امروز با توجه به رشد گسترده شرکتهای دانشبنیان، دولت تسهیلات مختلفی را به منظور گسترش کار این شرکتها که برای تامین مالی خود دارای مشکل هستند درنظر گرفته است، اما اینکه این تسهیلات چیست را در ادامه گزارش میخوانید.
اقتصاد۲۴- قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان سرفصلهای گوناگونی را برای حمایت و توسعه هرچه بهتر شرکتهای فناور نوپا در نظر گرفته است و در سال های اخیر در حوزه های مختلف راه جوانان خوشفکر را هموار کرده است.
امروز شرکت های نوپا در حوزه های مختلف از تسهیلات مختلفی برخوردارند؛ از انجام نظام وظیفه تخصصی و ارائه مجوز استقرار گرفته تا بهرهمندی از انواع معافیتهای مالیاتی و گمرکی و تامین اجتماعی.
براي افراد فعال در شرکتهاي دانشبنيان، شرکتهای مستقر در مراکز رشد و پارکهای علموفناوری و نیز شرکتهای فناور، امتیازات ویژه ای درنظر گرفته شده است و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان نیز به منظور پشتیبانی از فعالیتهای تخصصی دانشآموختگان برترِ دانشگاهي که به فعالیتهای فناورانه اشتغال دارند، تسهیلات مختلفی را ارائه میکند. این حمایت ها و تسهیلات در راستای کمک به کاهش هزینه ها و افزایش آگاهی این شرکت ها و موسسات صورت می گیرد.
آیین نامه حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان در سال 1391 به صورت یک قانون تبدیل شد و برای ارگان اجرایی به صورت یک الزام درآمده است. البته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پا را فراتر از این قانون گذارده و با افزودن حمایت های خود از شرکت های دانش بنیان گامهای موثری در پیشبرد اهداف و سیاست های تحقق اقتصاد مقاومتی و اقتصاد مبتنی بر دانش و دانش محور برداشته است. برخی از این حمایتها عبارتند از 70 درصد تخفیف دوره های آموزشی، 70 درصد تخفیف ویژه خرید نرم افزار، 50 درصد تخفیف هزینه تست آزمایشگاهی، بهره مندی از حمایت صادراتی، صدور مجوز استقرار(داخل شعاع 120 کیلومتری)، 40 درصد تخفیف پخش آگهی در صداوسیما، کمک به حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی.
همچنین معاونت علمی ریاست جمهوری با توجه به اهداف و سیاست های خود مبنی بر راه اندازی چرخ اقتصاد دانش بنیان و همچنین پیرو قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان اقدام به راه اندازی صندوق نوآوری و شکوفایی کرد. این صندوق تنها برای شرکت های دانش بنیان تاسیس شده و فقط می تواند به آنها خدمت رسانی انجام دهد که از جمله این اقدامات می توان به فروش اقساطی و لیزینگ محصولات دانش بنیان، تامین دفتر کار و احداث مجتمع فناوری، صدور ضمانت نامه، اعطای وامهای بلاعوض، کم بهره و نیز قرضالحسنه، اعضای یارانه سود تسهیلات، تامین دستمزد نخبگان، واگذاری اراضی شهرک صنعتی، مشارکت سرمایه گذاری خطرپذیر، نظارت و مشاوره بر تسهیلات و اشتغال دانش آموختگان برتر اشاره کرد.
امتیازات شرکتهای دانشبنیان
امتیاز دهی و ارتقای رتبه هیئت علمی (بین ۱۰ تا ۱۵ امتیاز)
امتیاز در مناقصات (بین ۱۰ تا ۱۵ امتیاز)
انعقاد قرارداد دولتی بدون مناقصه (تا سقف ۱۵ درصد بودجه آن نهاد دولتی)
اولویت استقرار شرکت های دانش بنیان در پارک های علم و فناوری
اولویت واگذاری سهام مراکز پژوهشی دولتی
پوشش بیمه ای ریسک تحقیق و توسعه
عدم نیاز به دریافت مفاصاحساب بیمه ای در پایان قراردادها
اجازه استقرار و کار اداری در املاک مسکونی
شرکت در جلسات پرسش و پاسخ در حوزه کسب و کار (مالیات، قانون کار، ….) به صورت رایگان
تخفیف ویژه خرید نرم افزار (حدود 70 درصد)
تخفیف هزینه آزمون و آنالیز آزمایشگاهی (حدود 50 درصد)
ارائه حمایتهای صادراتی
صدور مجوز استقرار در نزدیکی کلان شهرها
تخفیف پخش آگهی در صداوسیما (حدود 40 درصد)
کمک به حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی
کمک به اخذ گواهینامه و مجوز بینالمللی
ثبت بین المللی پتنت و نام تجاری
پذیرش و اعزام هیات تجاری در کنار سفرهای رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه