تاریخ انتشار: ۰۸:۴۶ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۹

فایده تعویق انتخابات برای ترامپ چیست؟

کارشناس مسائل بین الملل می‌گوید فارغ از چگونگی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اگر ترامپ نتایج را واگذار کند او به هیچ وجه زیر بار شکست نخواهد نرفت.
فایده تعویق انتخابات برای ترامپ
اقتصاد۲۴ - در کمتر از صد روز به برگزاری انتخابات سوم نوامبر ترامپ در توئیتی روز پنجشنبه پیشنهاد تعویق انتخابات را مطرح کرد که با مخالفت‌های گسترده در داخل مواجه شد. پیشنهاد ترامپ ضمن مخالفت با برگزاری انتخابات به صورت پستی در حالی مطرح می‌شود که نشریه انگلیسی ایندیپندنت در گزارشی می‌نویسد سوم نوامبر برای ترامپ چندان «عدد خوبی» نیست؛ چون نتیجه نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد جو بایدن در بسیاری از ایالات‌هایی که انتظار می‌رفت ترامپ به سادگی در آنجا پیروز شود پیشتاز است. علاوه بر موضوع چگونگی برگزاری انتخابات، مساله مهم دیگری که وجود دارد احتمال عدم پذیرش نتایج از سوی ترامپ و دور جدیدی از ناآرامی‌ها در ایالات متحده آمریکا است که در این خصوص با عبدالرضا فرجی راد کارشناس مسائل بین الملل گفتگو کرده ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

ارزیابی شما از مطرح شدن تعویق انتخابات از سوی رئیس جمهوری این کشور چیست؟ آیا زمان خریدن می‌تواند باعث افزایش محبوبیت ترامپ در بین رأی دهندگان در طیف‌های مختلف شود؟

موضوع تعویق انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سوی دونالد ترامپ در حالی مطرح می‌شود که اقتصادی ایالات متحده آمریکا اوضاع نابسامانی دارد و میزان بیکاری در این کشور را تا میزان ۴۰ میلیون نفر افزایش داده است. ترامپ به خوبی می‌داند که چنین معضلات حل نشده‌ای سرانجام به شکست او ختم خواهد شد.

ترامپ همچنین امیدوار است واکسن کرونا تا قبل از برگزاری انتخابات وارد بازار شود. در همین راستا آنتونی فائوچی رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا اخیرا اعلام کرد که تا پایان سال جاری میلادی یعنی ۲۰۲۰ واکسن کرونا در اختیار عموم قرار خواهد گرفت. تلاش ترامپ و جمهوری خواهان بر این است تا هر چه سریعتر با دسترسی به این واکسن از ابتلای افراد جدید جلوگیری شود و همچنین میزان مرگ و میر نیز کاهش یابد. دونالد ترامپ با مطرح کردن تعویق انتخابات امیدوار است تا با گذشت یکسال از بحران کرونا خارج شود و متعاقبا بتواند تبلیغات خود را به پیش ببرد. او به دنبال آن است تا با فراهم کردن این شرایط اینگونه در افکار عمومی تاثیرگذار باشد و از اقداماتش در راستای تهیه ماده اولیه، در اختیار قرار دادن آن به آزمایشگاه‌ها و همچنین پیش خرید انبوه واکسن تمجید کند.

مساله‌ای دیگر که بسیار حائز اهمیت است این است ترامپ تنها می‌تواند در رقابت‌های انتخاباتی خود را عرضه کند. سیاست وی به گونه‌ای است که با حضور در این رقابت‌ها تبلیغات منفی علیه رقیبانش می‌کند و به اتهام زنی می‌پردازد و هواداران خود را تحریک می‌کند؛ لذا جمعیت‌های فراوانی می‌توانند در این گونه رقابت‌ها حاضر شوند؛ اما در حالی که بیماری کووید ۱۹ همه گیر شده است پدید آوردن چنین فضایی بسیار مشکل است. ترامپ که همواره سعی دارد به رقیب خود حمله کند و اتهام وارد کند در این فضا نمی‌تواند کاری از پیش ببرد و حتی توئیتر نیز به آن صورت نمی‌توانند نقش تأثیرگذاری برای ترامپ برای تبلیغات ایفا کند. هدف دیگری که ترامپ از پیشنهاد خود به دنبال آن است بدست آوردن آرای خاموش است؛ یعنی کسانی که هنوز تصمیم خود را نگرفته اند. او تلاش می‌کند این نظر این طیف را به سمت خود جلب کند تا در نهایت بتواند تا زمان دسترسی عمومی به واکسن انتخابات را برگزار کند.

