اقتصاد۲۴ - در حال حاضر دو روش انتقال مستقیم سهام و غیر مستقیم وجود دارد.
براساس آمار، حدود ۱۹ میلیون نفر از مشمولین (کل مشمولین حدود ۴۹ میلیون نفر) نسبت به انتخاب روش مستقیم به منظور مدیریت و اداره سهام رأسا توسط خودشان اقدام کردهاند.
در حال حاضر فروش حداکثر ۶۰ درصد ارزش پرتفوی متعلق به مشمولین فوق، از طریق بانکها و یا شرکتهای کارگزاری به وکالت از فرد مشمول، امکان پذیر است و کل سهام این دسته از مشمولین به تدریج طی یک سال قابل معامله خواهد بود و پس از آن بدون محدودیت امکان معامله وجود خواهد داشت.
در بخش آزادسازی به شیوه غیر مستقیم نیز پرتفوی سهام حدود ۳۰ میلیون نفر از مشمولین به صورت غیرمستقیم و فعلا از طریق شرکتهای سرمایه گذاری استانی و یا کانون متشکل از شرکتهای سرمایه گذاری استانی، اداره خواهد شد.
این دسته از مشمولین پس از پذیرش شرکتهای سرمایه گذاری استانی در بازار بورس اوراق بهادار، سهامدار این شرکتها خواهند بود و از زمان اعلام آزاد شدن خرید و فروش، میتوانند نسبت به معامله سهم خود در بورس اقدام نمایند.
بیشتر بخوانید: برای انتقال سهام عدالت متوفیان چه باید کرد؟
در حال حاضر امکان سهام داری مستقیم برای مشمولان سهام عدالت در روش مستقیم وجود ندارد و وزارت اقتصاد اعلام کرده به تدریج در یک سال این امکان را فراهم خواهد کرد.
طبق گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی در مرداد ماه سال ۹۹ مربوط به سود سال مالی ۹۷ بالغ بر ۴۷۳۵ میلیارد تومان سود به حساب مشمولان واریز شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد رشد دارد.