تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ تشریح شد؛

کلاف سردرگم کرونا در اقتصاد ایران/ ادامه سناریوی بحران در اقتصاد

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران حمایت از اقتصاد آسیب دیده از کرونا را منوط به تقویت مدیریت داخلی می‌داند و معتقد است؛ هنوز مشکلات بخش‌های مختلف سال ۹۸ ترمیم نیافته که امروز به بحران کرونا در اقتصاد رسیده‌ایم در حالی که تدبیر دولت برای نحوه جبران خسارت‌های ناشی از این اتفاق هنوز برای فعالان اقتصادی مبهم است.
کارخانه تولیدی
 
اقتصاد۲۴ - کارشناسان و فعالان اقتصادی با توجه به نامگذاری سال 99 به نام «جهش تولید »، «رفع واقعی موانع تولید»، «بهبود محیط کسب و کار»، «مبارزه با فساد»، «امنیت سرمایه گذاری»، «اجرا و نظارت دقیق بر قوانین حوزه تولید و تجارت»، «ایجاد فضای رقابتی و غیر رانتی»، «اصلاح سیاست های بانکی»، «ثبات در قوانین»، «حمایت از تولید صادرات محور» و «گسترش بازارهای هدف» را پیش شرط های تحقق برنامه های این طرح ملی می دانند.

فراهم کردن بسترهای سهولت تولید و برطرف کردن موانع تولید از جمله مواردی است که برای تحقق جهش تولید در کشور ضروری است. یکی از راه‌هایی که منجر به جهش تولید می‌شود برداشتن موانع کسب و کار از سر راه تولیدکنندگان است، مانعي که در سال 98 یا منجر به تعطیلی برخی بنگاه های اقتصادی و تولیدی شد و یا روند حرکت به سوی تجارت خارجی را متوقف کرد.

رکود فراگیر اقتصادی و بیکاری گسترده از سال گذشته و اکنون ناشی از سیاست‌های ناگزیر قرنطینه و فاصله‌گذاری، چشم‌انداز نگران‌کننده‌ای را حداقل در کوتاه‌مدت برای اقتصاد جهان ایجاد کرده است. این پدیده که باید آن را بیشتر از نوع بلایای طبیعی تلقی کرد، با توجه به ابعاد گسترده و ناشناخته آن، بسیاری از نهادها و سازمان‌های بشری و به تبع آن اندیشه‌های پشتیبان آنها را مورد آزمونی سخت قرار داده است.

اگرچه وام های حمایتی با سود بسیار پایین پرداخت می شود تا صنعتگران و صاحبان مشاغل توانایی پرداخت را داشته باشند، اما هنوز فعالان اقتصادی و کار آفرینان از برنامه  های مدیریتی دولت در شرایط کرونا هیچ اطلاعی ندارند و عدم شفافیت در اعلام برنامه های مدیریتی دولت در این شرایط، وضعیت را برای فعالان اقتصادی وخیم تر می کند. 

سناریوی موانع در اقتصاد

فریال مستوفی

امروز اکثر متولیان و فعالان بخش خصوصی هم معتقدند شعار سال ۹۸ به نتیجه‌ای که باید، نرسیده است و این راه دشوار با تحریم‌ها و فشار‌های حداکثری غرب نتوانست خود را به نقطه پایانی برساند چراکه دولت هنوز به فکر حل مشکل در بیرون از کشور است، در حالی‌که راه حل مشکلات داخلی و تقویت رونق تولید باید به طور کامل در داخل ایران پیگیری شود.
 
در همین زمینه فریال مستوفی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران درباره شرایط سخت اقتصادی پس از دوره کرونا به خبرنگار خبرنگار اقتصاد 24 گفت: هنوز مشکلات بخش های مختلف سال 98 ترمیم نیافته که امروز به بحران کرونا در اقتصاد رسیده ایم در حالی که تدبیر دولت برای نحوه جبران خسارت های ناشی از این اتفاق هنوز برای فعالان اقتصادی مبهم است.
 
وی افزود: باید توجه شود در سال های گذشته به ویژه سال 98 وضعیت اقتصاد کشور چگونه بوده است! تحریم ها و عدم مدیریت داخل عواملی بود که وضعیت اقتصاد کشور را به سمت بیراهه کشانده است. هر دو مورد یادشده در اقتصاد کشور سایه افکنده و متاسفانه هنوز هم وجود دارد .

مستوفی تصریح کرد: در سال گذشته بنا براعلام بانک جهانی، ایران حدود ٨.٧ تا ٩ درصد رشد اقتصادی منفی را تجربه کرده است؛ تورم افسارگسیخته، کاهش ارزش پول ملی، تعطیلی و یا نیمه تعطیلی بنگاه های اقتصادی و نیز رشد بیکاری که قابل کتمان نبوده است.

این كارشناس اقتصادي در ادامه با بیان اینکه عوامل ذکر شده تاثیرات منفی بر بخش‌های مختلف خرد و کلان اقتصادی خواهند داشت، گفت: مشکلات اقتصادی مذکور به صورت نرخ بیکاری و تورم بالا، کاهش سرمایه‌گذاری و نوسانات نرخ ارز در اقتصاد کلان دیده می‌شود و این موارد تاثیرات منفی بر فعالیت‌های خرد اقتصادی می‌گذارد.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در پاسخ به سوالی درباره تاثیر کرونا بر اقتصاد کشور و وظیفه دولت در قبال آن، گفت: در حالی که هنوز کلاف سردرگم مشکلات گذشته اقتصاد در حال پیچیده شدن است، موضوع جدید دیگری گریبان اقتصاد را گرفته است.

