تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۰۵ آبان ۱۳۹۹

ماه عسل کشاورزان خاتمه می‌یابد؟

طبق مفاد ماده ۸۱ قانون مصوب اسفندماه ۶۶ و اصلاحیه بعدی آن درآمد حاصل از کلیه فعالیت‌های کشاورزی و دامپروری از پرداخت مالیات معاف است. اما حالا کمیسیون اقتصاد دولت مصوب کرده تا تمامی معافیت‌های بخش کشاورزی و زیر بخش‌های آن برداشته شود، مصوبه‌ای که به شدت مورد انتقاد کشاورزان قرار گرفته است.

مالیات کشاورزی

اقتصاد۲۴ - در مهر سالجاری کمیسیون اقتصاد دولت در "لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم" تصمیم گرفت تا کلیه معافیت‌های بخش کشاورزی و زیر بخش‌های آن را حذف کند. طبق این مصوبه درآمد مشمول مالیات سالانه اشخاص حاصل از فعالیت‌های بخش کشاورزی (کلیه زیربخش‌ها) تا یکصد میلیون تومان به نرخ صفر و مازاد آن طبق مقررات فصول پنجم و هفتم این باب، مشمول مالیات می‌شود.

همچنین؛ مقرر شده است تا تدقیق و تنظیم اعمال ضرایب هر کدام از زیر بخش‌ها توسط وزارت امور اقتصاد و دارایی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تهیه و به تصویب هیات وزیران برسد.

کارشناسان بر این باورند حذف معافیت مالیاتی بخش کشاورزی در شرایطی که تحریم و شیوع ویروس کرونا باری سنگینی برای حفظ امنیت غذایی بر دوش کشاورزان گذاشته، اقدام غیر منطقی است.

علی خان‌محمدی، عضو هیات مدیره مجمع ملی خبرگان کشاورزی ایران، در گفتگو با ایلنا درباره مصوبه اخیر کمیسیون اقتصاد دولت برای حذف معافیت مالیاتی بخش کشاورزی، اظهار کرد: در شرایطی مصوب اخیر دولت برای دریافت مالیات از بخش کشاورزی قابل توجیه است که زیر ساخت‌های برای یک صنعت سودآور و پویا فراهم شده باشد.

وی ادامه داد: بخش کشاورزی ایران نه تنها از زیر ساخت‌های لازم برخودار نیست بلکه می‌توان گفت صنعتی با زیان انباشته است.

خان‌محمدی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر تمام بخش‌های اقتصادی، اظهار کرد: تاثیر شیوع ویروس کرونا بر زندگی اقتصادی فعالان بخش کشاورزی مانند تولیدکنندگان صنایع دیگر است، با این تفاوت که این بخش با بیش از ۴ میلیون بهره‌بردار پیش از شیوع بیماری نیز حالی خوبی نداشته است.

به گفته وی؛ به رغم تشدید مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا برای کشاورزان، مشکلات تحریم و نوسانات آب و هوایی و سختی‌های بسیار دیگر، کشاورزان با زحمت زیاد به تولید خود ادامه داده و امنیت غذایی کشور را تامین می‌کنند.

خان‌محمدی یادآور شد: علاوه بر مشکلات عنوان شده در این روز‌ها نهاده‌های کشاورزی با قیمت‌های بسیار بالا به بدست کشاورزان برای ادامه تولید می‌رسد.

وی با اشاره به کاهش حمایت‌ها از کشاورزان در سال‌های اخیر، افزود: یکی از اندک عوامل حمایتی از کشاورزان معافیت آن‌ها از پرداخت بود که حالا دولت کمر به حذف آن بسته است.

این کارشناس تاکید کرد: در شرایطی که زیر ساخت‌های لازم برای پویایی اقتصادی و رشد صنعت فراهم نیست و حمایت‌ها به حداقل رسیده، دریافت مالیات از بخش کشاورزی ضربه سنگین بر پیکره نیمه جان آن است.

خان‌محمدی در پاسخ به این پرسش که در مصوبه دولت عنوان می‌شود که دریافت مالیات مشمول درآمد تا یک صد میلیون تومان می‌شود، اظهار کرد: به نظر می‌رسد دولت از افزایش نجومی هزینه‌های تولید در این بخش و شرایط بد اقتصادی کشاورزان بی‌خبر بوده، شاید لازم است مشاوران دولت زحمت یک حساب ساده را به خود بدهند تا متوجه واقعیت‌ها شوند و آن را به اطلاع دولت برسانند.

وی افزود: در حال حاضر برای تولید محصولی مانند گندم در یک مزرعه ۱۰ هکتاری با تولید متوسط، نیاز به حداقل سرمایه ۱۰۰ میلیون تومانی است و سود فروش محصول کمی بیش از هزینه تولید آن است.

وی ادامه داد: چطور می‌توان از کشاورزی که برای تولید گندم در ۱۰ هکتار ۱۰۰ میلیون تومان هزینه می‌کند و محصول خود را با سود کمی می‌فروشد انتظار پرداخت مالیات داشت؟!.

خان‌محمدی هشدار داد: دریافت مالیات از بخش کشاورزی به معنی کاهش میزان اندک درآمد فعالان این بخش است که می‌تواند به مرو موجب خروج سرمایه از این بخش شود.

عضو هیات مدیره مجمع ملی خبرگان کشاورزی ایران افزود: در حال حضار نیز بسیاری از فرزندان کشاورزان به دلیل زیان اقتصادی و سود اندک این بخش حاضر به ادامه راه پدران خود و ماندن در بخش کشاورزی نیستند و با وضع مالیات این دلزدگی و ناامیدی بیش‌تر از گذشته خواهد شد و آغازیست برای پایان امنیت غذایی!.

