تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۰۶ تير ۱۳۹۹
گزارش از دورخوردن قانون ممنوعیت واردات

واردات اقلام لوکس همچنان ادامه دارد!

با وجود تاکیدات فراوان مبنی بر ممنوعیت واردات غیر ضرور، فروشگاه‌های اینترنتی همچنان بستر فروش اقلام وارداتی لوکس هستند.
واردات اقلام لوکس
اقتصاد۲۴ - ، معضل تکراری واردات اقلام غیرضرور مجدد روی دنده برخورد‌های جدی سازمان‌های نظارتی افتاده است؛ وارداتی از جمله سنگ پا، شلنگ و پونز تا غذای ماهی‌های اکواریوم و سگ و گربه!

قیمتش ۳ میلیون تومان است و در سایت‌های اینترنتی به فروش می‌رود، نه دستگاه حیاتی است و نه نیاز به فناوری خاصی دارد، این مبلغ وعده غذایی یک حیوان چهارپاست.
بیشتر بخوانید: ترخیص کالا ربطی به ما ندارد


فروشگاه‌های اینترنتی وعده غذایی یک سگ را به مبلغ ۳ میلیون تومان قیمت گذاری کرده اند، وعده غذایی که تنها برای چند روز یک سگ است، اما نکته حائز اهمیت این است که واردات این غذا‌ها به کشور ممنوع هستند، اما مسئولان این فروشگاه‌ها با دور زدن آن‌ها را وارد کشور می‌کنند و در پاسخ به چرایی آن‌ها بهانه افزایش قیمت دلار را می‌آورند.

ممنوعیت واردات از یک سو و قیمت نجومی این وعده غذایی از سویی، خود تخلفات بسیاری را به وجود می‌آورد. با وجود آنکه خوراک سگ و گربه در داخل کشور در دسترس و نوع تهیه خاصی هم ندارد، اما هستند فروشگاه‌هایی که از جیب مردم سوء استفاده می‌کنند و تخلفات خود را در سایه محصولات حیاتی انجام می‌دهند.

واردات این حجم غذای سگ و گربه به کشور در شرایطی است که با توجه به تحریم‌های سنگین اخیر و هدف‌گذاری آمریکا برای کاهش درآمد‌های ارزی ایران، درآمد‌های ارزی کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و هزینه کردشان برای موارد غیرضروری چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.

از گذشته، در خانه ایرانی‌ها‎ همیشه در به روی حیوانات باز بود. در روستا‌ها مردم با نگهداری حیواناتی مانند گوسفند، بز و گاو غذای لبنی خود را تامین و در شهر‌ها با نگهداری حیواناتی مانند مرغ، خروس و دیگر پرندگان، از گوشت و محصولات‌شان استفاده می‌کردند. اما حالا که دیگر ۷۰ درصد مردم ایران شهرنشین شده‌اند، نگهداری از حیوانات، جلوه دیگری به خود گرفته است.

مشاغل و بازار‌های جدیدی به صفوف اصناف مرتبط به حیوانات اضافه شده‌اند؛ مثل بازار‌های رسمی حیوانات خانگی. تنور بازار حیوان خانگی داغ است؛ چه برای فروشندگان، چه برای مشتری‌ها. حال اگر نخواهیم به چند و، چون و چرایی داغ شدن این بازار سیاه بپردازیم، می‌خواهیم علت گرانی غذای آن‌ها را بدانیم، غذایی که می‌تواند بسیار ارزان‌تر از این حد در آید.

واردات اقلام لوکس حتی با یک درصد تشابه ممنوع


حسین مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صمت در پاسخ به سوال خبرنگار صنعت، مغدن، تجارت باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر اینکه واردات برخی اقلام ضرور هکچنان ادامه دارد، بیان کرد: دستور داده ام تا ثبت سفارش کالا داخلی و مشابه آن و وارداتش صفر شود. حتی یک درصد تشابه با تپلید داخل ممنوعیت ورود به بنادر را خپاهد داشت.

