تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

هدف از حذف ۴ صفر از پول ملی سرگرم کردن مردم است/ حذف صفر‌ها از پول تاثیری بر اقتصاد کشور ندارد

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق گفت: حذف ۴ صفر از پول ملی در شرایط فعلی که کشور با تورم دست و پنجه نرم می‌کند، تاثیری ندارد. حذف صفر نه باعث کاهش نرخ تورم می‌شود و نه رشد اقتصادی کشور را سرعت می‌بخشد؛ هدف دولت از حذف صفر فقط سرگرم کردن مردم است.
حذف 4 صفر از پول ملی
 
سحر گلی زاده، اقتصاد۲۴- مجلس شورای اسلامی سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان، به کلیات لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور رای موافق داد و لایحه حذف ۴ صفر پول از ملی را به تصویب رساند. این لایحه با یک ماده واحده و ۵ تبصره با حذف چهار صفر از پول ملی، اصلاح پول کشور در مبادلات را محور قرار داده است. بنابر این لایحه، واحد پول ایران "تومان " می‌شود.
 
حذف ۴ صفر از پول ملی در دوره گذار ۲ تا ۵ ساله انجام می‌گیرد. حذف ۴ صفر از پول ملی از تصمیماتی است که همواره با حاشیه‎هایی همراه بوده است؛ برخی از کارشناسان معتقدند که با وضعیت فعلی اقتصاد، حذف صفر از پول ملی کمکی به اقتصاد ایران نمی‌کند و اساسا با این طرح در شرایط فعلی مخالفند، برخی نیز آن را در راستای تسهیل مبادلات پولی و مالی در کشور مثبت ارزیابی می‌کنند.

در همین رابطه کامران ندری، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق در گفتگو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ بیان کرد: حذف ۴ صفر از پول ملی هیچ تاثیری در زندگی مردم ندارد بلکه فقط روابط بین بانکی تسهیل می‌شود. حذف ۴ صفر از پول ملی از لحاظ آسان سازی معاملات در بازار بورس و سایر بازار‌ها که پول‌های بزرگی در آن‌ها رد و بدل می‌شود حائز اهمیت است، اما به لحاظ اقتصادی تفاوتی در روند اقتصادی کشور ایجاد نمی‌کند.

وی افزود: حذف صفر از پول ملی، هیچ یک از متغیر‌های کلیدی اقتصاد کشور را مانند نرخ تورم و رشد اقتصادی در کشور را تحت تاثیر قرار نمی‌دهند بنابراین این لایحه کمترین تاثیری بر نرخ تورم ندارد و در کوتاه مدت و بلند مدت نمی‌تواند تغییری در نرخ تورم از نوع کاهشی آن برای تامین معیشت مردم ایجاد کند. همچنین حذف ۴ صفر از پول ملی به هیچ وجه موجب رشد اقتصادی و تغییر متغیر‌ها به نفع اقتصاد نیست. تنها اثر حذف ۴ صفر تسهیل در امور اداری و روان سازی حساب‌ها و ترازنامه‌های بانکی و بنگاه‌های اقتصادی است.

بیشتر بخوانید: تومان و قران همزمان با پول فعلی، در کل کشور جاری می‌شود
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق درباره معایب و فواید حذف صفر از پول ملی گفت: حذف ۴ صفر از پول ملی در شرایط فعلی که کشور با تورم دست و پنجه نرم می‌کند، تاثیری ندارد. حذف صفر نه باعث کاهش نرخ تورم می‌شود و نه رشد اقتصادی کشور را سرعت می‌بخشد؛ هدف دولت از حذف صفر فقط سرگرم کردن مردم است وگرنه دولت به جای حذف صفر کار‌های مهمتری مانند کنترل نرخ تورم، رونق اقتصادی در کشور و اصلاح نظام بانکی دارد و تنها فواید این طرح این است که باعث تسهیل روابط بانکی می‌شود.
 
ندری در ادامه بیان کرد: مجلس و دولت قبل از حذف صفر اولویت‌های دیگری دارند و انتظار می‌رفت که قبل حذف صفر از پول ملی، اول آن‌ها انجام می‌دادند و بعد به فکر حذف صفر می‌افتادند.
 
این اقتصاددان مطرح کرد: اگر دولت می‌توانست در قدم اول نرخ تورم را کاهش دهد و در سطح پایداری نگهداری کند، این اصلاح پولی موثرتر می‌شد، زیرا اگر نرخ تورم که در چند سال گذشته وجود داشته، همچنان ادامه دار باشد در سال‌های بعد مجبور به حذف صفر از پول ملی می‌شویم.