در این بین عوامل دیگری مانند تظاهرات ضدتبعیض نژادی تا چه حد بر کاهش محبوبیت ترامپ تأثیرگذار بوده است؟

سه عامل اصلی بر کاهش محبوبیت دونالد ترامپ تأثیر گذاشته که اولین و مهمترین آن شیوع گسترده ویروس کرونا بوده است که تنها دستاورد مهم ترامپ یعنی بهبود اوضاع اقتصادی و اشتغالزایی را ویران کرد.

بیشتر بخوانید: آیا عصر ترامپ پایان می‌یابد؟

مساله دوم که بر کاهش محبوبیت ترامپ نقش مهمی داشت مساله نژادپرستی است. ترامپ اخیرا حتی به مراسم بزرگداشت یکی از رهبران اقلیت ایالات متحده بی اعتنایی کرد که با انتقادات فراوانی روبرو شد. سه ریس جمهوری سابق آمریکا (جورج بوش، بیل کلینتون، باراک اوباما) در مراسم یادبود "جان لوئیس" یکی از رهبران حقوق اقلیت سیاه پوست در آمریکا سخنرانی کردند که دونالد ترامپ نه در این مراسم یادبود شرکت کرد و نه پیامی فرستاد؛ بنابراین سومین عامل را که سبب کاهش محبوبیت ترامپ شده باید در همین رفتار‌ها و اظهارات عجیب او جستجو کرد.

پیشنهادی که رئیس جمهوری آمریکا برای تعویق انتخابات بیان کرده تا چه حد قابل اجراست و او چه موانعی پیش رو دارد؟

ترامپ شرایط سختی را پیش رو دارد و بعید به نظر می‌رسد که بتواند انتخابات در آمریکا را به تعویق بیندازد. تحقق این امر نیازمند تصویب کنگره و سنای آمریکا است که هر دو در این زمینه مخالفت خود را اعلام کرده اند. ضمن اینکه باید در نظر داشت که مسئولیت برگزاری انتخابات در آمریکا با فرمانداران ایالت‌ها است.

آیا برگزاری انتخابات پستی به ضرر جمهوری خواهان تمام خواهد شد و شانس پیروزی بایدن افزایش می‌یابد؟

یکی از عواملی که باعث ترس ترامپ شده عدم رغبت مردم آمریکا به ویژه جوانان این کشور برای حضور در پای صندوق‌های رأی است. آن‌ها ترجیح می‌دهند که در صف‌های طولانی نباشند. به ویژه که همه گیری ویروس کرونا همچنان ادامه دارد و خیلی از افراد محتاطانه عمل خواهند کرد. با برگزاری انتخابات به صورت پستی به طور طبیعی خطرات ناشی از ابتلا کاهش می‌یابد و آن دسته از افرادی که مایل به حضور در صف‌ها نیستند می‌توانند در این انتخابات شرکت کنند؛ بنابراین می‌توان پیش بینی هر چه تعداد شرکت کنندگان بیشتر شود کفه ترازوی بایدن سنگین‌تر خواهد شد. در این شرایط اگر انتخابات به صورت پستی برگزار شود باز آرای بایدن بیشتر خواهد شد. در آن سو هر چه تعداد شرکت کنندگان کمتر باشد اوضاع به نفع ترامپ خواهد بود.

نگرانی که در خصوص این انتخابات وجود دارد بحث عدم پذیرش نتایج آن از سوی دونالد ترامپ است. نظر شما در این باره چیست؟ در صورت باخت آیا او نتایج را به راحتی خواهد پذیرفت؟

