تاریخ انتشار: ۰۴:۰۰ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۹

همه واکسن‌های کرونا

محققان می‌گویند گام‌های بلندی برای تولید واکسن کرونا برداشته‌اند اما هنوز زمان زیادی نیاز است.
واکسن کرونا
 
اقتصاد۲۴- درست از همان روز‌هایی که سرایت ویروس کرونا به چندین کشور دنیا سر از اخبار درآورد و تأیید رسمی شد، بحث تولید دارو برای مقابله با این ویروس و از آن مهم‌تر، تولید واکسن هم خبرساز شد و این ماجرا همچنان ادامه دارد. حالا و تقریبا در هر کشوری از دنیا گروهی از محققان به کشف واکسنی برای مقابله با ویروس کرونا مشغول هستند که تازه‌ترین اخبار می‌گوید چندین شرکت معتبر دارویی به موفقیت‌هایی هم دست پیدا کرده‌اند. البته انتشار اخبار موفقیت در کشف و آزمایش ابتدایی ویروس کرونا هم تازه نیست و در ماه‌های گذشته بار‌ها امید را در مردم دنیا زنده کرده است. تازه‌ترین پیش‌بینی‌ها از احتمال ساخت و تولید انبوه این واکسن در چند ماه آینده حکایت دارد؛ هر چند کارشناسانی هم همچنان معتقدند که بشر باید دست کم تا پایان سال میلادی منتظر اخبار خوب بماند.


‌خبر‌های امیدبخش از واکسن کرونا

 
بررسی اخبار روزانه درباره ویروس کرونا نشان می‌دهد که دست کم ۷۰ شرکت معتبر دارویی در حال تولید واکسن این ویروس هستند و هر کدام مراحلی از کار را پیش برده‌اند. در تازه‌ترین خبر، اوایل همین هفته اعلام شد که یک کارخانه داروسازی بزرگ در آمریکا نتایج اولیه مثبتی از آزمایش واکسن کرونا به دست آورده است. بر اساس اعلام رسانه‌های معتبر دنیا، کارخانه داروسازی مادرنای آمریکا می‌گوید آزمایش یک نوع واکسن جدید که به سیستم ایمنی بدن نحوه مقابله با ویروس کرونا را یاد می‌دهد، مثبت بوده و توانسته بدن بیماران را از عفونت‌های ناشی از کووید-۱۹ مصون کند. قرار است مرحله اصلی آزمایش این واکسن تا ۴۰ روز دیگر آغاز شود، اما شرکت مادرنا گفته از اکنون روی تولید انبوه آن سرمایه‌گذاری می‌کند. این شرکت داروسازی اعلام کرده که در خون نخستین هشت نفری که این واکسن را دریافت کرده بودند پادتن‌های خنثی‌گر ویروس کرونا یافت شده است. مادرنا نخستین گروه داروسازی است که آزمایش تجربی واکسن کرونا را آغاز کرد و نامی هم برای واکسن خود انتخاب کرده است. بر اساس اخبار منتشرشده درباره این واکسن، نحوه و روند عملکرد مشابه موارد گذشته است و این واکسن حاوی بخش کوچک و ناکاملی از ساختار کد‌های ژنتیکی ویروس کرونا ۲۰۱۹ است که به داوطلبان تزریق می‌شود که این ساختار ناقص ژنتیکی بدون این که فرد را بیمار کند، به سیستم ایمنی بدن او یاد می‌دهد که پادتن مناسبی برای مبارزه با ویروس کامل تولید کند و این پادتن را در حافظه خود نگه دارد تا در صورت مواجهه با ویروس واقعی آمادگی دفاع از خود را داشته باشد. این اگر چه تازه‌ترین موفقیت درباره مراحل ساخت ویروس کروناست، اما پیش‌تر هم ده‌ها شرکت معتبر دارویی از کشور‌های مختلف دنیا از موفقیت‌های اولیه خود خبر دادند.


