اقتصاد۲۴- سالها است که در کشور درگیر جنگ اقتصادی ناشی از تحریمها هستیم، اما گرههای کور اقتصاد داخلی نیز در عدمرشد اقتصادی کشور و رکود همراه با تورم بیتاثیر نبودهاند. متاسفانه بهدلیل عدمنظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی اگر تولیدکنندهای برای گردش چرخه تولید و ایجاد اشتغال آستینها را بالا میزند باید از هفتخان رستم عبور کند تا بتواند مجوز فعالیت دریافت کند. این سنگاندازیها برخلاف سیاستهای سایر کشورها، تولیدکننده را از ادامه کار دلسرد و ناامید میکند.
اصلاح این وضعیت به اقدامات جدیتر در تقویت پایههای اقتصادی کشور نیاز دارد تا جوابگوی اشتغال جوانان باشد، لذا فشار تحریمهای خارجی از یک طرف و نیاز از درون از دیگر سو ضرورت فراهم ساختن بستر مطلوب اقتصادی در کشور را بیش از پیش نمایان میکند.
غلامرضا نوریقزلجه، نماینده بستانآباد در گفتوگو با اقتصاد۲۴ درباره رفع موانع برای رونق کسب و کار، ایجاد اشتغال و صدور مجوزها گفت: این موضوع آنقدر مورد تاکید بوده که در مورد آن، قانون هم وجود دارد و برای آن، شوراهای گفتوگویی چه در سطح ملی و چه در سطح استان وجود دارد، یعنی هیچ کمبود قانونی در رابطه با آن وجود ندارد.
وی افزود: مشکل ما، در عدماجرای قانون است. اگر حتی برخی از مواد قانون رفع موانع تولید بهدرستی اعمال شود وضع به مراتب بهتر از این است. قانون بهبود فضای کسب و کار اصلاح ذیل اصل ۴۴ که در مورد صدور مجوزها است، ایجاد پنجره واحد، شفافیت و صدور مجوزها، الکترونیکیکردن صدور مجوزها، حذف امضاهای طلایی، برخی از قانونهای موجود است که نشان میدهد ما کمبود قانون نداریم، بلکه در اجرا و نظارت ضعیف عمل کردیم.
بیشتر بخوانید: اکبر طبریها چگونه در نظام اداری رخنه میکنند؟/ در ایران آدمها مهمتر از سیستم و نظام هستند
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: اگر این قوانین اجرا شود، هم فضای کسب و کار بهتر میشود و هم صدور مجوزها سریعتر صورت میگیرد و هم رتبه کشور بهبود مییابد و از سوی دیگر، سرمایهگذار از بلاتکلیفی درمیآید. من معتقدم با همین قوانین ساده و روشن و اجرای اصولی آن میتوانیم مشکلات اشتغال را حل کنیم.
نوری تصریح کرد: حتی پیشبینی شده که اگر جایی از قانون نقص و ایرادی داشت و به پروسه طولانی نیاز داشت میتوان در همان شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که در کشور است مسائل سرمایهگذاران و تولیدکنندگان را هفتگی حل کرد.
نماینده بستانآباد در پاسخ به اینکه بخشی از این مشکلات، مسائل نرمافزاری است و آیا در ایجاد زیرساختها ضعیف عمل کردیم؟ گفت: حداقل برای این کارها ما مشکل زیرساختی نداریم. اکنون دولت الکترونیک توسعه یافته است. مشکل ما در حقیقت امضاهای طلایی است که اگر جمع شود و همه اطلاعات بهصورت شفاف در پورتالها بیاید و افراد بدانند که به چه چیزی نیاز دارند، کارهای منطقی جلو خواهد رفت.
وی یادآور شد: متاسفانه ایران در حوزه شفافیت و تسهیل امور و صدور مجوزها و ایجاد پنجره واحد در ارائه مجوز و خدمات، رتبه قابل قبولی ندارد که اگر داشت بسیاری از مفسدهها جمع میشد و یا شاهد بروز آن نبودیم.
نوری در پاسخ به اینکه آیا مسئله رفع موانع تولید در بسته اقتصاد مردمی که از سوی رییس مجلس رونمایی شده، آمده است؟ گفت: این طرح بهصورت رسمی در دستور کار مجلس نبوده و موضوع با نمایندگان مطرح نشده است. نه بهصورت تخصصی با کمیسیونها و نه با نمایندهها حرفی زده شده است، اما امیدواریم طرح خوب و مفیدی باشد که بتواند چالشهای پیشروی تولید و کسب و کار را برطرف کند.