تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۹

آینده خودرویی‌ها در بورس چه می‌شود؟

اگر تحت تاثیر ریزشهای اخیر بازار سهام هستید و در سبد ‌بورسی شما سهامی بدنیست کمی احتیاط کنید؛ طبق صورت‌های مالی ارائه شده به بورس، دست کم ایران‌خودرو و پارس‌خودرو سال ۹۹ را با زیان به پایان خواهند رساند.

خودرو در بورس

اقتصاد۲۴ - طبق برآورد خودروسازان بزرگ کشور، آن‌ها سال‌جاری را نیز با زیان به پایان می‌رسانند، چرا که پیش‌بینی کرده‌اند بهای تمام شده تولیدشان از درآمد فروششان بالاتر خواهد بود. طبق صورت‌های مالی ارائه شده به بورس، ایران‌خودرو به‌عنوان بزرگ‌ترین خودروساز کشور و پارس‌خودرو نیز در جایگاه سومین شرکت خودروساز داخلی، هر دو، سال ۹۹ را با زیان به پایان خواهند رساند.

طبق صورت‌های مالی ارائه شده به بورس توسط خودروسازان، ایران‌خودرو پیش‌بینی کرده که در سال‌جاری بالغ بر ۷۱ هزار میلیارد تومان به‌عنوان بهای تولید محصولاتش ثبت شود و در مقابل، کمتر از ۵۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از ناحیه فروش، کسب درآمد کند.

هرچند سایپایی‌ها از بهای تولید و درآمدزایی فروش خود طی سال‌جاری پیش‌بینی‌ای ارائه نداده‌اند، با این حال با توجه به اوضاع کلی حاکم بر خودروسازی کشور، به احتمال فراوان سال ۹۹ همانند سال گذشته برای آن‌ها نیز زیان‌بار خواهد بود. حال با این زیان خودروسازان سوال این است که چرا خودرویی‌ها در بورس روند خوبی دارند؟

در همین حال یک کارشناس بازار خودرو درباره روند فعالیت خودروسازان در بورس  می‌گوید: یکی از دلایلی که خودروسازان در بازار سهام روند مناسبی دارند این است که دولت در یک سال گذشته به تجدید ارزیابی اقدام کرد که همین مسئله باعث شد قیمت سهام به خودی خود افزایش یابد. این اقدام در حالی انجام شد که با ریزش شاخص بورس، سهام خودروسازان روند منفی به خود نگرفت؛ چرا که با دستکاری و اقدامات دستوری دولت و خرید حقوقی‌ها از سهام خودروسازان عملا باعث شد که سهام این شرکت‌ها به طور مصنوعی افزایش یابد.

امیرحسین کاکایی افزود: معتقدیم این افزایش شاخص خودروسازان به معنای ارزش آفرینی یا مطلوب شدن کارنامه آنها نیست. با توجه به مدیریت دولتی و شیوه غلط قیمت‌گذاری خودروسازان رو به روز در آینده ضعیف‌تر خواهند شد.

او اظهار کرد: در این شرایط تنها صنعتی که همچنان با مشکل قیمت‌گذاری رو به رو است، خودروسازان هستند.

کاکایی خطاب به سهامداران خودرویی گفت: توصیه ما به مردم این است که این روند در پیش گرفته شده خودروسازان در بازار سهام هرگز خوشایند نیست؛ چرا که خودروسازان هر روز با چالش‌های جدید رو به رو می‌‌شوند که از جمله آن می‌توان به قیمت‌گذاری دستوری اشاره کرد. چنانچه در آینده بازار سهام روند ریزشی داشته باشد وضعیت خودروسازان نیز نسبت به گذشته بدتر خواهد شد.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار