همچنین دکتر لاری با اشاره به آغاز هفته جهانی سالمندی، گفت: برنامههای این هفته از امروز تا ۱۳ مهرماه با شعار «کرونا، فرصتی برای تغییر نگاه به سالمندان» برگزار خواهد شد. ۹.۳ درصد از جمعیت کل کشور را سالمندان یعنی افراد بالای ۶۰ سال تشکیل میدهند، سالمندان آسیبپذیرترین گروه جامعه در برابر ابتلا به کووید۱۹ هستند.
وی افزود: از زمان شیوع بیماری تاکنون ۵۰ درصد از مبتلایان به بیماری کرونا در کشور سالمندان بودند و همچنین ۷۰ درصد موارد مرگ و میر ناشی از بیماری در سالمندان گزارش شده است؛ بنابرابن ضروری است با هوشیاری و پرهیز از نگرانی، نسبت به رعایت نکات بهداشتی در برابر این عزیزان اقدام کنیم. خواهشمندیم خانواده و اطرافیان سالمندان خرید و امور روزمره خانواده در بیرون از متزل را به فرد دیگری غیر سالمندان واگذار کنند.
وی با تاکید بر لزوم آموزش نکات بهداشتی لازم به سالمندان، تصریح کرد: غذاهای کاملا پخته شده برای سالمند تهیه کنید، قبل از ارائه هرگونه مراقبت به فرد سالمند مانند غذا و دارو دستهایتان را به روش صحیح با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه بشویید، در صورت داشتن علائم سرفه، عطسه و... در خود از سالمند فاصله بگیرید و از ماسک استفاده کنید و خود را قرنطینه کنید و محیط پیرامون را نیز ضد عفونی کنید، از هرگونه در آغوش گرفتن فرد سالمند خودداری کنید، به کودکان بیاموزید با فاصله ۱.۵ تا ۲ متری با پدربزرگ یا مادربزرگ خود در ارتباط باشند، از هرگونه مسافرت و پذیرش مهمان در این دوره اجتناب کنند.
لاری ادامه داد: در صورت سابقه ابتلا به بیماریهای زمینهای مانند دیابت، بیماری تنفسی، نقص سیستم ایمنی و... از خروج سالمند از خانه به طور جدی جلوگیری کنید، عضو سالمند خانواده را به مکانهای پر ازدحام نبرید، از وسایل حمل و نقل عمومی برای فرد سالمند استفاده نکنید و در صورت خروج از منزل مراقب باشید سالمندان از گرفتن اشیا مجاور برای کنترل خود پرهیز کنند. امیدواریم با تقویت حس مسئولیت پذیری شاهد توقف روند گسترش بیماری در کشور باشیم.
هر موقع مدرسه ها تعطیل شدمسافرتها زیاد شد امار کرونا هم چند برابر شد
هر موقع که مدرسه ها تعطیل شدمسافرتها هم زیاد شد امار کرونا هم چند برابر شد