اقلام لوکس



واردات خوراک سگ و گربه ممنوع است


فرمانی یکی فروشندگان خوراک حیوانات در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به گران فروشی خوراک سگ و گربه، گفت: واردات خوراک سگ و گربه ممنوع است و هیچ وارداتی صورت نمیگرد و در حال حاضر خوراکی که در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسد ته مانده انبار از سال گذشته است.

این فروشنده خوراک حیوانات گفت: این فرآورده‌های غذایی سگ و گربه از سه کشور آلمان، فرانسه و هلند به صورت بسته بندی برای خرده‌فروشی وارد کشور شده است. اما نکته حائز اهیمت این است که اگر کالایی وارد کشور شود به صورت قاچاق است و واردات رسمی ندارد.

فرمانی در خصوص علت گرانی این خوراک، بیان کرد: غذای سگ و گربه به دلیل اینکه وارد نمی‌شود گران است و این فرصتی برای دلالان این حوزه است.

اقلام لوکس

وارداتی برای خوراک سگ و گربه نداریم


رضا الفت نسب عضو هیئت مدیره اتحادیه کشوری کسب و کار‌های مجازی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به علت فروش خوراک سگ و گربه در فضای مجازی، گفت: تمام قیمت‌هایی که در سایت‌های اینترنتی به فروش می‌رود، مصوب است و اکثر این قیمت‌ها در سامانه ۱۲۴ ثبت شده، اما گاهی ممکن است این قیمت مصوب نباشد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه کشوری کسب و کار‌های مجازی با تاکید بر اینکه وارداتی برای خوراک سگ و گربه نداریم، تشریح کرد: قیمت برخی محصولات مانند خوراک سگ و گربه بر اساس واردات محاسبه می‌شود. در حال حاضر وارداتی برای این محصول وجود ندارد و فروشندگان از کالا‌هایی که در انبار مانده است استفاده می‌کنند.

الفت نسبت با بیان اینکه علت گرانی این خوراک ممنوعیت واردات است، تشریح کرد: به دلیل اینکه وارداتی نداریم و اجناس در انبار‌ها موجود است به نوعی باعث می‌شود که این کالا‌ها با ارزش شوند و در نتیجه فروشندگان اقدام به افزایش قیمت آن‌ها می‌کنند.

مسئله‌ای که هم اکنون با آن رو به رو هستیم در بهمن سال گذشته هیات وزیران به پیشنهاد وزارت اقتصاد با ترخیص کالا‌های گروه ۴ ممنوعه به کشور که عمدتا مصرفی، تولید مشابه داخی و لوکس هستند موافقت کرد. کالا‌های گروه ۴ معمولا مصرفی، لوکس، غیرضرور و مشابه تولید داخل هستند که بنا به اقتضاء شرایط کشور در سال ۹۷ واردات آن‌ها ممنوع شد و در لیست کالا‌های گروه ۴ قرار گرفت.

اقلام لوکس
با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و اعمال تحریم‌های ناعادلانه و خارج از موازین بین المللی آمریکا علیه کشورمان، باید اقداماتی در راستای بهبود و توسعه زیرساخت‌های تولید انجام شود تا شاهد دستیابی به وضعیت مطلوبی در این زمینه باشیم. وادرات غیر ضرور در سال جهش تولید مغایر با اهداف رسیدن به جهش تولید بوده و باید در سیاستگذاری‌های دولت در این حوزه مورد توجه قرار بگیرد.

واردات کالا‌های غیرضروری از جمله معضلاتی است که تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها را به همراه داشته و از طرفی افراد بسیاری را بیکار کرده است و نفس تولیدکنندگان ایرانی را به شماره انداخته است حالا با این شرایط انتظار می‌رود دولت حتی جلوی قاچاق این دسته از کالا‌ها را بگیرد تا بتوان به تولیدات داخلی پرداخت.


