اقتصاد۲۴ - حمید نجف با تاکید بر لزوم افزایش دو مرحلهای دستمزد کارگران در سال اظهار کرد: برای خنثی کردن آثار مخرب رشد هزینهها بر معیشت خانوارهای کارگری لازم است در نیمه دوم سال هم افزایش مزد داشته باشیم، چون قدرت خرید کارگران بیش از هر زمان تحت تاثیر نوسان نرخ ارز و رشد هزینهها کاهش یافته است.
وی ادامه داد: اگر امسال تمایلی به افزایش دستمزد در نیمه دوم سال نشان ندادیم، دست کم باید از محل تغییر قیمت بنزین یا هدفمندی یارانهها سبد کالای غذایی به کارگران و خانوارهای نیازمند اختصاص بدهیم. خوشبختانه این اقدام از سوی دولت در پیش گرفته شده و قرار است در چند مرحله بسته معیشتی به افراد فاقد درآمد ثابت و خانوادههای نیازمند داده شود.
بیشتر بخوانید: حقوق ماهانه یک کارگر در کمتر از ۱۰ روز تمام میشود
این کارشناس حوزه کار با بیان اینکه زمانی میتوان یک بار در سال دستمزد را تعیین کرد که از ثبات اقتصادی اطمینان داشته باشیم، گفت: ما اسفند هر سال برای دستمزد سال آینده کارگران تصمیم میگیریم بدون آنکه بتوانیم اتفاقات و وقایع اقتصادی سال بعد را پیش بینی کنیم.
نجف افزایش پلکانی دستمزد کارگران را مورد تاکید قرار داد و گفت: سیاست تعیین دستمزد باید به شکلی پیش برود که حقوق کارگران افزایش پلکانی داشته باشد و دستمزد بر مبنای محاسبه تورم سبد معیشت آنها تعیین شود.
این کارشناس حوزه کار گفت: در سال جاری قیمت محصولات کارفرمایان تحت تاثیر نوسان نرخ ارز چند نوبت افزایش پیدا کرد. کارفرما سود برد و توانست درآمد سرشاری به دست آورد، اما سهم کارگر از افزایش درآمد کارفرما چقدر بود؟ طبعا در چنین شرایطی منطقی نیست که یک بار برای کارگران دستمزد تعیین کنیم، ولی کارفرمایان چند مرحله در طول سال افزایش قیمت محصول داشته باشند لذا دولت باید کارفرمایان را ملزم کند که از محل سود تولید سهمی برای کارگران در نظر بگیرند.