از روند درمان در ایران چه خبر؟

 
تلاش برای ساخت کیت آزمایش تشخیص ویروس کرونا، ایجاد پروتکل درمانی بهینه و کارآمد و حالا هم تلاش برای تولید واکسن یا داروی مناسب، بخشی از روند درمانی مقابله با ویروس کرونا در ایران است که با موفقیت‌هایی هم همراه بوده. پیش از این «محمدحسین یزدی»، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات واکسن دانشگاه علوم پزشکی تهران، از تشکیل و فعالیت چندین گروه پژوهشی برای تولید واکسن در ایران خبر داد و گفت: «در ایران شش تا هفت کاندیدا معرفی شده است و مؤسسات مختلف در حال انجام تحقیقات لازم روی این موضوع هستند. این که کدام‌یک از این کاندیدا‌ها موفق به ساخت اولین واکسن دارنده لیسانس و تأییدیه نهایی کاربرد انسانی، وارد بازار شود، یک بحث رقابتی بین کشور‌ها هم هست.»

این گروه‌ها تاکنون در اخباری از موفقیت‌های اولیه خود هم خبر دادند که البته چندان مورد توجه قرار نگرفت. علاوه بر این در ایران تلاش‌هایی برای کمک‌گرفتن از روش پلاسمادرمانی در جریان است. دراین‌باره «حسن ابوالقاسمی»، سرپرست پروژه طرح پلاسمادرمانی ایران و استادتمام دانشگاه بقیه‌الله (عج)، درباره سرانجام پلاسمادرمانی مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ گفت: «سازمان انتقال خون به فرایند دریافت پلاسما ادامه خواهد داد، اما تأییدیه درمان با پلاسما و این که این درمان در زمره پروتکل‌ها قرار بگیرد، هنوز در فرایند بررسی وزارت بهداشت است. این تصمیمی است که معاونت درمان باید اخذ کند.»

او گفت: «با توجه به اطلاعاتی که ما در اختیار آن‌ها گذاشتیم، باید زودتر این کار را بکنند. در واقع بسیار نزدیک است که به سرانجام برسد. قسمت نخست آنالیز‌ها که مربوط به بیماران خیلی بد حال بودند، در اختیارشان قرار گرفته است. مطالعات ما در خصوص گروه دوم که مربوط به بیماران شدید است منتج به طول مدت بستری کمتر بیماران و کاهش مرگ‌ومیر شد.»

ابوالقاسمی ادامه داد: «ما به این نتیجه رسیده‌ایم که پلاسمادرمانی می‌تواند روشی قطعی برای درمان کرونا باشد، منوط بر این که زود انجام شود.»
 

بیشتر بخوانید: بیش از ۱۰۰ واکسن کرونا در حال تولید

او درباره نتایج کنونی کار هم گفت: «ما به افرادی با وضعیت ناپایدار هم پلاسما تزریق کردیم. در این اقدام نتایجی هم به دست آوردیم، اما چه بیمار بدحال باشد و چه شرایط بهتری داشته باشد، تا حد ممکن باید زودتر تحت درمان قرار بگیرد. نباید اجازه دهیم بیمار ۱۰ روز در آی‌سی‌یو بستری باشد و سپس اقدام به تزریق پلاسما کنیم. حتی باید از پلاسما برای افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا هستند، برای پیشگیری از ابتلا استفاده کرد.»

به نظر می‌آید این روش در کنار تلاش برای یافتن دارو و همچنین واکسن هم تحقیقات گسترده‌ای دارد؛ هرچند امید‌ها بیشتر واکسن را نشانه گرفته؛ چراکه می‌تواند نگرانی‌های کنونی را از بین ببرد و شرایط جوامع بشری را دچار تحول کند.


