اقتصاد۲۴ - دولت برای حمایت از معیشت کسانی که بالاجبار در دوره شیوع کرونا کار خود را از دست دادهاند، پنج هزار میلیارد تومان در نظر گرفته که با تزریق به صندوق بیکاری، صرف حمایت از کسانی خواهد شد که با تعطیلی مشاغل در اپیدمی کرونا از ادامه کار بازماندهاند.
برای همین منظور سامانهای به آدرس bimebikari.mcls.gov.ir راهاندازی شد تا افراد درخواست خود را در آن ثبت کنند.
بر اساس این گزارش مشاغل پرخطر تا پایان اردیبهشت و مشاغل کمخطر که از ابتدای اردیبهشت ماه آغاز به کار کردهاند، تا پایان فروردین ماه بیمه بیکاری دریافت میکنند.
بر اساس آخرین آمار ۸۲۲ هزار و ۸۶۸ نفر در سامانه بیکاری درخواست خود را ثبت کردند که از این تعداد ۶۸۹ هزار و ۹۲ نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری کرونا شناخته شدند.
بیشتر بخوانید: چرا برخی بیمه بیکاری نگرفتند؟
جزئیات ثبتنام بیکاران در بیمه بیکاری
یکی از مشکلات بیمه بیکاری این بودکه مبلغ آن مطابق مبلغ تعیین شده در قانون نبود از سوی دیگر تماسهای برخی از مخاطبان حکایت از این دارد که این مبلغ هنوز واریز نشده است.
مسعود بابایی، مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار درباره دلیل عدم واریز میگوید: از میان مشمولان بیکاری اسفندماه ماه امسال که مقرر شد شماره حساب خود را ارسال کنند، شماره حساب ۹۱ هزار و ۶۵۶ نفر مشکل داشت.
وی افزود: شماره حساب برخی افراد مشکل داشته و با کدملی آنها همخوانی نداشت یا اینکه خارج از ۶ بانک عاملی که اعلام شد شماره شبا ارسال کردند.
مدیرکل حمایت از مشاغل وزارت کار گفت: برای این افراد پیامک فرستادیم که شماره حساب خود را اصلاح کنند که ۷۲ هزار و ۳۱۷ نفر تا روز گذشته این کار را انجام دادند که لیست این افراد برای تامین اجتماعی ارسال کردیم تا برای واریز مقرری به سازمان برنامه و بودجه فرستاده شود اما ۱۹ هزار و ۳۳۹ نفر هنوز اقدامی در این زمینه انجام ندادند.
وی اظهارداشت: ۲۰۰ هزار و ۵۳۲ نفر از بیکاران کرونا در فروردین ماه نیز شماره شبای خود را فرستادند اما همچون اسفندماه ۷۰ هزار و ۶۸۳ نفر شماره شبای نادرست اعلام کرده بودند که با دریافت پیامک اصلاح شماره حساب ۵۹ هزار و ۵۰۲ نفر اصلاح لازم را انجام دادند و مابقی نیز هنوز شماره حساب صحیح را ارسال نکردند.
بابایی گفت: البته فایل اطلاعاتی اصلاح شده متقاضیان بیمه بیکاری فروردین ماه را به سازمان برنامه و بودجه و خزانهداری کل کشور ارسال کردیم تا در زمان تعیین شده واریز مقرری آنها انجام شود.
وی درباره پرداخت بیمه بیکاری، بیکاران کرونا در اسفندماه گفت: آمار پرداخت بیمه بیکاری کرونا در اختیار سازمان برنامه و بودجه است، اما بر اساس اعلام این سازمان ۱۰۳ هزار نفر مقرری بیکاری کرونا در اسفند را دریافت کردند و لیست تکمیلی ۴۶ هزار نفر دیگر نیز برای این سازمان ارسال شده است.
مدیرکل حمایت از مشاغل وزارت کار گفت: مشمولان بیمه بیکاری در اسفندماه ۳۷۱ هزار و ۳۴۰ نفر بود که بخشی از کارفرماها لیست بیمه ارسال کرده بودند و براین اساس ۲۴۱ هزار نفر مشمول نهایی بیمه بیکاری کرونا بود و در حال حاضر لیست ۱۵۰ هزار مشمول بیمه بیکاری کرونا در اسفند ماه در اختیار سازمان برنامه و بودجه است.
وی گفت: براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، بیمه بیکاری مشمولان ناشی از شیوع کرونا از اسفند ۹۸ تا پایان اردیبهشت ۹۹ را تحت پوشش قرار داده است و هنوز مصوبه دیگری در این زمینه وجود ندارد.
بابایی درخصوص مبلغ واریزی بیمه بیکاری کرونا گفت: تاکید ما بر پرداخت مطابق با قانون (بند ب ماده هفت قانون کار) بوده است اما مبلغ واریزی بنابر صلاحدید سازمان برنامه و بودجه و خزانهداری کل کشور بوده است که براساس اعلام مشمولان منطبق با قانون نبوده است. مقرر شده بود پرداخت بیمه بیکاری اسفندماه در دو مرحله انجام شود که یک مرحله آن صورت گرفته است.
مدیرکل حمایت از مشاغل وزارت کار درباره پرداخت بیمه بیکاری مشمولان در فروردین و اردیبهشت ماه گفت: لیست کامل مشمولان در اختیار تامین اجتماعی قرار گرفته است و قرار است این سازمان پالایش تعداد عائله را انجام میدهد و در اختیار سازمان برنامه و بودجه قرار میدهد اما زمان واریز آن مشخص نیست.
وی همچنین درباره بیمه بیکاری در ماههای آینده نیز گفت: در خردادماه پرداخت بیمه بیکاری روند قانونی میشود و افراد باید حتما سابقه پرداخت بیمه منطبق با قانون باشد و مبلغ پرداختی نیز برعهده سازمان تامین اجتماعی است که مطابق قانون پرداخت میشود.
منبع: تسنیم