اقتصاد۲۴ -در زمانهای قدیم، رومیان به دلایل دارویی از پونه کوهی استفاده میکردند. اکنون، از برگهای این گیاه اغلب در تهیه روغنهای گیاهی استفاده میشود. روغن پونه کوهی معمولاً به صورت موضعی یا استنشاقی استفاده میشود. عصاره پونه کوهی به صورت مایع یا کپسول نیز قابل مصرف است
پونه کوهی حاوی آنتی اکسیدانهای تیمول، کارواکرول، لیمونن، ترپینن، اکتین و کاروفیلن است. آنتی اکسیدانها سرعت پیری و آسیب به سلولهای بدن را کاهش میدهند. پونه کوهی بسیار غنی از آنتی اکسیدانها است، بسیار بیشتر از برخی میوهها و سبزیجات:
بیشتر بخوانید:معده درد خود را با این دمنوش درمان کنید
۴۲ برابر بیشتر از سیب
۳۰ برابر سیب زمینی
۲ برابر بیشتر از پرتقال
۴ برابر بیشتر از زغال اخته
در یک مطالعه که در ژورنال تحقیقات پزشکی بین المللی منتشر شده است، به ۴۸ شرکت کننده با سطح کلسترول بالا توصیه شده است که تغییراتی در رژیم و سبک زندگی خود ایجاد کنند. بعد از هر وعده غذایی، ۳۲ شرکت کننده ۲۵ میلی لیتر عصاره روغن پونه کوهی مصرف کردند. افرادی که علاوه بر پیروی از توصیههای سبک زندگی سالم، روغن پونه کوهی را مصرف میکردند در مقایسه با کسانی که این کار را نکردند، سطح کلسترول پایین تری داشتند.
چند مطالعه وجود دارد که به بررسی استفاده از روغنهای پونه کوهی برای کاهش التهاب در بدن میپردازد. روغن پونه کوهی در انواع کرمهای ضد التهابی گیاهی نیز استفاده میشود.
روغن پونه کوهی رقیق شده، که به صورت موضعی روی پوست اعمال میشود، به طور بالقوه میتواند باعث بهبودی برشها و زخمهای کوچک شود، خطر عفونت را کاهش داده و جای زخم را به حداقل برساند. این ممکن است به دلیل ترکیبات تیمول و کارواکرول باشد که خاصیت ضد باکتریایی دارند.