اقتصاد۲۴ -سید حمید پورمحمدی درخصوص لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: در لایحه بودجه سال آینده حقوق و دستمزد کارمندان، بازنشستگان و مستمری بگیران ۲۵ درصد افزایش یافته است و متناسب سازی حقوق و دستمزد همچنان ادامه خواهد یافت. حداقل حقوق ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده و حقوق زیر ۴ میلیون تومان از مالیات معاف است.
وی ادامه داد: دولت به جز یارانهها در زمینه معیشت، ساخت مسکن برای محرومان، بیمه تکمیلی ایثارگران و بیمه سلامت برای حدود ۳۰ میلیون نفر را برای سال آینده در نظر گرفته است، اما اینها کافی نیست و به جز بودجه دولت برنامههای ویژهای برای حمایت از اقشار محروم جامعه دارد.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه گفت: در بودجه دستمزد و حقوق رشد ۲۵ درصدی دارد، اما دولت با همکاری مجلس و اختصاص منابع جداگانه روشهای دیگری برای حمایت از دهکهای پایین جامعه دارد. ۱۶ هزار میلیارد تومان درلایحه بودجه سال آینده برای حذف فقر مطلق در نظر گرفته شده است که از طریق سازمان هدفمندسازی یارانهها پرداخت میشود.
پورمحمدی ادامه داد: از موضوعات مهم برای سال آینده مسکن است که دولت به جز برنامههای سازمان برنامه و بودجه اختیارات ویژهای به وزیر راه و شهرسازی برای استفاده از داراییهای خود در این زمینه داده است.
بیشتر بخوانید:حذف استقراض از بانک مرکزی در بودجه ۱۴۰۰
وی درباره قیمت حاملهای انرژی گفت: در لایحه بودجه سال آینده هیچ گونه افزایش قیمتی برای این فرآوردهها پیش بینی نشده است. کل منابع و مصارف حوزه آب و برق به خودشان واگذار و فقط حاملهای انرژی به عنوان منابع در آمدی در نظر گرفته شده و هزینههای آن جز به جز مشخص است.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه افزود: دولت در لایحه بودجه منابع وزارت بهداشت را به ۸۸ هزار میلیارد تومان افزایش داده است و سال آینده ۱۰ هزار تخت و ۶۰ بیمارستان به بخش بهداشت و درمان کشور افزوده میشود. ۵۳ هزار نفر نیز وارد حوزه بهداشت و درمان میشوند و تمهیدات لازم برای کادر درمانی در لایحه بودجه سال آینده پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: برای حمایت از کسب وکار در شرایط کرونا و تولید و واردات واکسن نیز منابع خوبی در نظر گرفته شده است. اصلاح ساختار بودجه از سال ۹۷ آغاز و از قویترین برنامهها و بهترین کارشناسان در این زمینه استفاده شده است، اما یارانههای پنهان کشور ظرفیت اصلاح ساختار را ندارد و ممکن است آسیب فرآوان ببیند. در زمینه در آمدهای پایدار مالیاتی و فروش اموال دولت کار بزرگی در حال انجام است و برنامه کاداست در زمینه اراضی، جنگلها و داراییهای دولت سال آینده نهایی میشود.
پورمحمدی ادامه داد: برای شفاف سازی منابع و هزینهها کار خوبی در بودجه سال آینده انجام شده است و مجلس و دولت برای مشخص شدن داراییهای دولت وتبدیل آن به منابع همکاری کنند. بانک مرکزی براساس نظر رئیس جمهور باید سیاستی را در پیش بگیرد که ارز به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان برسد و وزارت نفت نیز به هر روشی ۲ میلیون ۳۰۰ هزار بشکه نفت صادر کند.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه گفت: از محل فروش نفت ۱۹۹ هزار میلیارد تومان منابع برای بودجه سال آینده پیش بینی شده است. وزیر نفت گفته است میتواند ۲۰۰ هزار میلیارد تومان منابع حاصل از فروش نفت را تامین کند. بنگاههای دولتی باید در اختیار مردم قرار گیرد و اکنون بهترین زمان برای اجرای قانون اصل ۴۴ قانون اساسی است که هم بخش خصوصی فعال شود و هم دولت کسری منابع را جبران کند و سراغ پول پرقدرت نرود.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه افزود: امسال حدود ۴۰ هزار میلیاردتومان واگذاری شرکتها داشته ایم. برای کمک به تولید و اشتغال نیاز به ایجاد زیرساختها و اتمام طرحهای نیمه کاره داریم و در این زمینه منابعی در لایحه بودجه سال آینده پیش بینی شده است تا تعداد زیادی از کارهای نیمه تمام به نتیجه برسد.
وی ادامه داد: در زمینه شبکه ریلی تکمیل راه آهن بستان آباد - تبریز به طول ۴۰ کیلومتر، یزد - اقلید ۲۷۰ کیلومتر، همدان - سنجدی ۱۵۱ کیلومتر، رشت - کاسپین ۴۰ کیلومتر، میانه - اردبیل ۱۷۵ کیلومتر، چابهار - زاهدان ۲۹۰ کیلومتر، سفیددشت - شهرکرد ۹۰ کیلومتر، خط دوم تهران - پیشوا ۵۲ کیلومتر، قزوین - زنجان ۱۵۱ کیلومتر و خط دوم بافت زرین شهر به طول ۲۱۶ کیلومتر برای سال آینده در نظر گرفته شده است.
پورمحمدی گفت: براساس لایحه بودجه حقوق سربازان ۱۰۰ درصد افزایش یافته است و مطالبات کارکنان سازمان زندانها پرداخت میشود.