ماجرای داروی فرانسوی


اگرچه قرار است سازمان بهداشت جهانی بر روند ساخت و تولید انبوه واکسن کرونا نظارت داشته باشد و مانع از برخورد‌های مشابه یک کالای تجاری با این واکسن شود، اما همچنان نگرانی‌هایی درباره انگیزه‌های اقتصادی در انتشار اخبار واکسن کرونا وجود دارد. این نگرانی‌ها تا اندازه‌ای از روند اخبار چند هفته گذشته و همچنین ماجرای ادعای کشف و تولید داروی بیماری کووید -۱۹ نشات می‌گیرد. در یک مورد و در چند هفته گذشته خبر پرحاشیه‌ای منتشر شد که از ادعای کشف داروی کرونا در فرانسه توسط یک محقق حکایت داشت. دراین‌باره «دیدیه رائولت»، پزشک و دانشمند سرشناس فرانسوی، از کشف داروی کرونا خبر داد و چند روز بعد هم اعلام کرد که پیام‌های تهدیدآمیزی دریافت کرده است.

بر اساس گزارش یورونیوز، پلیس مارسی اعلام کرد در نخستین بررسی‌های خود به سرنخ‌هایی رسیده و از جمله متوجه شده که تقریبا تمامی تماس‌های ناشناس با آقای رائولت از شماره‌ای در بیمارستان شهر نانت بوده است. محتوای دقیق تهدید‌ها و انگیزه فرستندگان آن معلوم نیست، اما رسانه‌های فرانسه نوشته‌اند برخی پزشکان به این پژوهشگر دانشگاه مارسی حسادت می‌کنند. این ماجرا در حالی رخ داد که پس ادعای رائولت از نتیجه مثبت داروی پیشنهادی خود روی چند بیمار کرونایی، واکنش‌های بسیار زیادی به این خبر در جامعه فرانسه شکل گرفت. بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی از او به عنوان «قهرمان ملی» و حتی ناجی مردم جهان در برابر کرونا نام بردند. اما بسیاری دیگر نیز که بیشترشان را پزشکان و همکاران خود آقای رائولت تشکیل می‌دهند، با زیر سؤال بردن این ادعا از نظر علمی، او را فردی «فرصت‌طلب» معرفی کردند. او که از سال ۲۰۱۰ تاکنون پیشینه و تجربه علمی درخشانی، به‌ویژه در زمینه کشف دارو برای بیماری‌های عفونی دارد، روز ۲۵ فوریه گذشته اعلام کرد نوعی دارو به نام هیدروکسی‌کلروکین که از سال‌ها پیش تاکنون برای درمان مالاریا از آن استفاده می‌شده «احتمالا» با ترکیب با آزیترومایسین و دو ماده دیگر می‌تواند بیماری کووید- ۱۹ را درمان کند. این ادعا البته با انتقادات تخصصی فراوانی هم روبه‌رو شد و منتقدان این دانشمند فرانسوی می‌گویند کلروکین هنوز به حد کافی روی افراد آزمایش نشده و فاقد پروتکل‌های علمی است. به گفته آنها، این دارو ممکن است در درازمدت عوارض جانبی خطرناکی داشته باشد و بالا و پایین‌بودن دوز مصرف آن می‌تواند به مثابه ماده سمی در بدن عمل کند. در نهایت این ادعا هم تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده و همچنان ویروس کرونا و بیماری کووید- ۱۹ در حال عالم‌گیری است.
 
 
منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

هیاهوی پلتفرم‌ها برای بلک فرایدی و جیب خالی مردم/ تخفیفات کذایی جمعه سیاه به اوج خود رسید/ مراقب اجناس بنجل باشید!

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۶ آذر۱۴۰۳

عکس/ الیکا عبدالرزاقی با لباس کردی در جشنواره

اینفوگرافی/ مخالفان و موافقان فیلترینگ را بشناسید

وضعیت هواشناسی امروز

جهش بورس با پابند

پیش بینی بورس امروز سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

معجزه‌ای برای پیش‌گیری از پیری

اینفوگرافی/ چرا شام را باید پیش از ساعت ۹ شب بخوریم؟

اثرات غذا‌های چرب را با این خوراکی‌ها از بین ببرید

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان