسترده در سوریه و وضعیت کشورمان با دو کشور سعودی و امارات، آیا این دو کشور بازهم می‌خواهند که ترامپ پیروز شود؟ با توجه به بحران غرب آسیا ایا وقت ان نرسیده است که کشور‌های عربی خلیج فارس به پیشنهاد صلح هرمز از سوی حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان پاسخ مثبت دهند؟ نقش لابی‌های سعودی و امارات در سیاست داخلی و خارجی آمریکا و تاثیر آن در بحران منطقه را با شاهین وزیری تبار کارشناس روابط بین الملل بررسی کرده ایم او در اینباره به خبرآنلاین می‌گوید: «نقش لابی‌ها و گروه‌های نفوذ در عرصه سیاسی ایالات متحده آمریکا بسیار برجسته است. آنچه بر اهمیت این موضوع می‌افزاید فعالیت لابی‌های عربی به خصوص لابی عربستان سعودی و امارات متحده عربی در آن کشور است. واقعیت این است که لابی‌ها نقش بسیار مهمی در تصمیم سازی داخلی و خارجی آمریکا دارند و مرکز اصلی صنعت لابی گری در آمریکا در خیابان معروف کی-استریت شهر واشنگتن است که دفتر اتحادیه ها، کارگزاری ها، مؤسسات حرفه ای، دولت‌ها و گروه‌های خاص در آن قرار دارند.
 
در سال‌های اخیر کشور‌های عربی نظیر عربستان همراه با کمیته امور روابط عمومی عربستانی‌های آمریکایی موسوم به “ساپراک” و امارات متحده عربی سعی نموده اند تا لابی‌های قدرتمندی را در آمریکا ایجاد نمایند. این لابی‌ها تلاش می‌نمایند تا موضوعات و دستورکار‌های مورد نظر خود را در سیاست خارجی آمریکا حاکم نمایند.»

این کارشناس روابط بین الملل ضمن تاکید بر تاثیر عمیق این لابی‌ها درباره مراکز آن‌ها در ایالات متحده گفت: «لابی عربستان و امارات با بیش از ۲۰۰ دفتر، با کنگره و ۱۸ مرکز پژوهشی و بیشتر رسانه‌های اصلی آمریکا در ارتباط بوده و کانال‌های ارتباطی بزرگی را ایجاد کرده اند. لابی عربستان و امارات در راستای تعیین خطوط رسانه‌ها به شکل موثری با روزنامه‌نگاران و خبرنگاران بیشتر رسانه‌های داخلی آمریکا همکاری دارند. این دو لابی با تزریق پول به اندیشکده‌های آمریکایی، سیاست‌های خود را توسط این اندیشکده‌ها نظریه پردازی می‌کنند.»


