اقتصاد۲۴- علی ربیعی در ابتدای نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به اهتمام دولت برای رفع مشکلات معیشتی مردم تاکید کرد: در شرایط بد اقتصادی و شرایط تحریمی موظف میدانیم از جان و مال مردم حمایت کنیم. خوشبختانه شاهد کاهش مرگ، اما افزایش شناسایی بیمارها در سراسر کشور هستیم؛ ما امروز به مرز گرفتن ۳۰ هزار تست در روز نزدیک میشویم و بنا داریم به یک و نیم میلیون تست برای تکمیل طرح غربالگری برسیم.
شاهد افزایش بیماریابی در کشور هستیم
وی افزود: فاصله گذاری هوشمند و اقدامات دیگری که انجام شده به این انجامیده که کیسهای سرپایی افزایش یابد و این ناشی از برنامه بیماریابی وزارت بهداشت با همکاری دیگر دستگاههاست.
ربیعی با تاکید بر اینکه شاهد افزایش بیماریابی در کشور هستیم، گفت: دو منحنی با شیب آرام روبه پایین در حال حرکت هستند و افزایش تولید مواد ضد عفونی و ماسک و تکمیل تجهیزات بیمارستانی به علاوه برنامه غربالگری و بیماریابی همه این عوامل رمز موفقیت ما در گذر از آثار ناشی از کرونا است.
آمادگی کادر درمانی و فراهم بودن تجهیزات پزشکی ما موجب پایین بودن مرگها شد
سخنگوی دولت با یادآوری اینکه دولت هشت سناریو برای مقابله با کرونا داشت، ادامه داد: هشت سناریو محتمل در پیشروی ما بود. ما باید یک سناریو انتخاب میکردیم؛ یک سناریو آزاد کردن همه رفتارها و طرف دیگر سناریوها؛ سناریو سختگیری کامل و قرنطینه بود.
وی افزود: میان این سناریوها، موارد چهار و پنج را انتخاب کردیم. سختگیریهای زیادی را انجام دادیم و آمادگی کادر درمانی و فراهم بودن تجهیزات پزشکی موجب شد تعداد مرگهای ما رو به پایین باشد.
ربیعی یادآور شد: یک سناریو بدون مداخله بود که اساسا ما آن را دنبال نکردیم. برخی از کشورها هم که آن را دنبال کردند، منصرف شدند. یک سناریو مداخله حداقلی بود. سناریو دیگر، مداخله متوسط به سمت خوب بود. سناریو دیگر، مداخله سنگین و سختگیری حداکثری و سناریو آخر هم سناریو قرنطینه بود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه اگر انتخاب ما، سناریو اول بود براساس گزارشی که در ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه شد، با ۱۱ هزار فوتی روبهرو میشدیم، تصریح کرد: در سناریو دوم، تعداد فوتیها ۳۳ هزار نفر بود. سناریو سوم ۱۸ هزار فوتی. در سناریو چهارم، تعداد فوتیها ۱۱ هزار نفر بود و در سناریو پنجم، عدد کمتری. ما بین سناریو چهارم و پنجم را انتخاب کردیم.
ربیعی با بیان اینکه در روزهایی به سمت سختگیریهای حداکثری حرکت کردیم، تاکید کرد: هماکنون هم حول و حوش سناریو چهارم باید حرکت کنیم و در شهرها به سمت سناریوهای پایینتر برویم. در جاهایی که احساس میکنیم در چند روز متوالی عدد ما، عدد مناسبی است، باید به سمت سناریوهای پایینتر برویم. البته این مسئله به معنای آن نیست که در این سناریوها در آن شهرها ثابت بمانیم.
وی افزود: در جاهایی که احساس میکنیم در چند روز متوالی عدد ما، عدد مناسبی است، باید به سمت سناریوهای پایینتر برویم. البته این مسئله به معنای آن نیست که در این سناریوها در آن شهرها ثابت بمانیم.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه کماکان رصدها ادامه دارد، تاکید کرد: از مردم میخواهیم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند. رمز موفقیت ما در کنترل بیماری و پیشگیری از به خطر افتادن جامعه از یک طرف و از طرف دیگر، نیفتادن آنها به ورطه فقر و بیکاری، رعایت کامل پروتکلها است. یک همکاری همگانی، یک جنبش عظیم از همکاری و اعتماد برای مراعات است.
در شرایط عادی به سر نمیبریم
ربیعی با تاکید بر اینکه در شرایط عادی به سر نمیبریم، تصریح کرد: این تصور نباید به خاطر آنکه در منحنی رو به پایین داریم، شکل بگیرد که شرایط عادی شده است.
وی با اشاره به وضعیت شیوع کرونا در استان خوزستان گفت: در چند روز متوالی روند ابتلا و مرگ رو به افزایش بوده است که نشاندهنده عدم رعایت پروتکلهاو فاصلهگذاریهاست. من در جلسه قبل از میانگین ۸۳ درصد گفتم. شاخصهای آماری ما نشان میدهد استان خوزستان زیر ۵۰ درصد مراعات و شاخص همکاری وجود داشته است. این یک نشان برای سایر شهرها است.
ربیعی ادامه داد: وزارت ورزش مامور شد ورزشهای غیرتجمعی را بررسی کند و به ستاد بیاورد. محدودیتهای مکانهای تجمعی کماکان ادامه دارد و تجمع ممنوع است. مدارس و آموزشگاههای ما هیچ گاه تعطیل نشدند. ستاد ملی کرونا گسترش زیرساختهای موجود و تداوم فعالیتهای آموزشی را مورد تاکید قرار داد.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه نباید زیرساخت به وجود آمده را کنار بگذاریم، بلکه باید آن را تقویت کنیم، گفت: به لحاظ اینکه برخی از دانشآموزان به امکانات اینترنتی یا وسایل لازم، دسترسی نداشتند و امکان عقب ماندن آنها از آموزش وجود داشت، باید برای آنها فکری و برای بحث آموزشهای غیرنظری فکری میشد. در مقاطع بالا و دبیرستانی نیاز به گفتگو و تعامل با معلمان احساس میشد. به همین خاطر، به جز مدارس کودکان استثنایی تصمیم گرفتیم از ۲۷ اردیبهشت مدارس با رعایت پروتکلهای بهداشتی بازگشایی شوند.
حضور هیچ دانشآموزی در مدارس اجباری نخواهد بود
وی با بیان اینکه حضور هیچ دانشآموزی در مدارس اجباری نخواهد بود، گفت: آنها میتوانند ساعتی از هفته را با تدریس دروس خاصی سپری و به مدرسه مراجعه کنند. خانوادههایی از حضور دانشآموزان در مدارس احساس نگرانی میکنند و فکر میکنند در خانه میتوانند خودشان جبران تحصیلی را فراهم کنند، هیچ نیازی به حضور نیست.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه هیچ نیازی به حضور در مدرسه وجود ندارد و تصمیم آن به خود مردم واگذار شده است، گفت: در حقیقت مشارکت دادن مردم در انتخاب شیوه آموزش را به مردم واگذار کردیم، اما مدارس بازگشایی میشوند و معلمان در مدارس حضور خواهند داشت. شیوه تعاملی آموزش همچنان ادامه خواهد داشت برنامههای آموزشی صدا و سیما تداوم دارد. ما مدارس را هم باز کردیم تا دانشآموزانی که به رفع اشکال و رفع ابهام در دروس نیاز دارند، در کلاسهای کارگاهی به مدرسه بروند.
ادامه دارد...