منبع: باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ساز مخالف اروپا در میانه مذاکرات تهران _ واشنگتن

طرح ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس از نگاه اکسیوس

ترکیب استقلال مقابل ملوان اعلام شد

آمار مهاجرت کادر درمان نزولی شد

کاهش ۴۷ درصدی آب ورودی به سدهای تهران

مدیرعامل استقلال: سرمربی را سیدورف انتخاب می‌کند

یک ممنوعیت دیگر عربستان برای حجاج

فیلم/ ماجرای جنجالی در دفترخانه هنگام عقد اکبر عبدی و همسرش

راه‌اندازی خانه‌ای امن برای دختران آسیب‌دیده

دیدار پرتنش ویتکاف با مقامات اسراییلی درباره ایران

عکس/ دیدار سید محمد خاتمی و ابطحی با شیخ حسین انصاریان

نسخه تازه ترامپ برای توافق با ایران

دهدشت لرزید

درخواست اردوغان از ایران درباره کریدور زنگزور

گرانی عجیب هزینه‌های اسباب‌کشی در تهران

عکس/ پوستر AFC برای تقابل استقلال و ملوان

فیلم/ حال و هوای محل برگزاری فینال جام حذفی در اراک

فیلم/ تذکر رهبر انقلاب به مسئولان کشور

عکس/ آرزوی موفقیت معنادار سرمربی پیشین استقلال برای تیمش

زمان بازگشایی خزانه جواهرات ملی اعلام شد

پشت پرده دیدار کرزی با عراقچی در رم

طوفان خاک در راه تهران

حداقل حقوق برای حذف یارانه چقدر است؟

عکس/ تصویری قدیمی از حضور سرلشکر باقری در اتاق فرماندهی جنگ

حال و هوای قبرستان بقیع

عکس/ چهره متفاوت صادق خلخالی ۴۴ سال پیش در لیبی

عکس/ زیبایی شگفت انگیز باغ جهان نما بهشت کوچک شیراز

آخرین قیمت کالا‌های اساسی در بازار/ شکر کمیاب شد

اقدام رسمی پرسپولیس برای جذب یک استقلالی

عکس/ ظاهر جذاب الیزابت تیلور ۷۸ سال پیش با لباس خال خالی

عکس/ استایل خاص دختران یک خانواده قجری با مدل مو و لباس اروپایی

عکس/ نمایی خارق‌العاده از غروب آفتاب از بالای ابر‌ها

فیلم/ حضور رئیس قوه قضائیه بر سر مزار ابراهیم رئیسی

موزه دانشگاه خوارزمی

عکس/ تغییر نام طارمی در آستانه فینال لیگ قهرمانان

عکس/ رقص حیرت انگیز نور و رنگ در شاهچراغ شیراز

عکس/ مادر و دایی دکتر مصدق ۱۰۲ سال پیش با لباس خاص

عکس/ بلندترین بادگیر تماشایی جهان در باغ دولت آباد یزد

فیلم/ یک ماه پس از انفجار بندر شهید رجایی

عکس/ ظاهر متفاوت صادق آهنگران ۳۴ سال پیش در کنار سردار سلیمانی

عکس/ بازگشایی سفارت آمریکا در دمشق

موج دوم طوفان نقل‌وانتقالاتی پرسپولیس

چهار میلیون تومان هزینه یک شب کنسرت برای خانواده ۳ نفره

عکس/ ملک حسین در کنار همسر دوم اش ۶۴ سال پیش با استایل اروپایی

دلار آماده خیز برای عقب‌نشینی شد

مهاجم مدنظر کارتال استقلالی‌ها را شوکه کرد

عکس/ شکل و شمایل سوفیا لورن در ۸۷ سالگی با عینک و اکسسوری‌های لاکچری

بررسی وضعیت بازار بورس ایران در هفته اول خرداد ۱۴۰۴ + اینفوگرافی

عکس/ حسینی بازجوی مخوف ساواک ۵۴ سال پیش با چهره عجیب

عکس/ قیمت باورنکردنی اجاره خانه ۸۵ سال پیش حوالی کالج آمریکایی