اقتصاد۲۴- چند ماهی است که اوضاع و احوال در بازار بورس بر وفق مراد فعالان و البته باتجربههای این حوزه است. حلوای بورس به قدری شیرین شده است که همه از آن استقبال میکنند از دولت و تولیدکننده گرفته تا مردم که همان سهامداران اصلی هستند. رونق بورس باعث کسادی بازارهای موازی نظیر طلا و سکه و ارز و مسکن هم شده است هرچند که دلالان آن بازارها نیز بیکار ننشسته و سعی در رونق این بازارها به بهانه تضعیف بورس برآمدهاند.
کامل ابراهیمیان مدیرسرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری معین ملت این اتفاق را مبارک میداند و البته معتقد است باید شرایطی را ایجاد کرد تا باندها و جریانهای انحرافی نتوانند با اطلاعات غیرواقعی، حباب قیمتی را بهوجود آورند، زیرا در این صورت بیاعتمادی در جامعه شکل خواهد گرفت.
ابراهیمیان در گفتوگو اقتصاد۲۴ درباره رونق بورس که از ماههای گذشته اتفاق افتاده است، گفت: اینکه نگاهها و توجهات مردم به بورس معطوف شده را باید به فال نیک گرفت، اما باید از این فرصت نهایت و حسن استفاده را داشته باشیم. شرکتهای بورسی باید بتوانند از این امکان برای تامین مالی طرحها و پروژههایشان استفاده کنند تا بتوانند با افزایش سهام یا با انتشار اوراق بدهی، نیازهای مالی خود را تامین کنند و این موضوع میتواند کمک کند تا بحث سرمایهگذاری در کشور توسعه یافته و بخشی از مشکلات اقتصادی کشور حل شود.
بیشتر بخوانید: تصمیم جدید بورسی در راه است
وی افزود: همچنین دولت باید کنترل و مراقبت جدی داشته باشد تا حباب قیمتی شکل نگیرد. باید اطلاعات مربوط به شرکتهای بورسی بهصورت دقیق در اختیار مردم قرار داده شود تا باندها و جریانهای انحرافی نتوانند با اطلاعات غیرواقعی، حباب قیمتی را بهوجود آورند و مردم را با مشکل مواجه کنند. حسن اعتمادی که الان مردم نسبت به بورس دارند نباید تبدیل به سوء اعتماد شود تا در آینده امکان جلب مجدد اعتماد مردم به وجود نیاید.
مدیرسرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری معین ملت تصریح کرد: در حال حاضر در شرایطی قرار داریم که اقتصادمان نیاز به سرمایهگذاری دارد و بهترین راه سرمایهگذاری آن است که اقتصاد از حالت بانکمحور بهسمت اقتصاد سرمایهمحور برود و بازار بزرگ بتواند منابع مالی خود را از طریق بورس تامین کند. باید منابع بانکها بیشتر تامینکننده نیاز بنگاههای کوچک باشد و بتوانند نیازهای کوتاه مدت را پاسخ دهند.
وی یادآور شد: یکی از ویژگیهای بازار بورس آن است که در کنار سودهای خوب، ریسک قابل توجهی هم دارد. اگر تلاش شود که این ریسکها به حداقل برسد و شرایطی بهوجود آید که مردم کمترین ضرر را داشته باشند میتواند به اعتماد بلندمدت مردم کمک کند و چرخ اقتصاد کشور را راه بیاندازد.
ابراهیمیان با اشاره به اینکه اصلاح ساختاری در سال پایانی فعالیت دولت فعلی ممکن نخواهد بود تصریح کرد: اگر انتظار داشته باشیم که در شرایط فعلی کسب و کار واحدهای جدیدی در سال پایانی دولت شکل بگیرد بعید و دور از ذهن است، اما باید تلاش کنیم واحدهای موجودی که با تمام موانع آشنا و با مشکلات درگیر بوده و با آنها سر و کار دارند مسیر توسعه را ادامه دهند. اگر این الزام رعایت شود تمایل مردم به سمت بورس را باید به فال نیک گرفت. اکنون در شرایطی هستیم که سال پایانی کار دولت است و در این یک سال، دولت حالت مسافری را دارد که تمام اسباب خود را بسته و آماده رفتن است و خیلی حوصله پرداختن به طرحهای بلندمدت را ندارد، بنابراین در این مدت اگر بخواهیم ساختارهای فعلی را فروبریزیم و ساختارهای جدیدی ایجاد کنیم شاید در این زمان، فرصت خوبی فراهم نشود و دولت همراهی نکند. منطقیتر این است که بهجای اینکه کل ساختارها را به هم بریزیم، ایرادهای جدی به ساختار موجود را در قالب موارد مختلفی، اصلاح و ساختار جدیدی را جایگزین کنیم.
مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری معین ملت ادامه داد: شاید منطقیتر باشد که دولت بعدی با خود لایحه بیاورد اگرچه معمولاً هیچ دولتی با ارائه لایحه دست و پای خود را نمیبندد. ممکن است بانک مرکزی و بازار پول با فرصتها و ظرفیتهایی که در اختیار دارد به بازیگری که نقش کمتری دارد تبدیل شود. شاید نیاز باشد مجلس کار اعمال وصولها را انجام داده و مقدمات تدوین طرح و مطرح کردن آن را هم ایجاد کند ولی نمیتوان خیلی روی همراهی این دولت حساب باز کرد. مجلس نباید زمان را تا پایان کار این دولت از دست بدهد و باید به حداقلها بسنده کند و در عین حال مجلس باید نگاهی سه ساله به دولت بعدی داشته باشد تا بتواند بخشی از محکم کاریها را انجام دهد.