اقتصاد۲۴ - مطابق تازه ترین گزارش مرکز آمار ایران بررسی شاخص قیمت مصرف کننده به تفکیک استان نشان میدهد که میان استان های کشور فاصله ۹ درصدی تورم وجود دارد، بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان ایلام (۳۳.۰ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (۲۴.۲ درصد) است.
بررسی شاخص قیمت مصرف کننده به تفکیک استان نشان میدهد که بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان ایلام (۳۳.۰ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (۲۴.۲ درصد) است.
بیشتر بخوانید: خط فقر در تهران ۴.۵ میلیون تومان است
کل خانوارها
در خرداد ماه ۱۳۹۹ عدد شاخص کل برای خانوارهای کشور (۱۰۰=۱۳۹۵) به ۲۱۴.۲ رسید که نسبت به ماه قبل ۲.۰ درصد افزایش نشان میدهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور مربوط به استان کردستان با ۵.۵ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان بوشهر با ۰.۱ درصد افزایش است.
درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای کشور ۲۲.۵ درصد است. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان هرمزگان (۲۸.۷ درصد) و کمترین آن مربوط به استان مرکزی (۱۶.۹ درصد) است.
نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به خرداد ماه ۱۳۹۹ برای خانوارهای کشور به عدد ۲۷.۸ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان ایلام (۳۳.۰ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (۲۴.۲ درصد) است.
خانوارهای شهری
در خرداد ماه ۱۳۹۹ عدد شاخص کل برای خانوارهای شهری (۱۰۰=۱۳۹۵) به ۲۱۲، ۸ رسید که نسبت به ماه قبل ۲.۰ درصد افزایش نشان میدهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای شهری مربوط به استان کردستان با ۵.۸ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان بوشهر با ۰.۳ درصد افزایش است.
درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای شهری کشور ۲۲.۷ درصد است. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه خانوارهای شهری مربوط به استان هرمزگان (۲۹.۸ درصد) و کمترین آن مربوط به استان اردبیل (۱۶.۹ درصد) است.
نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به خرداد ماه ۱۳۹۹ برای خانوارهای شهری به عدد ۲۷.۷ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان ایلام (۳۲.۸ درصد) و کمترین آن مربوط به استان فارس (۲۳.۸ درصد) است.
خانوارهای روستایی
در خرداد ماه ۱۳۹۹ عدد شاخص کل برای خانوارهای روستایی (۱۰۰=۱۳۹۵) عدد ۲۲۱.۹ را نشان میدهد که نسبت به ماه قبل ۲.۲ درصد افزایش داشته است. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای روستایی مربوط به استان زنجان با ۵.۲ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان بوشهر با ۰.۸ درصد کاهش میباشد.
درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای روستایی ۲۱.۱ درصد است. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان هرمزگان (۲۶.۴ درصد) و کمترین آن مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد (۱۵.۱ درصد) است.
نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به خرداد ماه ۱۳۹۹ برای خانوارهای روستایی به عدد ۲۸.۲ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان (۳۳.۷ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (۲۳.۰ درصد) است.
منبع: ایبنا