اقتصاد۲۴ -زنجبیل علاوه بر اینکه طعم دهنده خوبی است، خواص زیادی هم دارد؛ برای دل درد و دل پیچه مناسب است، سردی را از بین برده و ایمنی بدن را بالا میبرد. جالب است بدانید زنجبیل حاوی ۱۴ ترکیب بیو اکتیو قوی و انواع آنتی اکسیدان هاست. این ترکیبات برای بهبود عملکردهای مغزی بسیار مناسب هستند؛ به ویژه در زنانی که در سنین میانسالی به سر میبرند. در پژوهشی دیگر که روی موشها انجام شد، مشخص شد این ترکیبات میتوانند از مغز در برابر استرس اکسیداتیو تخریب کننده مراقبت کنند.
مطالعات دیگری که بر روی حیوانات انجام شده است نشان داده زنجبیل میتواند روی سطح هورمون سروتونین تاثیر گذار باشد و ممکن است به درمان یا کاهش استرس در حد داروهای بنزودیازپین عمل کند؛ بنابراین زنجبیل به طوری کلی سه خاصیت مهم دارد؛ بهبود بخش عملکرد مغزی است، آنتی اکسیدان فراوانی دارد و میتواند درمانی برای استرس باشد.
بیشتر بخوانید:مضرات خوردن مغز هسته زردآلو
اگر از داروهای خاصی استفاده میکنید، قبل از مصرف زنجبیل با پزشکتان مشورت کنید. البته این گیاه عوارض جانبی زیادی ندارد، اما اگر بیش از چهار گرم استفاده شود ممکن است باعث اذیت شدن معده و رودهها شود.
سرکه سیب
سرکه سیب خواص زیادی برای سلامت افراد دارد؛ برای مثال به طور مستقیم روی قند خون اثر گذار است و از طرف دیگر میتواند با خستگی مزمن و احساس کاهش انرژی مبارزه کند. این سرکه همچنین مواد معدتی مهمی مثل پتاسیم را در خود دارد که میتواند سطح انرژی را بهبود بخشد.
ترکیب سرکه سیب با آب تصفیه شده میتواند نوشیدنی خوبی برای از بین بردن سنگ کلیه هم باشد.
هشدار: نکته مهم اینجاست که مصرف روزانه بیش از ۲۲۵ میلی لیتر از ترکیب آب و سرکه سیب در طول روز مجاز نیست.
در صورتی که از داروهایی مثل انسولین، دیگوکسین یا دیگوکس یا داروهای دیورتیک مثل اسپیرونولاکتون استفاده میکند، نباید محلول آب و سرکه سیب بنوشید؛ در عوض میتوانید با مشورت پزشکتان از آبلیمو، آبغوره، سرکه بالزامیک یا سرکه سفید برای ایجاد طعم ترش سالاد و غذاها کمک بگیرید و گزینههایی با قیمت مناسب را در سبد خرید خانوادگی تان قرار دهید.
تاثیر زردچوبه بر کاهش استرس
زردچوبه به دلیل خواص اثبات شده علمی به عنوان یکی از پرخاصیتترین انواع ادویهها در نظر گرفته میشود. این ادویه حاوی کرکیومین Curcumin است؛ نوعی بیو اکتیو که میتواند منجر به درمان استرس و افسردگی شود. مصرف زردچوبه میتواند میزان سروتونین و دوپامین را به عنوان دو هورمون موثر در احساس آرامش و شادی افزایش دهد. همچنین تحقیقات میگویند ممکن است مصرف زردچوبه درست به اندازه داروی پروزاک مفید باشد و قاعدتا اثرات جانبی کمتری هم خواهد داشت.
محققان متوجه شدند خلق و خوی افرادی که روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم تونیک زردچوبه را به مدت شش هفته نوشیده بودند، بسیار بهتر شده بود.
دقت داشته باشید مصرف بیش از حد زردچوبه میتواند منجر به ایجاد سنگ کلیه شود.
زردچوبه را از فروشگاههای معتبر که مطمئن هستید این گیاه را به صورت طبیعی به فروش میرسانند، تهیه کنید.
تاثیر ماست و دوغ بر کاهش استرس
از دیگر مواد خوراکی که میتواند در ایجاد احساس آرامش مفید واقع شود، ماست و فرآوردههایی است که از آن تهیه میشود. انواع دوغ مثل دوغ گازدار، سنتی و کفیر که توسط برندهای معتبری مثل طراوت، صباح و کاله به شکل بطری و قوطی تولید میشوند، شامل تریپتوفان هستند. همچنین شیر ولرم هم حاوی تریپتوفان است؛ مادهای آرامش بخش که میتواند استرس را کاهش داده و باعث داشتن یک خواب آرام شود. اگر از طرفداران طب ایرانی هستید احتمالا میدانید که طبع لبنیات سرد است؛ بنابراین میتوانید دوغ و ماست را با آویشن و نعناع مصرف کنید و در کنار شیر، خرما یا عسل بخورید تا طبع شان را متعادل سازید.
تاثیر بادرنجبونه در کاهش استرس
شاید بتوان ترکیب آب و بعضی عرقیجات را هم به گروه تونیکها اضافه کرد و در این گروه، قطعا بادرنجبویه یکی از بهترین گیاهان برای درمان استرس و افسردگی است. این گیاه در طب ایرانی طبیعتی گرم و خشک دارد و میتواند ناراحتی ناشی از ازدیاد رطوبت و سردی طبع را برطرف کند. میتوانید در فصل تابستان شربت بادرنجبویه را مصرف کنید و در هوای خنک سراغ دمنوش این گیاه بروید. بعد از بادرنجبویه گلاب در رتبه دوم قرار دارد و گفته میشود حتی استشمام بوی آن منجر به ترشح دوپامین خواهد شد.
مدیتیشن، کشیدن نفسهای عمیق و یوگا کارهایی هستند که میتوانید در خانه انجام دهید و باعث افزایش میزان سروتونین و دوپامین شوید.
سعی کنید روتین خوابتان را منظم کنید. اگر خواب آرامی ندارید با استفاده از تونیکهای بالا آرامش را به بدنتان برگردانید.