وی گفت: با توجه به وجود این موانع، مشکل دیگری به نام کرونا نیز به اقتصاد کشور وارد شده است. این اپيدمي که در سراسر جهان نيز حاکم شده است، اقتصاد کشورها و از جمله ایران را نیز به سمت بدترین حالت ممکن هدایت می کند. حال با وجود مشکلات گذشته و جدید در اقتصاد، بايد تلاش بسيار زيادي توسط بخش خصوصي و دولتي انجام شود تا بتوانيم به هدف "جهش توليد" نايل شويم.


این کارآفرین یادآورشد: برای گذر از بحران کرونا باید اقتصاد را تقویت کرد و این مهم تنها با حمایت دولت از بنگاه های اقتصادی و تولیدی قابل اجراست. به طور مثال ایتالیا با وجود اقتصاد ضعیف، در این شرایط به غیر از 27 ميليارد یورویی که در ابتدای شیوع این بیماری به افراد برای تامین نیازهایشان پرداخت کرده است، طی روزهای گذشته نیز با تخصیص 400 میلیارد يورو برای شرکت ها جهت ادامه فعالیت های اقتصادی داخلی و خارجی به نوعی حمایت خود را اعلام کرده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران تاکید کرد: دولتمردان کشور برای بقای فعالیت های اقتصادی چقدر می توانند از شرکت ها و بنگاه های اقتصادی حمایت کنند؟ در حال حاضر صحبت پرداخت تسهیلات 100 هزار میلیارد تومان و یک میليارد یورویی به بخش های آسیب دیده از کروناست.
 
مستوفی یادآور شد: بخشي از تسهيلات فوق الذكر باید با سود بازپرداختي ١٢ درصد به بنگاه ها تخصيص يابد تا صنعتگران و صاحبان مشاغل توانایی پرداخت آن را داشته باشند، هرچند کهتسهيلاتي كه در كشورهاي اروپايي داده مي شود با نرخ بازپرداختي بسيار پايين است كه رقم ١٢ درصد نيز با اين ملاحظه، بالاست.

وی در پایان تاکید کرد: هنوز فعالان اقتصادی و کار آفرینان از برنامه های مدیریتی دولت درباره مبارزه با کرونا اطلاعات كافي ندارند و عدم شفافیت در اعلام برنامه های مدیریتی دولت در این شرایط وضعیت را برای فعالان اقتصادی مشكل تر می‌کند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی

عکس/ تبریز گردی علیرضا بیرانوند و خانواده اش

چرا انجمن حجتیه در مرکز اخبار سیاسی قرار گرفته است؟

عکس/ قاب ماندگار قریبیان، وثوقی و کیمیایی ۵۰ سال پیش

قاضی سوم ماجرای ترور قضات دیوان عالی کیست؟

عکس/ استایل زمستانی جذاب جومونگ و سوسانو در سفر به کرۀ شمالی

عکس/ تفریح خانوادگی علیرضا بیرانوند در کوه عینالی

اینفوگرافی/ سهم ایران از بازار روسیه فقط نیم درصد است

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱ بهمن تعطیل هستند؟

زمانبندی مراسم تحلیف ترامپ به وقت ایران + جزییات

نخستین تصویر از کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ

واکنش دختر سید حسن نصرالله به خبر زنده بودن پدرش

عکس/ دروازه ارگ سمنان نشانی از شکوه معماری قاجار

دولت در فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی ناتوان است؟

عکس/ بهاره رهنما با این متن دل همه را برد

گزارش بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

فیلم/ قاضی شهریاری تهدید به قتل شده؟!

فیلم/ تشنج در صحن شورای شهر تهران

امکان صدور چک دیجیتال بانک سپه فراهم شد

عکس/ مراسم عروسی زری و رضا بابک در دهه ۵۰

مهلت شرکت در مزایده سراسری املاک مازاد بانک رفاه کارگران تمدید شد

آخرین مهلت از وکالتی نمودن حساب‌ها در موسسه اعتباری ملل جهت خرید محصولات ایران‌خودرو

آغاز بازگشت آوارگان به نوار غزه

اینفوگرافی/ مهم‌ترین ریسک‌های جهان در سال ۲۰۲۵

اوراق گام؛ ابزاری نوین در خدمت تولیدکنندگان

۹ دستور اجرایی دونالد ترامپ در نخستین روز کاری

تقدیر مسرور از تشکیل کارگروه رفع موانع در کیش

فیلم/ روایت جدید از ضریب هوشی کلثوم اکبری قاتل سریالی

هشدار جدی سرمربی اینتر به مهدی طارمی

بیمه زندگی ارکیده گل سرسبد سرمایه گذاری

عکس/ شمس العماره کاخ گلستان بازمانده از دوران قاجار

حضور بیمه تعاون در دومین نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی در بوشهر

سخنگوی دولت در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد

از غروب تا طلوع دوباره پلاسکو

فیلم/ شهلا جاهد واقعا قاتل بود؟!

رئیس شورای شهر شاهرود بازداشت شد

عکس/ ارائه مستند حمایت از فیلترینگ در یوتیوپ

تصویر سه گروگان زن اسرائیلی که امروز آزاد می‌شوند

فیلم/ سخنان عجیب حمید نوری بعد از ترور قاضی مقیسه و رازینی

اعلام خبر مهم سردار قاآنی از یک حادثه درباره اسرائیل

حال و هوای تهران با اولین برف زمستانی