خان‌محمدی تاکید کرد: دولت زمانی می‌تواند خواستار دریافت مالیات از بخش کشاورزی شود که زیر ساخت‌های لازم برای یک صنعت پر سود و پایدار را فراهم کرده باشد.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تعطیلی مدارس و ادارات استان‌های کشور یکشنبه ۱۲ اسفند

عکس/ ورودی بازار کفاش‌های سبزه‌میدان ۱۲۰ سال پیش و دوره قاجار دوره قاجار

عکس/ نمایی باورنکردنی از ۶۴ سال پیش فرودگاه کرمانشاه

عکس/ گریم متفاوت یکتا ناصر و امین حیایی در کوکتل مولوتف

عکس/ قابی دیده نشده از مهدی پاکدل در کنار بهنوش طباطبایی

عکس/ تیپ اروپایی جمیله ۵۳ سال پیش با لباس رنگارنگ

عکس/ نشست مشترک سران قوا به میزبانی دولت

نمایی غمبار از گورستان ۱۲۵ ساله امامیه

عکس/ تیپ اجق وجق جواد عزتی و همسرش با کلیپس دهه ۸۰ و عینک آفتابی

عکس/ مراسم عروسی گریس کلی و شاهزاده موناکو ۶۹ سال پیش با لباس نظامی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

معرفی خودرو مزدا۳ هاچ‌بک با پیشرانه‌ی جدید Skyactiv-Z + عکس

خیز اردوغان برای ریاست‌جمهوری مادام‌العمر

عکس/ روبوسی پزشکیان و ثابتی در جلسه استیضاح

عکس/ حمایت دولت از عبدالناصر همتی

عکس/ رودخانه لنگرود و پل خشتی روی آن ۶۰ سال پیش

حاشیه‌های استیضاح وزیر اقتصاد در مجلس

عکس/ منظره قدیم محله میدان لاهیجان ۷۰ سال پیش و دوره پهلوی

عکس/ حجت الاسلام نقویان به دیدار علی دایی رفت

قیمت ماهی امروز + جدول

جدیدترین رقم رهن و اجاره خانه در قم + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

بند کمال‌خان افغان ها مانع احیای تالاب هامون

فیلم/ واکنش تند عضو شورای شهر به زاکانی

پزشکیان در دفاع از همتی: شرایط جنگی است

همتی: از من نخواهید مطالبی بگویم که امنیت کشور را به خطر بیندازد

هزینه‌های اجاره خانه زنجان در آخرین ماه سال ۱۴۰۳ + جدول

اینفوگرافی/ میزان زمان روزه داری در کشور‌های جهان

حال و هوای جشن باستانی نوروز رود‌ها در قزوین

مناسب‌ترین ساعات خواب در ماه رمضان

بازگشت قیمت طلا به فاز صعودی

واردات ۶۰ هزار تن برنج تقلبی به ایران؛ چه کسی مجوز داد؟

کاهش ۳۱ درصدی ورودی سدها

صداوسیما؛ سازمانی با کمتر از ۱۲ درصد مخاطب که سهمی معادل ۴ وزارتخانه حیاتی می‌بلعد/ بودجه نجومی تلویزیون و اولویتِ وارونه در بحران معیشت!

شمش‌های استاندارد زرپاد؛ پایان چالش‌ها و نگرانی‌های طلای آبشده

فیلم/ تذکر قالیباف به نمایندگان در جلسه استیضاح همتی

بیانیه جمعی از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران درباره حوادث جاده‌ای

فیلم/ افشاگری همتی درباره پشت پرده استیضاح

فیلم/ همتی بهارستان را به آتش کشید

سبقت قیمت خودرو‌های کارکرده از خودروی‌های صفر

ساز کوک کاهش قیمت دلار

وزیر آموزش و پرورش: عید امسال تکلیف نوروزی نداریم

جدیدترین قیمت خانه در ورامین اسفند ۱۴۰۳ + جدول

معرفی هواپیمای چند منظوره تورنادو

ریزش عجیب قیمت پژوپارس در بازار امروز + جدول

ترکیب احتمالی استقلال مقابل النصر

فیلم/ همتی: از من نخواهید اطلاعاتی بدهم که دشمن شاد شود

استیضاح کنندگان همتی زمان را درک کنند

فیلم/ پزشکیان:در کشور‌های دیگر دلار داریم ولی پس نمی‌دهند

شاخص ریسک بیت‌کوین بالا رفت

روز و ساعت بازی استقلال و النصر مشخص شد

فیلم/ پزشکیان: وظیفه ما امیدآفرینی است

فیلم/ پزشکیان درباره گفت‌و‌گو با آمریکا چه گفت؟

بازی مار و پله اردوغان علیه ایران؛ اظهارات تازه وزیر خارجه ترکیه را چگونه باید تفسیر کرد؟

فیلم/ پزشکیان: وزارت بهداشت ۹۰ هزار میلیارد تومان بدهی داشت

آغاز پیش‌فروش سکه‌های ضرب ۸۶ از ساعت ۱۲ امروز

اختلاف جلیلی و قالیباف بدون ریش سفیدی

عکس/ پزشکیان برای دفاع از همتی پشت تریبون مجلس

شبح توافق مونیخ بر سر زلنسکی و اروپا؛ آیا ترامپ اوکراین را به روسیه تحویل می‌دهد؟

ارز چندنرخی، بمب ساعتی رانت و فساد در سلامت

آلاینده‌های تالاب انزلی تهدیدی برای سلامت/ از بهشت تا لجنزار؛ تبدیل دو رودخانه حیاتی رشت به کانال فاضلاب