اقتصاد۲۴ - طبق طرح مجلس به ۶۰ میلیون ایرانی «یارانه اعتبار خرید» پرداخت میشود و در مجموع ۳۰ هزار میلیارد تومان بهحساب سرپرستان خانوار واریز میشود. البته نکته مهمی که نمایندگان مجلس در طرح کوپن الکترونیک فراموش کرده اند کسری بودجه دولت است؛ در حالی که دولت هم اکنون با مشکل منابع رو به رو است، چگونه میتواند برای کوپن الکترونیک منابع اختصاص دهد. نکتهای که مرکز پژوهشهای مجلس هم به آن توجه کرده است. «از آنجا که ممکن است طرح کوپن الکترونیک بهاحتمال زیاد در سالهای آینده هم اجرا شود، باید منابع مالی این طرح واقعی دیده شود و به کسری بودجه بیشتر دامن نزند، این منابع از جنس فروش دارایی نبوده و امکان استمرار این منابع در سالهای بعد وجود داشته باشد و بار سنگین این تامین مالی تا حد امکان بر دوش افراد با درآمد بالاتر باشد.».
اما باوجود مخالفت کلی مرکز پژوهشهای مجلس این مرکز پشنهادهایی در ۴ بند هم برای اصلاح طرح پیشنهاد داده است که شامل: «نخست کمک به تامین کالاهای اساسی اقشار کمدرآمد براساس معیارهای استحقاقسنجی، دوم پیشگیری از اقدامات موازی و پراکنده مراجع تصمیمگیری و جلوگیری از افزایش کسری بودجه از طریق مصوبات مختلف، سوم جلوگیری از رشد پایه پولی از محل استقراض از بانک مرکزی ناشی از تأمین ارز ترجیحی و در نهایت ایجاد منابع پایدار غیرتورمی بسته معیشتی است.»
بیشتر بخوانید: مجلس در طرح «کوپن الکترونیک» منتظر اجازه دولت نیست
همچنین مرکز پژوهشهای مجلس پیشنهاد داده است با اخذ مالیات یا عوارض از تراکنشهای بانکی، اصلاح نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی گمرکی شود و افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده، منابعی تامین شود تا در اولویت به ۳ ملیون و ۱۵۶ هزار خانواده نیازمند تحت پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی و بیش از ۴ میلیون خانوار نیازمند توزیع شود.