با روحیه و اخلاقی که در ۴ سال گذشته از ترامپ سراغ داریم اگر انتخابات به صورت پستی و یا حالت عادی آن برگزار شود او به هیچ وجه شکست خود را نخواهد پذیرفت. حتی بحث‌هایی مطرح می‌شود که در صورت احتمال باخت او از کاخ سفید نیز خارج نمی‌شود. اما به نظر نمی‌رسد که او جرأت چنین کاری را داشته باشد چرا که قوانینی وجود دارد و نیرو‌های نظامی مانند ارتش کنترل امور را در دست خواهند گرفت. ترامپ هم اکنون در تلاش برای زمینه چینی به منظور کشاندن طرفداران خود به خیابان در صورت اعلام شکست است. تا در این صورت برگزاری مجدد انتخابات را مطرح کنند که همان بحث تعویق انتخاباتی است که هم اکنون مطرح می‌شود. شاید ترامپ تصور می‌کند که مقام‌های آمریکا اعم از کنگره و سنا با دیدن این ناآرامی‌ها و مطرح کردن بحث تقلب به خواسته او تن در خواهند داد؛ اما در واقع باید گفت که تحقق چنین خواسته‌ای بعید به نظر می‌رسد.
منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

خاورمیانه و این بار نبرد کریدور‌ها/ چگونه ایران در ۷ محور و کریدور دور خورد؟/ حتی مسیر افغانستان به ترکیه نیز ایران را دور زده است

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تغییر چهره خبرنگار صداوسیما

قیمت All-in-One اپل، MSI و لنوو امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان

دم مسیحایی دلار نیما به بازار سرمایه/ پیش بینی شاخص کل بورس تا پایان تیر

بیماری سندرم درس (DRESS) چیست؟

بهترین فیلم های تاریخ سینمای هند

لئوناردو دی کاپریو کیست؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

دلار پاشنه آشیل بازار خودرو است/ هیچ راه گریزی جز آزاد‌سازی قیمت نداریم/ حاکمیت هیچ اراده‌ای برای واردات انبوه خودرو ندارد

اما استون کیست؟

عکس/ نماز جماعت پشت سر محمود احمدی‌نژاد!

قیمت All-in-One اپل، MSI و لنوو

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ تمرینات ویژه سیدحسین حسینی در کنار دخترش

عکس/پاریس‌گردی خانم بازیگر مشهور با استایل جذاب

بهترین فیلم های تاریخ سینمای ترکیه

عکس/پاسخ خلاقانه یک دانش‌آموز به سوال امتحان ریاضی

خرید و فروش سهمیه ارزی و رجیستری در فرودگاه امام خمینی!/ جولان سرخوشانه دلال‌ها در فرودگاه

عکس صمیمی بازیگران سریال «نون خ» در دل طبیعت

تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآن

رییس جمهور دنبال حیا است نه رای

حمله پهپادی به خودروی تروریست‌ها اطراف زاهدان/ ۲ تروریست کشته شدند

فیلم/لایی الحاجی دیوف به امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه

۷ اردیبهشت به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد

عکس/سانسور کراوات غلامرضا تختی در بنر‌های شهرداری تهران

وزارت خارجه هند: خدمه هندی کشتی توقیف شده توسط ایران با انجام تعهدات آزاد می‌شوند

وضعیت ترسناک تابستان ۱۴۰۳

نگرانی آمریکایی‌ها درباره ریاست‌جمهوری مجدد بایدن

الحوثی: در ۲۰۲ روز، ۱۰۲ کشتی هدف قرار گرفتند

تحریم مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

پریسا صالحی کیست و چرا به زندان احضار شد؟

حکم اعدام توماج صالحی لغو می‌شود؟

پیشنهاد هلندی برای مهدی قایدی

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدید نظر کنید

طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه

سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می‌شود

خاطره منشوری فریدون زندی از وحید هاشمیان!

در واگذاری سرخابی‌ها، کدام تیم سود کرد؟ کدام تیم ضرر؟

فرهاد مجیدی مهمان مخصوص فینال لیگ قهرمانان آسیا

سریال جدید مهران مدیری خبرساز شد

واکنش همتی به سخنان قالیباف

پارلمان اروپا قطعنامه ضد ایران صادر کرد

بکارگیری منشی‌های خانم ممنوع شد!

تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

اینفوگرافی/ مردم کدام کشورها بیشتر کتاب می‌خوانند؟

کدام مناطق ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟

بهترین زمان نوشیدن قهوه

فیلم/راز‌هایی از تایتانیک که هرگز نمی دانستید

پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان

این زنان در دام «پیج اینستاگرام مادر» افتادند