وی در پاسخ به این سوال که چندی پیش رسانه‌های خبری آمریکا از دخالت عربستان در انتخابات آمریکایی‌ها خبر داده بودند گفت: «تلاش عربستان و امارات متحده عربی برای اثرگذاری در انتخابات‌های آمریکا نیز یکی دیگر از اهداف و مصادیقی است که لابی‌های این دو کشور در آمریکا آن را دنبال می‌کنند. چندی قبل «اندی خواجه» سرمایه دار لبنانی- آمریکایی افشا نمود که:» سعودی‌ها و اماراتی‌ها به طور غیر قانونی ده‌ها یا حتی صد‌ها میلیون دلار برای کارزار انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۱۶ خرج کرده اند. اندی خواجه اضافه می‌کند که «آن‌ها برای مخفی نگهداشتن این اقدام، از هویت‌های مسروقه و کارت‌های اعتباری مجازی یا کارت‌های هدیه استفاده می‌کردند و این پول‌ها را به عنوان کمک‌های مالی اندک از آمریکایی‌ها منتقل می‌کردند، زیرا طبق قوانین آمریکا کمک‌های مالی زیر ۲۰۰ دلار نیازی به گزارش به کمیسیون انتخاباتی فدرال ندارد.» این شاهدی روشن برای نشان دادن اینکه لابی‌های عربستان و امارات متحده عربی به طور گسترده‌ای از نامزد‌های مورد نظر خود در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حمایت می‌کنند و این حمایت‌ها در ابعاد اقتصادی، تبلیغاتی و سیاسی انجام می‌پذیرد.» طبیعی است که در صورت پیروزی نامزد مورد نظر این لابی ها، سیاست خارجی آمریکا در منطقه غرب آسیا تحت الشعاع نظرات کشور‌های عربستان و امارات قرار خواهد گرفت. در این راستا می‌توان سفر ترامپ به عربستان سعودی به عنوان اولین سفر خارجی وی در مقام رئیس جمهور را شاهدی آشکار بر این موضوع دانست. جهت گیری سیاست خارجی ترامپ در منطقه غرب آسیا نشان می‌دهد که سیاستگذاری در نهاد‌های حاکمیتی آمریکا به ویژه کاخ سفید، مجلس سنا، مجلس نمایندگان و مجالس ایالتی در دوران ریاست جمهوری وی به شدت متاثر از لابی‌ها و به ویژه لابی عربستان و امارات متحده عربی بوده است. یکی از مهم‌ترین اهداف لابی‌های عربستان و امارات را می‌توان تلاش برای اثرگذاری آن‌ها بر سیاست خارجی ترامپ برای مقابله با صدای حق طلبی جمهوری اسلامی ایران دانست. اقدامات عربستان سعودی و امارات در راستای تخریب برجام، تحت الشعاع قراردادن موفقیت و دوام آن در افکار عمومی، کاهش بهره مندی ایران از مزیت‌های این توافق، اصلاح آن و تأثیرگذاری بر آراء و دیدگاه‌های نخبگان کشور‌های مذاکره کننده با ایران، از جمله این موارد است.»

وزیری تبار در نهایت با تاکید بر اینکه عربستان و امارات باید خط مشی سیاست خارجی خود را در مقابل ایران تغییر دهند بیان کرد: «طبق آنچه گفته شد، لابی کردن در ساختار سیاسی ایالات متحده به موضوعی رایج تبدیل شده است. امروزه لابی‌های عربستان و امارات حضور گسترده‌ای در ساختار سیاسی این کشور پیدا کرده اند، موازنه قدرت در منطقه غرب آسیا در برابر محور مقاومت، تلاش در جهت افزایش اقتدار در سطح ملی و بهبود تصویرسازی در حوزه دیپلماسی عمومی، از جمله مهم‌ترین اهداف لابی‌های این دو کشور با سرمایه گذاری در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و لابی گری در این کشور است. یکی از اقدامات عمده دو لابی عربستان و امارات تلاش برای تاثیرگذاری و جهت دهی به ترامپ و دولت وی در راستای مقابله با جمهوری اسلامی ایران است. ریاض و ابوظبی توجه ندارند که ایران همسایه‌ی همیشگی آنهاست و روزی فرا می‌رسد که پنهان سازی خود پشت آمریکا، دردی از آن‌ها دوا نخواهد کرد. شایسته است که تا دیر نشده، آن‌ها به خود آمده و بیشتر از این پرونده‌ی خود را در نزد افکار عمومی کشورمان تیره‌تر نکنند. جمهوری اسلامی ایران بدنبال ایجاد منطقه‌ای با ثبات ضمن مشارکت همه‌ی کشور‌های منطقه می‌باشد.

ایران با ابتکار طرح صلح هرمز گام موثری در این زمینه برداشته و انتظار دارد کشور‌های عربستان و امارات نیز با مشارکت جدی در این طرح به باور منطقه قوی با مشارکت خود کشور‌های بومی در غرب آسیا برسند.»
منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های پارس خودرو امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

دستمزد شهاب حسینی در گناه فرشته لو رفت

قیمت اسپیکر حرفه ای، سینما خانگی + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

رونمایی مصطفی زمانی از همسر عربش/ ناریمان الصالحی کیست؟

معرفی بهترین سریال های کره‌ای

قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

بهترین موشک های ایران + مشخصات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

عکس/استایل نوجوان‌پسند نانسی عجرم در لس‌آنجلس

پیش‌بینی قیمت دلار فردا یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

فیلم/خودرو‌های مدیران خودرو در سیل غرق شدند!