بیشتر بخوانید: ثبات اقتصادی، پیش شرط اجرای طرح حذف ۴ صفر از پول ملی
وی درباره هزینه حذف ۴ صفر از پول ملی و چاپ اسکناس جدید گفت: همانطور که می‌دانید بانک مرکزی هر ساله یا دو سال یکبار اسکناس‌های کهنه را از اقتصاد کشور جمع آوری و اسکناس جدید را جایگزین آن می‌کند؛ به عبارتی حتی اگر ۴ صفر از پول ملی حذف نشود هر سال بخش قابل ملاحظه‌ای از پول در گردش یا پول‌های کهنه تعویض و از رده خارج می‌شوند تا پول‌های جدید جایگزین آن شوند. این موضوع هر ساله توسط بانک مرکزی انجام می‌شود از اینرو هزینه چندانی بیش از هزینه‌های همیشگی به اقتصاد وارد نمی‌شود بنابراین حذف ۴ صفر از پول ملی، چون در مدت زمان ۲ تا ۵ سال است هزینه زیادی به دولت و اقتصاد کشور تحمیل نمی‌کند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

رشد شاخص بورس در سایه بی‌اعتمادی؛ چرا سرمایه‌گذاران همچنان بی‌اعتمادند؟/ در نبود چشم‌انداز مثبت نباید انتظار رشد داشت

عکس/ استایل تابستانی رامسین کبریتی با لباس هاوایی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۴ تیر ۱۴۰۴/ سیگنال جدید به قیمت طلا

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۴ تیر ۱۴۰۴/ قیمت دلار از مرز ۹۰ هزار تومان عبور می‌کند؟

دانگ فنگ -۴۱؛ موشک بالستیک قاره پیما چین

مشکل ایران در پدافند هوایی نتیجه نامردی روسیه است

فیلم/ آواز خوانی خواننده عراقی حین انجام جراحی سنگین مغز

خبر بد هواشناسی برای اصفهان

درویش نقش فردوسی‌پور در کاهش مصرف برق را ستود و از اثرگذاری اجتماعی گفت

فیلم/ موزیک ویدیو ایران با صدای فرزاد فرزین

عکس/ نخستین تصویر از بازیگر نقش هری پاتر

فیلم/ حمله تند عضو شورای شهر به آب و فاضلاب در پی صدور قبض‌های نجومی

خبر مهم درباره وام بلاعوض به یارانه‌بگیران

فیلم/ اعزام تانک‌های عناصر جولانی به سویداء

حذف ویدیوی شادی دختران بسکتبالیست ایران از صفحه آسیاکاپ

بازار سرمایه چه ساختاری دارند؟

فیلم/ ترامپ: سی‌ان‌ان داشت زمان حمله به ایران را لو می داد

ایران همکاری با آژانس را به تغییر رفتار دوگانه آن مشروط کرد

وزیر دفاع: به آتش‌بس اعتماد نداریم

هشدار سردار رادان درباره پاسخ شدیدتر به حمله احتمالی دشمن

فیلم/ ترامپ بار دیگر پوتین را تهدید کرد

نخست‌وزیر عراق: ایران به دنبال توافق است نه سلاح هسته‌ای

کاسبان تحریم می گویند مکانیسم ماشه بی اثر است

فیلم/ درآمد هنگفت دست‌فروشان در پایتخت: شبی چند میلیون تومان؟

صندوق توسعه ملی چیست و چه کارکردی دارد؟

حمایت جواد خیابانی از امیر قلعه‌نویی

خداحافظی با کارت سوخت از مرداد؟

بحران امنیتی در سویدا با دست‌کم ۸۹ کشته

علم‌الهدی: هدف دشمن دین‌زداییست

هشدار محقق داماد و درویش‌زاده درباره جهل مقدس و پیامد‌های آن

از سرگیری پروازهای هواپیمایی عراق به ایران

عکس/ صدام حسین در حال روشن‌کردن سیگار برگ در سالن اجلاس سران عرب

رشد چشمگیر واردات نفت چین از ایران

جدایی مدافع استقلال قطعی شد

معرفی موشک بالستیک ATACMS MGM-۱۴۰ آمریکا

فیلم/ نماینده قم: حتی یک جاسوس افغانستانی هم نداشتیم

فیلم/ عراقچی وارد چین شد

عکس/ تغییر چهره ویژه هازل کایا سریال عشق ممنوع

پزشکیان: ما طرفدار دیپلماسی و تعامل سازنده و مخالف جنگیم

فیلم/ تیکه امیرحسین قیاسی به رشیدپور: شما نباید با ترامپ مصاحبه کنید

Beidou چینی جایگزین GPS می‌شود

فیلم/ هوشدن ترامپ در فینال جام‌جهانی باشگاه‌های فیفا

فیلم/ ظهره‌وند جنگنده‌های B۲ آمریکا را قارقارک خواند

عکس/ واکنش رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به احتمال فعال سازی مکانیزم ماشه

فیلم/ حضور سردار قاآنی در مراسم بزرگداشت شهدای نیروی قدس سپاه

آمار پلیس از مرگ‌ومیر تصادفات جاده‌ای در تهران

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت آجیل و خشکبار امروز + جدول