عکس/تیپ متفاوت مژده لواسانی در کنسرت روزبه بمانی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

زمان ورود به بازار طلا فرا رسید/ مالیات بر عایدی چقدر بر بازار طلا اثرگذار است؟/ احتمال افزایش دوباره قیمت با رشد ادامه‌دار طلای جهانی

خبرخوش برای سهامداران عدالت

افزایش ۳۵۳ درصدی آتش‌سوزی در طبیعت ایران

پیام احساسی کاپیتان استقلال به جانشینش در تبریز + عکس

عکس/ ابراز علاقه آناهیتا درگاهی به یک درخت

مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۳ تمدید شد

وزارت کار: تورم و حقوق کارگران به یک اندازه افزایش یافته است

فیلم/ واکنش تاکسیرانی به فیلم حمل بار عجیب یک تاکسی

تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری

فیلم/ نخستین پرواز مسافربری اتومبیل پرنده در دنیا

عکس/ تیپ همسر ابراهیم رییسی در پاکستان

دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ به نسبت تورم افزایش پیدا نکرد

فیلم/ آتش‌سوزی یک هتل در محدوده میدان ولیعصر تهران

فیلم/ لحظه ترور ستاره تیک‌تاک عراق در بغداد

فیلم/ بلعیده شدن ناگهانی نگهبان باغ‌وحش حین غذا دادن به مار

فیلم/ اوضاع مالی خوانندگان پیش از انقلاب، به روایت ایرج مهدیان

خرید و فروش خودروی جانبازان آزاد شد

بیرانوند به بازی با سپاهان می‌رسد؟

این گیاه دارویی نفخ شکم را از بین می‌برد

فیلم/ آتش‌سوزی گسترده یک کارگاه ۲۰۰۰ متری در جنوب تهران

فیلم/ مردم را با واردات خودرو‌های برقی سرکار نگذاریم

قبض برق این مشترکان بالای ۲میلیون تومان می‌شود!

عکس/ حضور دیپلمات زن بی‌حجاب در همایش سخنرانی رییسی

پنجشنبه یا شنبه؛ کدام یک تعطیل می‌شود؟

جزییات یارانه مضاعف برای خرید کالا

هشدار زرد هواشناسی

پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود

آخرین وضعیت مصدومان استقلال

میزان واریزی برای مسکن ملی مشخص شد

هزینه های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است

پیش‌بینی قیمت دلار فردا یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

مخالفت کارگروه فیلترینگ با رفع فیلتر گوگل‌پلی

پیری از چند سالگی شروع می‌شود؟

بررسی ارزان‌ترین روش‌های انتقال وجه بین المللی با فراکنش

سرنوشت لایحه امنیت شغلی کارگران به کجا رسید؟

ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی

فیلم/ کلاهبرداری با آگهی اجاره خانه!

گشت ارشاد مدیران؛ یک وعده شبه احمدی نژادی دیگر در دولت رئیسی /فساد‌ها و تخلفات در سکوت فراموش می‌شوند؟

وضعیت علیرضا بیرانوند هنوز نامشخص است

مرد نقاش، راز آتش زدن همسر و فرزندش را لو داد

خواب یک گروه سیاسی برای مهاجران افغان+ فیلم

سقف تراکنش خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت

سریال حشاشین غیرمجاز است

محدوده مناسب درجه آب موتور ماشین چقدر است؟

ستاره قطری دست دروازه‌بان پرسپولیس را شکست

فیلم/خوانندگی منوچهر هادی برای دخترش سوفیا

نمایش شاهکار طراح ایرانی در نمایشگاه خودرو پکن + عکس

تکذیب پلمب یک بیمارستان به دلیل حجاب

کشمکش تازه دولت و مجلس بر سر برداشت سه هزار میلیارد تومان از صندوق تامین خسارت بدنی